Nemi betegségek és azok megelőzése

2022 / 05 / 15 / Fizetett Hirdetés
#pr
Nemi betegségek és azok megelőzése
Mikor a nemi betegségekre terelődik a szó, a többség bőszen hallgat, vagy úgy tesz, mintha nem is hallott volna róla. Pedig bármilyen hihetetlen, az emberek nagy része legalább egyféle nemi betegségen átesik az élete során. De vajon hogy lehet őket megelőzni?

Csók és nemi érintkezés

Bár sokan nincsenek tisztában vele, de a nemi betegségek egy része könnyedén elkapható csókolózás vagy éppen petting során. Nem feltétlenül szükséges hozzá behatolás, elegendő a nemi váladékok érintkezése a nyálkahártyával. Sőt, sok betegség már úgy is fertőz, hogy nem mutat tüneteket, így sokszor az ember nem is tud arról, hogy valami probléma van. Éppen ezért, ha viszketést, égő érzést vagy egyéb kellemetlen, zavaró tünetet tapasztalsz, akkor minél előbb keress fel egy szakorvost, aki segít beazonosítani, hogy mi a gond. Erről érdemes minél korábban értesíteni az aktuális partnert, illetve partnereket, mert előfordulhat, hogy az ő kezelésük is elengedhetetlen.

Többféle nemi betegség keserítheti meg az életünket, melyek közül egy gombás fertőzés még az enyhe kategóriába tartozik. Természetesen kellemetlen a szúró, égő, viszkető érzés, de néhány napos kezeléssel könnyedén orvosolni lehet a problémát.

Jobb, ha tudod, hogy a gonorrhoeához van szerencséd, ha égő viszketést és gennyes váladékozást tapasztalsz a nemi szerveden. Ez a betegség antibiotikummal kezelhető, de annak hiányában akár a májat is megtámadhatja, valamint terméketlenséghez vezethet.

Ezeknél egy fokkal súlyosabb betegség a Hepatitis B és C típusa, melyek szintén nemi érintkezéssel terjednek. Rossz hír, hogy ezek a májat károsító betegségtípusok könnyen tünetmentesek maradhatnak egy életen át. Ellenük a legegyszerűbb és leghatékonyabb megoldás a védőoltás felvétele.

Végül pedig két közismert, de meglehetősen kellemetlen nemi betegség a herpesz vírus és a HPV. Míg az előbbi esetében fertőző folyadékkal teli kis hólyagocskák borítják a szeméremtestet, addig az utóbbi esetében apró, karfiolszerű szemölcsök jelennek meg a nemi szerveken.

Előzzük meg!

Mint sok minden más esetében, itt is a megelőzés nyújtja a leghatékonyabb védelmet. Ezt leginkább minőségi óvszer használatával, valamint a partnerek nem túl gyakori cserélgetésével érhetjük el. Természetesen elengedhetetlen az intim higiénia is, de nem szabad túlzásba vinni.

Egyes nemi betegségek ellen hatékony védelmet nyújtanak továbbá a különböző védőoltások, melyek felvételéről minden esetben a szakorvossal kell konzultálni. Azt is fontos tudni, hogy az idejében felismert betegség gyógyulásának az esélye sokkal nagyobb, mintha nem tulajdonítunk neki jelentőséget.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy a partnerek mindig őszintén meg tudják beszélni az adott problémákat, és ezekkel kapcsolatban is bátran egymáshoz fordulhassanak.

(Szponzorált tartalom)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A Facebook Pixel beállításának lépései
A Facebook Pixel beállításának lépései
Az online marketingben a hirdetések terén fontos szerepe van a Facebook Pixelnek, vagy más néven képpontnak. Ez a kód nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a kampányok jól teljesítsenek. A cikkben annak járunk utána, hogy miért van meghatározó jelentősége, illetve arra is kitérünk, hogy milyen lépésekből áll a beállítása.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.