Mit jelent a kokoro, és miben rejlik a reikivel való kapcsolata?

2022 / 10 / 18 / Fizetett Hirdetés
#pr
Mit jelent a kokoro, és miben rejlik a reikivel való kapcsolata?
Van, aki most hallja először ezt a kifejezést, bár aki már nagyon otthon van a spirituális hagyományokban vagy a japán kultúra szerelmese, annak bizonyára ismerősen cseng ez a japán szó. A távol-keleti népeknek sokszor egy adott életérzésre van egy szavuk, amit mi magyarok csak körülírni tudunk, valahogy megfogalmazni.

A kokoro és a szív kapcsolata

Ahhoz, hogy megértsük, mit is takar a kokoro fogalma, ismernünk kell a reiki jelentését is, és fordítva. Japánban három kifejezést használnak a “szív” szóra. Az első, amely közvetlenül a fizikai szerv, a második, amelyik a szerelmes szívet jelöli és van a kokoro, amelyik talán a legszélesebb kategória és egyfajta együttes kapcsolatrendszere a szívnek, a testnek és az elmének, a spirituális szellemnek.

A japán értelmezés szerint a kokoro magába foglalja az érzelmeket, az akaratot, a gondolatokat, tehát a létezés belső aspektusaira utal. Érdekes felvetés, hogy a nyugati vallásosság azt írja elő, hogy Istenhez kell imádkozni, ha valaki valamilyen védelmet szeretne, míg Japánban az isteni áldást eleve adottságnak tekintik, és azt vallják, hogy ha valakiben megvan a kokoro, és az követi az igazság útját, akkor nem kell külön a japán istenek (kamik) felé imádkozni, mert az áldásuk automatikus lesz.

A kokoro és a reiki összefüggései

A kokoróról egy igen régi írásos mű is szól, amelyben a reiki atyja, Usui mester beszél a kokoro és a reiki kapcsolatáról. Usui sensei azt vallja, hogy ha fejlesztjük és fegyelmezzük a kokorónkat, akkor az igazság útjára lépünk és ezáltal a kokorónk, így a testünk is egészséges lesz.

A kokoro fejlesztése a reiki terápia hatásaként megvalósítható, mely során a szellem és a test egyesül, elérhető a békés és örömteli élet. A reikinek célja a betegek gyógyítása, a boldogság elősegítése önmagunk és mások számára egyaránt.

Az igazság útjának meglelése a reiki által

A kokorót egy reiki beavatással nagymértékben tudjuk erősíteni. Maga az átadás is egyfajta megerősítés, a spirituális képességek fejlesztése, amit a mester ad a tanítványainak. A reiki beavatás által a mester összekapcsolja a gyakorlót azzal az erővel, amely képessé teszi a testi-lelki fejlődésre, a gyógyításra, ha a tanítvány is hozzáteszi a maga részét. Ez maga a kapcsolat az univerzummal, így a tanítvány képes lesz, mint egy csatorna működni az univerzális energiák és a másik ember között, akinek kíván segíteni.

A kokoro erősítése a reikiaktiválási módban is létezik, amelyet a szellem aktiválási módszerének is neveznek. Ez egyfajta meditációs állapot, amikor is japán ülésben, azaz seizában kell imádkozó kéztartással egy adott verset recitálni. A kokoro fejlesztése és az igazság útjának elérése az ún. öt életszabály recitálásával is történhet, amelyet régóta ismerhetnek a reiki gyakorlói.

A reiki dolgozik a mentális kezelés szimbólumával is, mely egy ősi indiai, buddhista eszközből eredeztethető, és amely szintén segít a hibák legyőzésében, mely által hamarabb megtisztul a kokoro és visszaáll eredeti, univerzális és tiszta állapotába. Ez maga a reiki filozófiája.

(Szponzorált tartalom)


1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Hajhullás elleni sampon: Hatékony megoldás a dúsabb hajért
Hajhullás elleni sampon: Hatékony megoldás a dúsabb hajért
A hajhullás elleni sampon a mai kor egyik legkeresettebb hajápolási termékei közé tartozik. Ez nem meglepő, tekintettel arra, hogy a hajhullás számos embert érint világszerte. Egy jó minőségű sampon nemcsak hogy csökkentheti a hajhullást, de hozzájárulhat a haj sűrűségének és egészségének javításához is.
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság

A fenntarthatóság napjainkban már kulcsfontosságú tényezőnek számít az ingatlanok tervezése és kivitelezése során. Az egyre növekvő környezeti kihívások számos innovatív megoldás megszületését ösztönözték. Ezek közül az egyik legizgalmasabb a mobilházak elterjedése.

HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.