Mire kell figyelni a zuhanytálcák telepítése során?

2022 / 04 / 12 / Fizetett Hirdetés
#pr
Mire kell figyelni a zuhanytálcák telepítése során?
A rosszul telepített zuhanytálcák később sok problémát okozhatnak, és javításra szorulhatnak, mely többletköltséget eredményez. Ezt érdemes elkerülni és már az első alkalommal, a telepítés során célszerű odafigyelni néhány fontos szempontra, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, melyekre kiemelt figyelmet kell fordítani a zuhanytálca telepítése során. Lássuk részletesen, hogy melyek ezek!

A helyes tömítésre is kellő figyelmet kell fordítani a telepítés során

Az egyik legfontosabb dolog, amire feltétlenül oda kell figyelni a zuhanytálca telepítése során az az, hogy nem szabad ráengedni a csempét a zuhanytálca peremére. Ez sajnos gyakori hiba szokott lenni, mindenképpen el kell kerülni, hiszen rendkívül körülményessé teszi a fali rögzítők felrakását és nem valószínű, hogy megfelelő lesz a tartásuk. Továbbá a helyes tömítésre is kellő figyelmet kell fordítani.

Azzal érdemes tisztában lenni, hogy a szilikonos tömítő nem tapad a porózus felülethez, például a csempe vágott éléhez, valamint a vakolathoz. A tömítés akkor lesz tartós, ha a tálca felületéhez vagy pedig a burkolatok mázas felületéhez tapad. Miért fontos a megfelelő tömítés? Mert a hiánya esetén beszivárog a víz a falakba, mely felázást és vakolathullást eredményez.

Nem szabad megvágni a zuhanytálca belső merevítését

Az említettek mellett fontos, hogy mindenképpen burkolt sarokban kell végezni a zuhanytálca telepítését. Továbbá az is fontos, hogy a felület vízszintes legyen. Ha nem megfelelő a felület, akkor az negatívan befolyásolhatja a helyes beállítást, valamint a vízzáró képességet és a megfelelő záródást. Mindemellett fontos, hogy nem szabad megvágni a zuhanytálca belső merevítését. Erre azért ne kerüljön sor, mert a gyártói garancia elvesztését eredményezi.

Ha előlappal és tartólábbal történő beépítésre kerül sor, mindenképpen a sarokban kell végezni a telepítést, olyan felületen, mely burkolattal teljes mértékben ellátott. Ebben az esetben a zuhanytálca szintezése a lábak segítségével történhet. Természetesen a kisebb burkolategyenetlenségek korrigálására ebben az esetben is van lehetőség.

Mindenképpen flexibilis csemperagasztóval kell elvégezni a rögzítést

A szifon helyes beállítására is oda kell figyelni a telepítés során. Ha a padlóra kerül a zuhanytálca, akkor a csatorna magasságának kialakítására, valamint a szifon helyének meghatározására kiemelten kell figyelni.

Továbbá rendkívül fontos, hogy a zuhanytálca vízszintes felületre kerüljön, ha szilikonnal történik a burkolathoz való rögzítése. Ez azért fontos, mert ebben az esetben nincs lehetőség a szintezés elvégzésére. Amennyiben burkolat nélküli aljzatra kerül a zuhanytálca, mindenképpen flexibilis csemperagasztóval kell elvégezni a rögzítést. Ennek köszönhetően lehetőség nyílik a tálca minimális szintezésére.

(Szponzorált tartalom)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Google hirdetés árak fókuszban: Útmutató a hatékony hirdetésekhez
Google hirdetés árak fókuszban: Útmutató a hatékony hirdetésekhez
Kíváncsi, mennyibe kerül a Google hirdetés? Ez a cikk minden szükséges információt tartalmaz a Google Ads költségeiről. Megtudhatja, milyen tényezők határozzák meg az árakat, továbbá tippeket kap, hogy hogyan csökkentheti a költségeket és növelheti a hirdetések hatékonyságát. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan gazdálkodhat okosan a pénzével!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.