Öntöttvas edények, melyekben finom egytálételek készülhetnek

2021 / 01 / 14 / Fizetett Hirdetés
#pr
Öntöttvas edények, melyekben finom egytálételek készülhetnek
Az egytálételek igen kedvelt fogások, hiszen jellemzően egyszerre finomak és nagyon laktatóak. A rendszeresen időszűkében lévők szerint az ilyen típusú ételeknek az az egyik legjobb verziója, melyekhez kevés előkészület kell, és sütés vagy főzés közben sem szükséges végig felette állni. Tipikusan ilyen étel a zöldségágyon sült fűszeres hús is, ami az egyik legfinomabb egytálétel, ami öntöttvas edényben készülhet.

Hogyan készül a fűszeres hús zöldségágyon?

Minimális előkészület és picit hosszabb sütés kell ahhoz, hogy egy ilyen egytálétel elkészülhessen öntöttvas edényben.

Vagyis kezdésnek ízlés szerint bármilyen hússzeleteket kicsit klopfoljunk ki, fűszerezzük be, és néhány perc alatt süssük elő. Ezt követően készítsük elő a választott zöldségeket: jöhet minden, ami a fogunk alá való, vagyis bátran szeletelhetünk gombát, burgonyát, padlizsánt, cukkinit, hagymát és akár paprikát is. Ezeket szintén jó ötlet fűszerezni. Sőt, ha esetleg jobban kedveljük az erőteljesebben fűszeres fogásokat, akkor a húst akár előző nap be is pácolhatjuk, majd sütés előtt a páclében megforgathatjuk a zöldségeket is, ezzel még különlegesebb ízvilágot teremtve.

Miután előkészítettük a zöldségeket és a húst, enyhén olajozzuk ki az öntöttvas serpenyőt. Ennek az aljába kerüljenek a zöldségek, majd erre fektessük rá a hússzeleteket. Végül 200 fokos sütőben addig süssük, míg a hús meg nem pirul. A hús vastagságától és fajtájától függően ez kb. 30-60 percet vesz igénybe.

Egytálétel öntöttvas wok edényben

Ha már a gyors ételeknél tartunk, akkor meg kell említenünk, hogy egy jó öntöttvas wok edényben szintén kiváló egytálétel készíthető. A wokban készült ételeknek egyetlen titka van, ami nem más, mint a megfelelő előkészítés, egészen pontosan a kellően vékonyra aprítás. Ebben ez esetben ugyanis valóban percek alatt át tud sülni az étel, és mivel rövid ideig volt kitéve a magas hőmérsékletnek, így a bennük lévő vitamin és ásványianyag-tartalom megmarad. Ha pedig az étel készítéséhez egyáltalán nem használunk olajat vagy maximum nagyon minimális mennyiséget, akkor ez nem csupán az egészséges étkezés alapja lehet, hanem ezek az ételek a fogyókúrás diétába is beleférnek.

Az öntöttvas wok edényben készülő egytálételek elkészítéséhez tehát először is alaposan elő kell készülni. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a zöldségeket és a húst is kellően kicsire vágjuk. Ezt követően pedig a felforrósított wokba olyan sorrendbe tegyük az egyes hozzávalókat, amennyi időre van szükségük az átsüléshez. Vagyis először kerüljön bele a hús, ami több sütési időt igényel, ezt követően jöhetnek sorban a zöldségek is.

Ha ügyesek vagyunk, akár 10 perc alatt az asztalra tehetjük az elkészült fogást.

Amennyiben neked is szükséged lenne néhány öntöttvas edényre, hogy megkönnyítsd az ételkészítést, nézz szét a Grillplaza.hu oldalán, és rendeld meg a szükséges edényeket!

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Jó néhányan úgy használják a felhő alapú tárhelyeket, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan miért is hasznos számukra. A cikkben annak járunk utána, hogy mire jó a felhőszolgáltatás és milyen típusai vannak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.