Nagy segítség a munkáltatóknak: videós álláspályázat a hatékony munkaerő kiválasztásához

2023 / 02 / 27 / Fizetett Hirdetés
#pr
Nagy segítség a munkáltatóknak: videós álláspályázat a hatékony munkaerő kiválasztásához
Az önéletrajzok írásának ma már számtalan módja ismert, széles körben elterjedtek a sablonok, a jó tanácsok ezekkel kapcsolatban, illetve vannak, akik arra szakosodtak, hogy mások helyett megírják a tökéletes pályázatot.

Ebből látható, hogy nem biztos, hogy minden esetben az a jelölt fog megjelenni a személyes találkozón, akire a munkáltató számított. Nagyon elferdített kép alakulhat ki az önéletrajzot olvasó munkaügyes fejében az álláskeresőkről.

A technika vívmányainak köszönhetően azonban ma már lehetőség van egy olyan előszűrésre, amely egy sokkal közelebbi és valósabb arcát mutatja a leendő munkavállalónak. A https://szombathelyallas.hu/videos-allaspalyazat-eloszures kitűnő megoldás a Vas megyében hirdető cégeknek, hogy a lehető legideálisabb álláspályázókkal vegyék csak fel a személyes kontaktot.

Miért jó módszer a videós álláspályázat a lehetséges jelöltek kiszűrésére?

Sok időt és energiát, felesleges köröket spórolhat meg az előrelátó vállalatvezető, ha ezt a modern módszert alkalmazza és igénybe veszi az álláshirdetések feladása, a toborzás lebonyolítása során. Sokkal emberibbé teszi a kiválasztás folyamatát, ha látható maga az ember, a személyiségéről is többet árul el a megjelenése, mint néhány leírt sor.

Ez az előszűrés tehát egy olyan korszerű szolgáltatás, amit célszerű igénybe venni a munkáltatóknak, hogy minél előbb megismerjék a lehetséges jelölteket. A hagyományos jelentkezési forma, az önéletrajz, a pályázati anyag beküldése mellett érdemes élni ezzel a lehetőséggel is.

Mi a különbség a videós állásinterjú, bemutatkozás és álláspályázat között?

Más dolog a videós állásinterjú, ahol megszülethet a végső döntés is személyes találkozó nélkül. Ezt többnyire olyan munkaköröknél szokták alkalmazni, ahol nem szükséges a személyes jelenlét.

A videós bemutatkozás egy harmadik lehetőség, szintén nem keverendő össze a videós álláspályázattal ez sem. Ebben az esetben a pályázóra van bízva a videó tartalma és a bemutatkozás módja.

A videós álláspályázatban konkrét kérdéseket kell megválaszolnia a jelöltnek. Persze nem muszáj kötelezővé tenni, de azért mindenképpen jobb színben tünteti fel az álláskeresőt, ha hajlandó ily módon is felfedni magát, megmutatni személyiségét, az őt körül lengő energiát. Mivel célzott kérdésekre válaszol, esetleges munkáltatójának is lehetősége van pontosabb információkhoz jutni róla.

Mindkét félnek előnyös a videós pályázat

A videós álláspályázat az álláskereső szemszögéből nézve is előnyös, hiszen láthatja, hogy a cég halad a korral, korszerű eszközöket alkalmaz. Ezen kívül pedig őt is megkímélheti a felesleges utazgatástól, ha már ennek során kiderül, hogy a két fél között nem egyeznek az érdekek.

Az első benyomás gyakran erősen mérvadó lehet az emberi kapcsolatokban, nincs ez másként a munkakapcsolatokban sem. Az álláshirdető ez alapján kiderítheti, vajon összhangban van-e a pályázó személyisége azzal a lehetséges munkavállalóval, akit keres a betöltendő pozícióra.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Jó néhányan úgy használják a felhő alapú tárhelyeket, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan miért is hasznos számukra. A cikkben annak járunk utána, hogy mire jó a felhőszolgáltatás és milyen típusai vannak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.