Miről mesél nekünk a Hold?

2023 / 12 / 11 / Fizetett Hirdetés
#pr
Miről mesél nekünk a Hold?
A Hold és a holdállással kapcsolatos éghajlati változások, legyenek azok csupán hiedelmek vagy valóságos történések, már évmilliók óta foglalkoztatják az emberiséget. Ehhez kapcsolódóan a csillagok állása volt még ugyanilyen fontossággal bíró tudományterület, amelyhez a különböző korok embere igazította mindennapi tevékenységeit.

Mára már szinte teljesen elveszett, hogy a környezetünket tanulmányozva tervezzünk meg bizonyos munkákat, pedig lehet, hogy jobban tennénk, ha ismét figyelmet szentelnénk a természetet alakító erőknek.

 

A holdállások hatásai

 

Ha szeretnénk megtudni, mit mond nekünk a Hold, milyen hatásait tapasztalhatjuk az adott holdállásban, akkor a NextFullMoon.org tájékoztató oldalán mindent megismerhetünk, ami a Hold napi, heti, havi vagy éves tevékenységével kapcsolatos, ezenkívül pedig sok évre visszamenőleg és előre holdnaptárakban böngészhetünk, és még rengeteg érdekes információra lelhetünk ezen a weboldalon.

Bizonyára mindenki észrevette már, hogy amikor telihold van, nehezebben alszik. Ha saját magán mégsem tapasztalt semmilyen furcsaságot, akkor biztosan érezhette gyerekeken vagy akár kisállatokon a környezetében. Ugyanis a telihold közeledtével sokkal izgágábbak, feszültebbek szoktak lenni az élőlények, és ahogy az időjárás okozta frontváltozások, úgy a hold fázisainak változása is kihat az arra érzékenyebb egyénekre.

 

A holdállás figyelembe vétele

 

Nem kell ahhoz nagyon szentimentális típusnak lenni, hogy valaki ezeket a hatásokat észrevegye. Még egy racionális gondolkodású ember is megfigyelheti, hogy ha akarja, ha nem, vannak törvényszerűségek, amelyek inkább a teliholdhoz köthetők, mások inkább az újholdhoz.

 

A természet népei évmilliókkal ezelőtt a föld megműveléséhez kapcsolódó munkákat is a hold állásához igazították, és tudták, hogy mikor milyen hold- vagy csillagállásban érdemesebb valamely munkát elvégezni, hogy az bőségesebb termést hozzon.

 

Akik hisznek benne, még ma is odafigyelnek, hogy mit csináljanak fogyó vagy növekvő holdállás idején. Vannak, akik egy műtét napját is kifinomultan választják meg. Fogyó hold idejére javasolják a különféle takarítási feladatokat, míg növő holdállásban az olyan tevékenységeket, amelynek tartósságát várjuk el, mint pl. amilyen a hajfestés.

 

Egy ügyes tipp a holdállás megállapításához

 

Amikor felnézünk az égboltra, mindig máshol látjuk a Holdat, hiszen forog a Földdel együtt, a Föld pedig kering a Nap körül, amely másképp világítja meg, így mindig más a három bolygó helyzete. De gazdag anyanyelvünk segít annak megállapításában, hogy felismerjük a holdfázisokat. Ha ránézünk a Holdra, és az egy “C” betűt formáz, akkor “csökkenő” holdállásról beszélünk, ha “D” betűt formáz, akkor pedig “dagad”, azaz növekszik a Hold.

 

Ha szeretnél még ezenkívül részletesebb információkat is megszerezni arról, hogy mi várható az elkövetkezendő napokban, vagy szeretnéd megtudni, mit jelent a szuperhold, a mikrohold vagy a kékhold, akkor látogass el a NextFullMoon.org weboldalra, ahol sok érdekességet találhatsz.

(Szponzorált tartalom)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Milyen anyagot válassz elegáns darabok készítéséhez?
Milyen anyagot válassz elegáns darabok készítéséhez?
Ki ne szeretné a csinos blúzokat, pláne mivel kiváló hétköznapi viseletek, ugyanakkor a jeles alkalmakkor is remek választások, ha az elegáns megjelenés a célunk. De vajon tudjuk-e, hogy milyen anyagokat érdemes beszerezni, ha magunk szeretnénk stílusos blúzokat készíteni?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.