Muszlin, pamut vagy krepp babaágyneműt válassz?

2021 / 05 / 14 / Fizetett Hirdetés
#pr
Muszlin, pamut vagy krepp babaágyneműt válassz?
Az alvás nagyon fontos része egy kisbaba életének. A kényelmes, puha ágynemű a legfontosabb feltétele ennek. Na de vajon a muszlin, a krepp vagy a pamut babaágynemű a legjobb? Melyikben érzik magukat a legjobban a kisbabák? Szettben vagy külön-külön érdemes párnát és takarót beszerezni? Na és összesen mennyire lesz szükségetek?

Ezekre a kérdésekre mind választ fogunk adni a következőkben, így ne menj sehova, ha a babavárás utolsó pillanataiban vagytok épp, itt a helyed!

Az ágynemű a kiságy legfontosabb eleme

Így egyáltalán nem mindegy, hogy milyet választasz. Számít a szín, a minta, na meg az anyag is. Mielőtt azonban elmerülnénk a különböző anyagok különbségei között, hadd ejtsünk szót arról, hogyan érdemes kiválasztani a színt, a mintát és a darabszámot.

Egy kisbaba még nagyon sokszor, egészen egyszerűen koszolja össze az ágyneműjét, így nem elég csupán két-három darab. Nem szabad azonban a ló túloldalára sem esni! Kb. négy-öt darabra lesz szükségetek, ha van szárítógépetek. Ha nincs, akkor néhány extra darab még kelleni fog.

A színt nem nehéz kiválasztani: olyan árnyalatok között válogass, amelyek illenek a szoba falához, az ágy felett függő baldachinhez, a kicsi szőnyegéhez és a függönyökhöz. Ha viszonylag üres a háló fala, akkor az ágynemű remek lehetőséget nyújt arra, hogy egy kis mozgást vigyél a szobába. Ha azonban mindenfelé található valami apró díszítés, akkor jobb, ha az egyszínű ágyneművel nyugtatod le az elszabadulni készülő kaotikus állapotokat.

Krepp, pamut vagy muszlin?

Az anyagok között van némi különbség. A legtöbb anyuka egy dologban ért velük egyet: a krepp alapvetően nem kisbabáknak való. Sokan túl durvának tartják a kicsi érzékeny bőréhez, még akkor is, ha egyébként maga az ágynemű rendelkezik OEKO-TEX tanúsítvánnyal. A muszlint általában téli ágyneműként szokták használni, míg a pamut tavaszi-nyári választás.

Az ágyneműket szettben és külön-külön is be lehet szerezni. Mi azt ajánljuk, hogy legyen két szettetek, amelyhez több különböző takaró is passzol. Párnát egyébként is csupán amolyan megszokásból teszünk a babaágyba. A kicsiknek nincsen rá szükségük.

A kisbaba ágyikójában néhány dolog még jól jöhet. Elsősorban mindenképp gondoskodj róla, hogy legyen a rácsokra kötve rácsvédő. Ez akadályozza ugyanis meg, hogy a kicsi megüsse magát, miközben álmaiban varázslatos vidékeken jár. A hálózsák, a pólya, a babafészek és a babatámasz elengedhetetlen társai egy friss anyukának, így ezeknek a beszerzését is meleg szívvel ajánljuk.

Ne feledd, nem mindegy, honnan szerzel be mindent!

Bizonyosodj meg róla, hogy a weboldal, ahonnan mindent rendelsz, megbízható legyen. Erről úgy tudsz legkönnyebben megbizonyosodni, hogy ellenőrzöd a kapcsolattartási lehetőséget!

Na mire vársz még? Az ágyikó nem fogja magát berendezni!

(Szponzorált tartalom)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A Facebook Pixel beállításának lépései
A Facebook Pixel beállításának lépései
Az online marketingben a hirdetések terén fontos szerepe van a Facebook Pixelnek, vagy más néven képpontnak. Ez a kód nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a kampányok jól teljesítsenek. A cikkben annak járunk utána, hogy miért van meghatározó jelentősége, illetve arra is kitérünk, hogy milyen lépésekből áll a beállítása.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.