Praktikus tippek a pezsgő fogyasztásához és kiválasztásához

2021 / 12 / 15 / Fizetett Hirdetés
#pr
Praktikus tippek a pezsgő fogyasztásához és kiválasztásához
A pezsgő beszerzésének, kiválasztásának, illetve a fogyasztásának leginkább megfontolandó gyakorlati tippjeiről lesz szó részletesen a bejegyzés keretei között.

Minél tudatosabban sikerül eljárni a folyamatban, annál fantasztikusabb élményt jelenthet a pezsgő kortyolása és ízlelgetése. Úgyhogy ennek jegyében következzenek a leginkább megfontolandó tippek és tanácsok.

Amire a pezsgő kiválasztásakor leginkább érdemes odafigyelni

Sok italhoz hasonlóan a pezsgő esetében is elmondható, hogy felettébb megéri a mennyiség helyett sokkal inkább a minőségre odafigyelni a választás tekintetében. Ennek eredményeképpen ugyanis kedvezőbb lehet az élmény.

Ami az egyes típusokat illeti, a brut és a sec típusú pezsgőváltozatokat általában étkezések előtt szokás fogyasztani. Az úgynevezett demi sec pezsgő beszerzése akkor javasolt, ha halételekhez, illetve francia ételekhez szeretnénk megfelelő italt találni.

A sokak által preferált doux pezsgőváltozatok pedig alapvetően a desszertekhez illenek a leginkább.

Mennyit számít a hőmérséklet a pezsgőfogyasztás során?

Rendkívül sokat, hogyha tényleg kifogástalan élményt várunk a pezsgő kortyolásától. Fontos, hogy az ideális fogyasztási hőmérséklet egy fehér pezsgő esetében eltérhet a rosé vagy vörös változatokhoz képest.

Amíg tehát egy fehér pezsgőt a 4-8 Celsius-fok körüli tartományba javasolt hűteni, addig a rosé vagy vörös pezsgők esetében sokkal inkább 6-10 Celsius-fok körül van az ideálisnak mondható hőmérséklet.

Rendkívül fontos, hogy a pezsgő nem szereti a hirtelen hőmérséklet-változást. Vagyis érdemes kerülni a mélyhűtőben történő tárolást. Ha gyorsan szeretnénk lehűteni az iDrinks weboldaláról rendelt pezsgőt, akkor tegyük azt jéggel teli vödörbe, magát a jeget pedig sózzuk meg alaposan.

A pezsgő kinyitásának praktikus tippjei

A megfelelő hűtés amiatt is rendkívül hasznos dolog a pezsgő esetében, mivel ennek köszönhetően nem kell attól tartani, hogy kilövi a palack a dugót. Ez nyilván nagy könnyebbséget jelenthet.

Nagyjából 45 fokos szögben célszerű oldalra dönteni a palackot, a kengyel fellazítása után pedig óvatos mozdulatokkal javasolt kimozgatni a dugót a helyéről. Mindezt úgy kivitelezve, hogy egyfajta biztonsági lépésként a hüvelykujj végig a dugón maradjon.

Nem kell kapkodni, ez sokkal inkább türelemjáték. A lényeg az, hogy minél inkább hangtalanul, finoman sikerüljön eltávolítani a dugót a pezsgősüvegről. Ennek hatására ugyanis nemcsak a társaságban nem keltünk riadalmat, de az italunk sem fog váratlanul kifolyni.

Ezt követően pedig nem marad más hátrany, mint hódolni az élvezeteknek. Az igazán minőségi pezsgőt ugyanis páratlan élmény kortyolni, különösen az ünnepek alatt, családi vagy baráti körben.

(Szponzorált tartalom)


Mire figyeljünk, ha etikettcímkéket rendelünk?
Mire figyeljünk, ha etikettcímkéket rendelünk?
Az elmúlt évek technológiai fejlődésének köszönhetően olyan megoldások váltak számunkra elérhetővé, amelyek annak idején nem léteztek. Ezek közé tartozik többek között az etikettcímke készítése is.
Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Ha megkérdeznénk az embereket arról, hogy hol, milyen körülmények között dolgoznak, akkor valószínűleg nagyon változatos válaszokat kapnánk. Sokan például azt mondanák, hogy szinte egész nap – legalább 8-10 vagy akár 12 órán keresztül is – állómunkát végeznek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.