Mit köszönhetünk a jógának?

2024 / 06 / 17 / Fizetett Hirdetés
#pr
Mit köszönhetünk a jógának?
Az elmúlt években hazánkban is egyre nagyobb népszerűségre tett szert a jóga, és ma már a hölgyek legkedveltebb sportolási lehetőségei között szerepel. Nemcsak alakunkat formálja, hanem a mentális és lelki egyensúlyunk megőrzésében is meghatározó.

Sport a diéta alatt

 

Mind tudjuk, hogy a súlyvesztés akkor lehet a leghatékonyabb, ha a sportot is beiktatjuk a mindennapjainkba. A jóga a fogyni vágyók körében rendkívül populáris, mert nyugodt keretek között, barátságos módon vezet be a testmozgás világába. A fehérjediétával is abszolút kompatibilis, amellyel közelebbről is megismerkedhetsz a Toman Diet különféle csomagjai által, amelyeket az igényeidre és a fogyási céljaidra szabva választhatsz ki.

 

A fehérjediéta hozzájárul ahhoz, hogy a súlyvesztés optimális módon történjen, azaz ne az izomtömeg csökkenjen, hanem lehetőleg a feleslegesen felhalmozott zsírpárnákból faragjunk le. Ebben a folyamatban a sport szintén közrejátszik. Talán nem gondolnánk, hogy a jógázással mennyi izmunkat mozgatjuk meg. Olyan helyeken erősödhetünk, amelyek létezését korábban nem is sejtettük.

 

Amellett, hogy a fogyást támogatja, fejleszti a vázrendszerünket és az ízületeinket, továbbá javítja a mobilitást és ruganyosságot kölcsönöz a testünknek. Számos jógapóz, más néven ászana létezik, amelyek kivitelezésével a hajlékonyságunkat trenírozhatjuk, és remek nyújtó gyakorlatokként funkcionálnak. A mozgásterjedelem növelésével redukálhatjuk a sportsérülések kialakulásának rizikóját.

 

A jógázás pozitív hatásai

 

Ha az izomerősítés és alakformálás nem lenne elég, ejtsünk még néhány szót arról, hogy a jóga hogyan tereli pozitív irányba az egészségünket és akár a teljes életszemléletünket.

 

Tudományos kutatások is igazolják, hogy a jóga a stresszkezelésben meghatározó tényező, mivel pár hónap leforgása alatt képes jelentősen visszafogni a kortizolszintet, vagyis a stresszért felelős hormonok mennyiségét. Nyugtatja az elménket, békés, türelmes és kreatív hozzáállásra tanít, amellyel megelégedettséggel eltöltő életre tehetünk szert, és búcsút inthetünk a tudattalan szorongásnak.

A megfelelően kivitelezett gyakorlatok a kifinomult egyensúlyérzéket is fokozzák, amely időskorban kifejezetten hasznos lehet. Érdemes megemlíteni, hogy az olyan krónikus fájdalmakat, mint az ízületi artrózis vagy a carpalis alagút-szindróma, szintén enyhítheti.

 

Nincs szükség komoly eszközökre

 

Ha jógázni indulunk, nincs szükségünk nagy felszerelésre vagy komoly eszközökre. Elég egy kényelmes sportruházat és egy matrac, és már kezdetét is veheti a gyakorlatok elsajátítása.

 

Azonban ha tehetjük, képzett oktató közreműködésével mozogjunk, hiszen ő segíthet az ászanák helyes végrehajtásában. A jelenléte azért is fontos, mert nem mindegy, hogy bizonyos pózokat milyen egészségügyi állapotban végzünk.

 

Például menstruáció ideje alatt tanácsos a gyertyaállást kerülni, mert ez a testhelyzet megszakíthatja a vérzést. Ideje kipróbálni a jógát, hogy te is részesülhess a testi-lelki feltöltődésben!

(Szponzorált tartalom)


Mire figyeljünk, ha etikettcímkéket rendelünk?
Mire figyeljünk, ha etikettcímkéket rendelünk?
Az elmúlt évek technológiai fejlődésének köszönhetően olyan megoldások váltak számunkra elérhetővé, amelyek annak idején nem léteztek. Ezek közé tartozik többek között az etikettcímke készítése is.
Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Ha megkérdeznénk az embereket arról, hogy hol, milyen körülmények között dolgoznak, akkor valószínűleg nagyon változatos válaszokat kapnánk. Sokan például azt mondanák, hogy szinte egész nap – legalább 8-10 vagy akár 12 órán keresztül is – állómunkát végeznek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.