Próbáljuk ki az ombre falfestést!

2024 / 02 / 23 / Fizetett Hirdetés
#pr
Próbáljuk ki az ombre falfestést!
Könnyen előfordulhat, hogy időnként úgy érezzük, szükségünk van egy kis változtatásra ahhoz, hogy az otthonunkat ismét esztétikusnak lássuk. Erre pedig remek megoldást kínál a falfestés, amit könnyen el tudunk végezni, ha van egy kis kézügyességünk, szépérzékünk.

Legfeljebb azt kell csak eldönteni, hogy milyen falfestési technikát alkalmazzunk, ezen a téren ugyanis több opció közül is választhatunk. Az egyik az úgynevezett ombre - azaz színátmenetes - festés, ami manapság már nemcsak a hajon, hanem a falon alkalmazva is nagy népszerűségnek örvend.

 

Mit kell beszereznünk a munkához?

 

Mielőtt nekiállnánk a munkának, először is a szükséges alapanyagok beszerzéséről kell gondoskodnunk. Szerencsére nem kell sokáig kutatnunk a magas minőséget képviselő termékek után, ugyanis a MesterekFutára beltéri falfesték kínálatában megtaláljuk őket.

 

Ha nem rendelkezünk otthon a megfelelő munkaeszközökkel, akkor azokat is szerezzük be. Amennyiben nagy falfelületen fogunk dolgozni, akkor kelleni fog egy nagyobb festőhenger, illetve kisebb ecsetek a szélekhez és a szűkebb helyen található falfelületekhez. Szükség lesz egy szivacsra is, annak segítségével ugyanis szépen össze tudjuk mosni a színeket.

Végül pedig kell egy takarófólia is, amivel le tudjuk takarni a padlót, illetve a szoba közepére helyezett bútorokat. Továbbá jó, ha kéznél van egy maszkolószalag is, amivel le tudjuk ragasztani a szegélyeket, ajtófélfákat, ablakkereteket.

 

Az ombre falfestés technikái

 

Tudnunk kell, hogy az ombre falfestés többféle módon is kivitelezhető, mi most kettőt fogunk bemutatni.

 

Az elsőnél le kell festeni mélyalapozóval a falat, hogy legyen időnk összedolgozni a színeket. Amolyan íratlan szabály, hogy mindig a világosabb színnel kell haladni a sötétebb felé, a festést pedig mindig fentről kell kezdeni.

 

Kezdjük egy fehér sáv felfestésével, majd a fehér festékhez mindig adagoljunk egy keveset abból a színből, amit választottunk. Kb. 4-5 sávonként igyekezzünk összemosni a színeket egy szivacs használatával. A fal aljánál már csak a színes festéket kenjük fel, ne adjunk hozzá fehéret és vízzel se hígítsuk.

 

A második módszer esetében osszuk fel a falfelületet sávokra, a festékeket pedig előre keverjük ki, ne folyamatában hozzuk létre őket. A sávokat fessük be a festékekkel úgy, hogy felülre kerülnek a világosabbak, alulra pedig a sötétebbek. A sávok között pedig hagyjunk ki egy pár centiméteres részt.

 

Ennél a technikánál a színek összemosása nem szivaccsal, hanem ecsettel történik. Az ecset egyik felét mártsuk bele az egyik színbe, a másik felét a másikba, így húzzunk vele csíkot a sávok közötti üres vonalat követve.

 

Vágjunk bele bátran a munkába!

 

Ha még soha nem csináltuk, könnyen meglehet, hogy bizonytalannak érezzük magunkat, de ne aggódjunk, vágjunk bele bátran! Mielőtt a falra festenénk, gyakorolhatjuk a fent említett technikákat egy lapon vagy festővásznon, hogy “élesben” már határozottabbak legyünk.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Jó néhányan úgy használják a felhő alapú tárhelyeket, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan miért is hasznos számukra. A cikkben annak járunk utána, hogy mire jó a felhőszolgáltatás és milyen típusai vannak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.