Mitől függ az egészséges önértékelés?

2021 / 05 / 14 / Fizetett Hirdetés
#pr
Mitől függ az egészséges önértékelés?
Senki előtt nem titok, hogy napjainkban meglehetősen nehéz egészséges önértékelést kialakítani. Hiszen bár önértékelésnek hívják, mégsem csak a saját magunkról alkotott képet foglalja magában, hanem nagyban hozzájárul a környezet és a másokhoz való hozzáállásunk is. De vajon mit tehetünk az egészséges önértékelésért?

Nem csak a tökéletesség jó 

Bár manapság minden közösségi platform azt sugallja, hogy kizárólag a tökéletes élet a jó mindenki számára, ám ettől mégis nagyon nehéz elvonatkoztatni. Azt mindenki tudja, hogy tökéletes ember nincsen, ezáltal tökéletes életek sincsenek. Éppen ezért mindenkinek abból kell kihoznia a saját maga számára megfelelőt, ami adatott.

A közösségi média hatására az emberek a befelé fordulás és a belső értékek helyett majdnem mindig csak a kifelé látható dolgokkal foglalkoznak. Ez pedig oda vezet, hogy egy elkorcsosult képet mutatunk magunkról a világnak, és ugyanezt kapjuk visszafelé is. Úgy pedig meglehetősen nehéz egészséges önértékelést kialakítani, hogy azt látjuk, hogy az xy-nak milyen boldog és tökéletes élete van.

Bár azt kérdezhetjük, hogy mi ebben a rossz, hiszen nem ártunk vele senkinek, mégis érdemes egy kicsit továbbgondolni. Vajon nem érzi magát csődtömegnek egy olyan nő, aki pörköltszaftos, kinyúlt pólóban rohangál épp a gyermekei után a lakásban, egy olyan filterekkel ellátott kép után, ami azt sugallja, hogy a másiknak bőven van ideje sportolni, sminkelni és márkás cuccokban járni úgy, hogy a gyermekei kis angyalként szemlélik a háttérből? Na ugye, hogy így nehéz reálisan értékelni önmagunkat? Mert a másik biztosan jobban csinál valamit…

Nem a posztok a hibásak

Félreértés ne essék, nem a közösségi médiában elhelyezett posztokkal van a hiba, hiszen miért is ne tehetné ki valaki, hogy éppen tökéletesen sikerült a gyermeke szülinapi tortája, csak azért, mert éppen örül neki?! Egészen addig ezzel nincs is semmi gond, amíg nem attól fogjuk jól érezni magunkat, hogy hány like érkezik arra a bizonyos képre. Amikor már ez a siker vagy az önértékelés mércéje, akkor van itt az ideje annak, hogy leálljunk a közösségi média fokozott használatával.

Az sem mindegy, hogy milyen képet rakunk ki magunkról, hiszen egy agyon photoshoppolt, filterezett fényképen már egyáltalán nem a posztoló látható, így nem csoda, ha az utcán véletlenül elmegyünk mellette.

Általánosságban elmondható, hogy a legtöbben, akik ennyire függnek a közösségi felületektől, jelentős önértékelési problémával küzdenek. Természetesen nehezen, de lehet változtatni rajta, de ehhez jókora őszinteség kell önmagunkkal szemben, és nem árt, hogyha tisztában vagyunk azzal, hogy milyen módon érdemes elindulni. A legfontosabb, hogy fogadjuk el önmagunkat, vállaljuk fel a véleményünket még akkor is, ha nem tetszik másoknak, valamint legyenek konkrét kitűzött céljaink, aminek az eléréséért tegyünk meg mindent.

(Szponzorált tartalom)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Hajhullás elleni sampon: Hatékony megoldás a dúsabb hajért
Hajhullás elleni sampon: Hatékony megoldás a dúsabb hajért
A hajhullás elleni sampon a mai kor egyik legkeresettebb hajápolási termékei közé tartozik. Ez nem meglepő, tekintettel arra, hogy a hajhullás számos embert érint világszerte. Egy jó minőségű sampon nemcsak hogy csökkentheti a hajhullást, de hozzájárulhat a haj sűrűségének és egészségének javításához is.
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság

A fenntarthatóság napjainkban már kulcsfontosságú tényezőnek számít az ingatlanok tervezése és kivitelezése során. Az egyre növekvő környezeti kihívások számos innovatív megoldás megszületését ösztönözték. Ezek közül az egyik legizgalmasabb a mobilházak elterjedése.

HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.