Nemcsak a motor élteti autónkat, hanem az akkumulátor is

2022 / 12 / 23 / Fizetett Hirdetés
#pr
Nemcsak a motor élteti autónkat, hanem az akkumulátor is
Szokás mondani, hogy a motor az autó szíve, amivel nehéz is vitába szállni, de azt is érdemes észrevenni, hogy az akkumulátor is legalább annyi folyamatért és feladatért felelős. Mindegyik kivétel nélkül fontos teendő, amelyekből akár csak egy is hiányzik, akkor vagy be sem indul a jármű, vagy kényelmetlen lesz a vezetés, legrosszabb esetben pedig még balesetveszélyes is lehet. De ami a legfontosabb, hogyha indul az autó akkor időben ki tud állni fuvarba, és pénzt termel nem veszteséget.  

Miért felel az autóban az akkumulátor?

 

Az akkumulátor nagyon sok olyan funkcióért felel, amelyeket minden nap használunk a vezetés során. Természetesen van köztük olyan, ami nélkülözhető, és észre sem vesszük, ha esetleg nem megfelelő a működése, de vannak létfontosságú műveletek is. Ezért is fontos az, hogy mindig tökéletes állapotban legyen az akkumulátorunk, valamint ha szükséges, legyen egy tartalék is. Ehhez elég megnézni egy ezzel foglalkozó oldal, például a Weber Autotechnik 220Ah akkumulátorainak felhozatalát, és könnyen, egyszerűen bevásárolhatunk újból és tartalékból egyaránt.

50 évvel ezelőtt egy diesel motor akkumulátor nélkül is addig működött, amíg volt üzemanyag. A mai modern diesel motorok megfelelő áramforrás nélkül már nem tudnak üzemelni. Nemcsak az indítóáram fontos, hanem a megfelelő kapacitás is, vagyis az, hogy az akkumulátor ellássa energiával az összes berendezést a teherautóban.

 

Legyen az szórakoztató elektronika, például rádió vagy biztonsági berendezés, mint a világítás. A mai modern tehergépjárművek akkumulátorát azonban nemcsak “üzemidőben” éri terhelés. Pihenő időben számos berendezés működtetnek a sofőrök a fűtéstől vagy hűtéstől kezdve a mikrohullámú sütőn át a televízióig. A Weber Electric 107 akkumulátorok ennek az igénynek is tökéletesen megfelelnek.

 

Az indításhoz elengedhetetlen

 

Akkumulátor nélkül elindulni se lenne lehetséges, ugyanis ez felel az elektromos indításért. Kifejezetten fontos odafigyelni az akkumulátorra téli és nyári időszakban,egyaránt ugyanis a fagypont közeli vagy a +30 fok feletti időjárási körülmények között az indítási képességük drasztikusan lecsökken, a régebbi, elhasznált akkumulátorok ilyenkor szoktak általában csütörtököt mondani.

 

Mit tehetünk, ha lemerül az autó akkumulátora?

 

Az előzőekben említett használati módokon kívül még az is lemerítheti az akksit, ha például hosszabb ideig nem használjuk az autót, és csak áll a garázsban, ha nincs rendszeresen karbantartva az akkumulátor, de a hideg időjárás is negatívan hat a teljesítőképességére. Szerencsére nem kell aggódni akkor sem, ha megtörténik a baj és használat közben merül le az akkumulátor. Két út áll előttünk: “bebikázzuk” a gépet egy bikakábel és egy másik autó segítségével, és kínlódunk a rossz akkumulátorral még hónapokig vagy leadjuk és a régit és veszünk egy újat Weber Electric 107 akkumulátort “csere akksi beszámítással” a Weber Autotechnik Kft -nél

 

Szemmel láthatóan tehát nincs minden veszve akkor sem, ha nem indul a jármű, bár azért érdemes nagyon odafigyelni arra, hogy biztos legyen az indulás.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A szempillafelrakáshoz elengedhetetlen applikációs termékek
A szempillafelrakáshoz elengedhetetlen applikációs termékek
Legyen szó bármely szakmáról, a gyors és hatékony munkavégzés nagymértékben befolyásolja a sikert. Ez a szépségiparra különösen igaz, hiszen a vendég nem ér rá órákon keresztül ücsörögni vagy feküdni a szolgáltatónál. A hatékony szempillaépítést számos applikációs termék teszi lehetővé, melyeket érdemes megismerni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.