Mit tehetsz a fogaid egészségének megőrzéséért?

2022 / 06 / 13 / Fizetett Hirdetés
#pr
Mit tehetsz a fogaid egészségének megőrzéséért?
A fogaid egészségének megőrzése több szempontból is fontos. Egyrészt esztétikailag, másrészt az emésztés egészségének fenntartása miatt is. Miért? Mert a jó emésztés alapfeltétele az alapos rágás, ami hiányos és/vagy beteg fogsorral nehézkes.

A foghiány ugyan pótolható, de a saját fog mindig többet ér

A foghiányt szerencsére ma már számos módon lehet orvosolni, viszont mindegyik módszernek vannak hátrányai is. A műfogsorok kényelmetlenek, az implantátumok pedig nagyon sokak számára megfizethetetlenek. Ezért a legjobb megoldás az, ha a lehető leghosszabb ideig megpróbálod megőrizni a fogaid épségét. Erre a fontos tényre sokszor rámutatnak a Jildent Clinique fogszakorvosai is, akik hisznek a megelőzés erejében.

Célszerű neked is minden lehetséges módon arra törekedned, hogy a fogaid tökéletes állapotban maradjanak. Hiszen csak ezzel kerülheted el a fogszuvasodást, az ínygyulladást, majd a fogvesztést.

Milyen módon lehet megelőzni a bajt?

Ahhoz, hogy a lehető legtovább megőrizd a fogaidat, gondoskodnod kell azok épségéről alapos és rendszeres fogápolással. Érdemes a következő tanácsokat megfogadnod:

 • Ajánlott naponta legalább két alkalommal, reggel és este fogat mosni. Ha valóban jót akarsz a fogaidnak, akkor minden főétkezés után, gondosan tisztítsd meg őket.
 • Nagyon lényeges az is, hogy milyen technikát szoktál alkalmazni.
 • Először alaposan öblítsd ki a szájüregedet a fogmosás megkezdése előtt, ezzel az ételmaradékok egy részétől megszabadulhatsz.
 • A fogmosás alkalmanként tartson legalább 3 percig.
 • A fogkefével először a fogak külső felszínét tisztítsd meg, kezdj a leghátsó, bal oldali, felső fogsorban lévő őrlőfoggal.
 • 2-3 fogat érintő körkörös mozdulatokkal haladj végig mindkét fogsoron.
 • Az alapos tisztítás érdekében fejts ki enyhe nyomást a fogaidra.
 • Ne feledkezz meg a fogak belső oldaláról, valamint a rágófelületekről sem!
 • Ismételd meg az egész folyamatot legalább tízszer.

A fogak egészségének megőrzésében milyen szerepe van a fogselyemnek?

A fogselyemnek a szájhigiénia szempontjából szintén kulcsfontosságú a szerepe. A fogak közé ugyanis sok esetben apró ételdarabkák szorulhatnak be, olyannyira, hogy azokat nem lehet a fogmosással eltávolítani, így lerakódásokat képeznek. Ezek a plakkok többnyire szabad szemmel nem látszanak. Ilyenkor lesz hasznodra a fogselyem, ami segít eltávolítani ezeket a bosszantó ételmaradékokat.

A baktériumok szeretnek megtelepedni a nyelven és a szájnyálkahártyán is, ezért ezek tisztításáról sem érdemes elfeleldkezned. Ehhez a gyógyszertárakban be tudsz szerezni olyan speciális fogkeféket, amelyek alkalmasak a szájüreg és a nyelv tisztítására. A szájüregben hosszan megtelepedő baktériumok fogszuvasodást, kellemetlen szájszagot okozhatnak.

Mit tehetsz még?

 • Használj magasabb fluoridtartalmú fogkrémet
 • Alkalmazz szájvizet
 • Járj rendszeresen fogászati szűrésre
 • Kerüld a cukros, finomított élelmiszerek túlzott fogyasztását

A fentebb felsorolt tanácsok megfogadásával sokat tehetsz a fogaid épségének megőrzéséért!

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Mikor szükséges a cégérték meghatározása, és hogyan kerüljük el az ezzel járó problémákat?
Mikor szükséges a cégérték meghatározása, és hogyan kerüljük el az ezzel járó problémákat?
A cégérték meghatározása kulcsfontosságú lépés minden vállalkozás életében, hiszen ennek alapján formálódnak a stratégiák, befektetések és pénzügyi döntések. Az érték meghatározása komplex folyamat, amely számos területet érint. Ebben a cikkben részletezzük, milyen esetekben válhat szükségessé a cég értékének meghatározása, milyen veszélyekkel járhat a helytelenül meghatározott cégérték, és hogyan lehet ezeket elkerülni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.