Azoknak, akik érezni akarják az igazi hús ízét. Akik szeretik, ha az aromák felrobbannak a szájukban és keringőt járnak az izlelőbimbóikkal.
Amikor beleharapsz a húsba, az szinte magától szétomlik a szádban. Nincs túlságosan átsütve, hanem éppen jól átsült. Ezáltal érezni lehet nemcsak az aromát, de a textúráját is. A rostélyos az a fajta étel, amely a maga egyszerűségében az egyik legváltozatosabb étel. Készülhet csirkéből, sertésből, marhából, de akár lazacfiléből is.
Elkészítési módjának köszönhetően nincs szükség különösebb fűszerezésre sem. A só teljes mértékben elegendő hozzá. A hús a saját zsírjában sül és párolódik, ezáltal magában hordozza a teljes ízvilágát és megtartja jellegzetességét. Emiatt nincs szüksége egyéb ízfokozó fűszerre.
Dehogynem, de nem az a lényeg a Pizzafutár Szegednél kapható rostélyos húsoknál, hogy minél jobban elrejtsük a fűszerekkel az adott állat “alkatrészeinek” az egyedi ízeit. Az a lényeg, hogy kiemeljük azokat, és minél jobban érvényre juttassuk az állatra jellemző zamatokat.
A Pizzafutár Szegednél a séfek azt mondják, hogy minden állat mellé az a köret a legtökéletesebb, amit maga az állat is szívesen fogyaszt. Egy vaddisznó esetében ez lehet gomba, de akár erdei gyümölcsök is. A csirkéhez zöld színű növények, a sertéshez pedig szinte bármi jól passzol. A marhahús esetében a zöld növények a legjobbak, de ha krumplival vagy akár gabonás ételekkel (pl. kenyér) akarjuk párosítani, az is egy gazdag ízvilágot eredményez.
A túlzott kenyérfogyasztást nem ajánljuk a húsok mellé, hiszen azoknak nem azonos az emésztési ideje. Magyarán, ha kenyeret eszel, az nem indul megfelelő mértékben bomlásnak, hiszen a test a legnehezebben emészthető kajákkal kezdi. A húst próbálja lebontani, ugyanis ezzel akarja megelőzni a gyomorrontást.
Tehát csak módjával az egymáshoz nem illő étkekkel. A legjobb az, hogyha mindenből egy kicsit eszel. Ilyenek például a street food-ok is: zöldség, hús, gabona, esetleg tejtermékek keverékei.
Ülj le nyugodtan, vedd elő a mobilodat, és válassz ebédet/vacsorát. Engedd meg magadnak, hogy az ízek magával ragadjanak, és ne csak az éhséget üsd el. Másodsorban pedig ne sajnáld a pénzt a jó minőségű ételre. Lehet, kicsit többe kerül, de végülis nem azért vagyunk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk. Ezért kell jól és jót enni, hogy minél tovább élhessünk, jó erőben és egészségben.
(Szponzorált tartalom)