Nyugdíj előtakarékosság kalkulátor - Így azért könnyebb tervezni

2023 / 03 / 24 / Fizetett Hirdetés
#pr
Nyugdíj előtakarékosság kalkulátor - Így azért könnyebb tervezni
Időskori anyagi stabilitásunk megteremtésében a minden részletre kiterjedő nyugdíj előtakarékosság kalkulátor óriási segítséget jelent. Szerencsére évről évre egyre többen állnak hozzá tudatosan pénzügyeikhez és ez nem csak az aktuális költségvetés megtervezésében érhető tetten, hanem a hosszú távú befektetések tekintetében is. Ennek pedig folyamatosan nő a jelentősége, hiszen a nyugdíjellátás rendszere meglehetősen ingatag lábakon áll hazánkban. Ez egyben azt is jelenti, hogy aki nem gondol időben az aktív éveit követő időszakra, annak jó eséllyel le kell mondania majd az addig megszokott életszínvonaláról.

A jó hír, hogy ma már számtalan megoldás közül választhatunk és a Grantis nyugdíj előtakarékosság kalkulátor használatával könnyedén kiszámolhatjuk, melyik megtakarítási formával érhetjük el a lehető legoptimálisabb eredményt. Ehhez azonban precízen meg kell határoznunk céljainkat és az sem árt, ha maradéktalanul tisztában vagyunk az egyes lehetőségek előnyeivel és hátrányaival. Ahhoz, hogy biztosra menjünk és gond nélkül eligazodjunk a megannyi konstrukció közt, gyakorta szükséges lehet egy független pénzügyi tanácsadó útmutatása.

Milyen szempontok alapján hozzuk meg döntésünket?

A nyugdíj előtakarékosság kalkulátor használatával nem csupán a befektetésünk mértékét és az elérhető hozamot határozhatjuk meg, de a legalkalmasabb eszköz megválasztásában is nagy könnyebbséget jelent. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy mekkora összeget tudunk a megtakarításra fordítani, ahogy az is kardinális kérdés, miszerint ezt milyen gyakorisággal tervezzük megtenni. Egész más konstrukciót kell választani, ha magas a kockázattűrő képességünk és eltérő megoldásra lesz szükségünk, ha inkább biztosra mennénk és nem szeretnénk gyakran jelentőségteljes pénzügyi döntéseket hozni. Roppant nagy befolyással bír az is, mennyi idő van hátra a nyugdíjig, tudniillik bizonyos öngondoskodási formák kimondottan előnytelenek rövid távon. Sőt, mielőtt elhatároznánk magunkat, azzal is számolni kell, hogy van-e egyéb olyan célunk, ami hosszú távú megtakarítást igényel, illetve rendelkezünk-e bármilyen egyéb befektetéssel, ami az időskori anyagi biztonságunkat segíti elő. Megannyi tényező, amelyekre együttesen kell figyelni, többek közt ezért is bölcs dolog kikérni egy, a témában jártas szakember tanácsait.

A nyugdíj előtakarékosság kalkulátor segít megtalálni az optimális megoldást

Mindenekelőtt azonban fontos tisztában lenni a különféle konstrukciókkal, azok legfőbb előnyeivel és esetleges hátrányaival. Napjainkban három olyan nyugdíjcélú megtakarítási forma van Magyarországon, melyre állami támogatás vehető igénybe, mégpedig adójóváírás formájában. Ezeken belül persze akár több száz termékkel is találkozhatunk, ám az nagyon nem mindegy, melyik kategória mellett tesszük le voksunkat. Az Önkéntes Nyugdíjpénztár főképp akkor bölcs döntés, ha van arra lehetőség, hogy a munkáltatónk fizesse helyettünk a tagdíjat, sajnos azonban sok munkahelyen nem elérhető ez az opció. Rövidebb távra szintén az ÖNYP a legoptimálisabb, hiszen a teljes költségmutató itt bizonyul a legalacsonyabbnak. Ugyanakkor arra nagyon figyeljünk, miszerint legalább 10 éves futamidővel kell számolni és ha a saját pénzünket szeretnénk befektetni, akkor ennél előnyösebb konstrukciót is találhatunk, főképp, ha legalább 15 évünk hátravan még a munkából. Ilyenkor a Nyugdíjbiztosítás, illetve a Nyugdíj előtakarékossági Számla (NYESZ) jelentheti a legjobb megoldást. A kettő közti legfőbb különbséget elsősorban a kockázattűrő képességünk, illetve a pénzügyi tudásunk jelenti. A nyugdíj előtakarékosság kalkulátor alapján a biztosabb megoldást kedvelők számára inkább a biztosítási forma az ideális, míg aki nem retten meg némi rizikó vállalásától, annak a NYESZ hozhat magasabb hozamot.

Alaposan mérlegeljünk, mielőtt elhatározzuk magunkat

Noha örömteli volna, ha létezne egy olyan nyugdíj-előtakarékossági megoldás, ami egyetemesen mindenki számára tökéletes, valójában ezernyi dolog együttesen határozza meg, ki melyikkel jár a legjobban. Ennek eldöntése pedig még az alapvető információk birtokában sem egyszerű feladat, s bár a nyugdíj előtakarékosság kalkulátor használatával nagyon sok félreértés elkerülhető, ahhoz, hogy biztosra tervezzünk, elengedhetetlen, hogy tapasztalt szakemberek segítségét is igénybe vegyük. Egy rosszul megválasztott konstrukció ugyanis duplán is problémás. Egyfelől ha nem a megfelelő módozat mellett tesszük le a voksunkat, akkor szinte biztos, hogy idő előtt felhagyunk majd a takarékossággal, ez pedig egyben azt is jelenti, hogy értékes éveket veszítünk. Az időskori anyagi biztonság megteremtése ugyanis legfőképp azon múlik, hogy kitartó módon, hosszú távon elköteleződjünk. A nyugdíj előtakarékosság kalkulátor számításaiból pedig tökéletesen látszik, mekkora különbség van aközött, ha például 10, vagy ha ehelyett 15 évig gyűjtünk. Legyünk tehát nagyon alaposak és kérjük ki hozzáértők tanácsait, így ugyanis jóval könnyebb előre tervezni.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Jó néhányan úgy használják a felhő alapú tárhelyeket, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan miért is hasznos számukra. A cikkben annak járunk utána, hogy mire jó a felhőszolgáltatás és milyen típusai vannak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.