Otthonkorszerűsítés: A homlokzati hőszigetelés előnyei

2021 / 06 / 16 / Fizetett Hirdetés
#pr
Otthonkorszerűsítés: A homlokzati hőszigetelés előnyei
Régi házak esetén előbb-utóbb számos problémával kell majd szembenéznünk. Ha hosszú ideje nem végeztünk semmilyen felújítást otthonunkon, akkor a régi technológiákkal készülő nyílászárók és szigetelés nélküli épületburok kapcsán már bizonyára találkoztunk néhány kellemetlen következménnyel. Tapasztalhattuk az egyenetlen belső hőmérsékletet, vagy hogy otthonunk gyorsan lehűl, hiába fűtjük eleget.

Az a jó hír, hogy mára lehetőség van mindezek kiküszöbölésére.

A hazánkban jelenleg tapasztalható épületfelújítási hullám javarészt nyílászáró csere, födémcsere és homlokzati hőszigetelésre terjed ki. Aki már egyébként is tervezte egy ideje a korszerűsítést, és némi megtakarítással is rendelkezik, annak most plusz segítség lehet a jelenleg otthonkorszerűsítéshez elérhető állami támogatás.

Hol érdemes elkezdeni a korszerűsítési munkálatokat?

Az energia szökik, de hol érdemes elsőként megállítani, és mennyi idő alatt fog megtérülni? Mivel egy otthonon a falak képezik a legnagyobb felületet, ezért ez lesz az egyik legsarkallatosabb pontja a hőátbocsájtásból származó veszteségeknek.

Az épületburok szigetelésével ezt a veszteséget csökkenthetjük, és így az energiaköltségek is csökkenni fognak, vagyis több marad a zsebünkben. Mivel több év során megtérülő befektetésről van szó, ha nem is komoly összegekben lesz érezhető az azonnali változás, komfortérzetünk azonnal javulni fog. Az addig gyorsan kihűlő hideg ház, fűtési időszakban jobban fogja tartani a meleget, nyáron pedig a kellemes belső hőmérsékletével fogja meghálálni.

Az épületburok szigetelése előtt vagy azzal egyidőben célszerű a nyílászárók cseréjét is betervezni, amivel újabb hőhidat szüntethetünk meg.

A homlokzati hőszigeteléshez jelenleg többféle szigetelőanyag közül választhatunk, attól függően, hogy milyen épületszerkezetet szeretnénk hőszigetelni. Ezek az anyagok a legújabb elvárásokhoz és igényekhez igazodva készülnek. Példának okáért nézzünk meg néhányat a Hozo hőszigetelés webáruház kínálatából.

Fogunk találni példát a népszerű, és ár-érték arányban kedvező hungarocellre, de akár az új generációs kőzetgyapot és grafitos termékekre is.

Konkrét előnyök, ami miatt megéri a homlokzati hőszigetelés

  • A hőhídhatás mértéke csökken, vagyis nem engedjük szökni a hőt.
  • Környezetvédelmi szempontból is pozitív hozama van. Egy rossz hőszigetelésű háznál ugyanis nő az energiaigény, és ezzel arányosan a károsanyag-kibocsátás. Ha kevesebbet kell fűtésre költenünk, jelentős energiamegtakarításra tehetünk szert.
  • Kisebb teljesítményű fűtési rendszerek is elegendőek lesznek.
  • Nőni fog az épület élettartama, valamint esztétikai és piaci értéke is felértékelődik.
  • Kiegyensúlyozott hőérzet és egészségesebb (penészmentes) otthon.

Kérjük szakember segítségét, mert egy rosszul megválasztott hőszigetelés, nem hogy nem fogja megoldani a problémát, hanem annak korrigálása még nagyobb összegeket fog felemészteni.

(Szponzorált tartalom)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság

A fenntarthatóság napjainkban már kulcsfontosságú tényezőnek számít az ingatlanok tervezése és kivitelezése során. Az egyre növekvő környezeti kihívások számos innovatív megoldás megszületését ösztönözték. Ezek közül az egyik legizgalmasabb a mobilházak elterjedése.

Hogyan segíthet egy marketingügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?
Hogyan segíthet egy marketingügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?

A tartalomgyártás nem csak a keresőoptimalizálás egyik legfontosabb eleme, de egy alaposan megtervezett marketingstratégia alapja is. Manapság nincs olyan vállalkozás, amely megengedhetné magának, hogy ne fordítson energiát a minőségi tartalomstratégia tervezésére.

HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.