Shopsoft rendszer? Nem kell többé ERP-t csatolni a webáruházhoz!

2024 / 02 / 23 / Fizetett Hirdetés
#pr
Shopsoft rendszer? Nem kell többé ERP-t csatolni a webáruházhoz!

Rengeteg webáruház tulajdonos jön rá idővel, hogy minden céges folyamat irányításához a webshop rendszer önmagában édes kevés, és vagy bevezet 3-4, különböző feladatok ellátására képes szoftvert, vagy választ valamilyen izzasztóan bonyolult ERP-t. Egyik sem egyszerű dolog, de szerencsére van egy harmadik lehetőség is, bár tény - erre is érdemesebb már a shop tervezésénél gondolni.

Mi a webshop ERP és mi az ERP-be épített webáruház?

Hasonlóan hangzik a két dolog, pedig van különbség - felhasználói szempontból nem is kevés. A "webshop ERP" általában egy olyan rendszerre utal, amit integrálni lehet meglévő online shopokhoz, például egy Shoprenter vagy Shopify üzlethez. Itt utólagos bevezetésről beszélünk, tehát elkészül egy webáruház, működik esetleg 2-3 évig, majd összekötnek vele egy vállalatirányítási rendszert.

Ezzel szemben az "ERP-be épített webáruház" a kezdetektől egy rendszert képez, utólagos bevezetés és összeköttetések nélkül. Nem egy webshophoz csatolnak ERP rendszert, hanem a vállalatirányítási szoftver lett úgy fejlesztve, hogy tartalmazzon minden szükséges webáruház kezelési funkciót.

Mi lehet az előnye egy ERP-be épített webáruháznak?

 

Ha egy webáruház indítását tervező vállalkozó alaposan átgondolja, mik a céljai és mire lehet szüksége a jövőben, akkor könnyen lehet, hogy érdemes inkább ilyen rendszer mellett döntenie ahelyett, hogy választana egy bérelhető webáruházat, később pepdig valamilyen ERP-t.

  • Egy rendszert kell bevezetni, egyszer kell a folyamattal foglalkozni.
  • Nincsenek extra integrációk, nem kell rengeteg különböző szoftvert használni a webáruház működtetéséhez.
  • Nem szükséges havi szinten több rendszer használati díját fizetni, vagy több szoftver bevezetéséért súlyos összegeket letenni.
  • Nem szükséges több cég szupportjával kommunikálni, ha valami probléma merül fel.
  • Elég egy szoftver működését kiismerni, és a az új kollégák betanításakor sem kell több rendszert bemutatni.
  • Kiküszöbölhető az összeköttetésekből fakadó adatvesztés és a gyakran problémát okozó hibás működés.
  • Egy felületre kerülhet gyakorlatilag az egész cég vezetése: számlázástól, fuvarszervezéstől, raktárkezeléstől, rendelés feldolgozástól mindenestől.

 

Át is lehet állni egy ilyen rendszerre, vagy csak a új webshopokhoz ideális?

 

Alapjaiban véve persze az az ideális, ha már a tervezésnél alaposan átgondolja az ember, milyen későbbi működésre számíthat, ha pedig komplexebb munkafolyamatok várhatók, akkor egy ilyen ERP-be épített webáruházat választ. Ha több alkalmazottat szeretne foglalkoztatni, ha napi szinten akár több tíz megrendeléssel is számol, vagy nagy árukészlettel, több raktárral, saját futárflottával kíván valaki dolgozni, akkor mindenképp ilyen szoftvert érdemes beszerezni.

Meglévő webshopnál az átállás is szóba jöhet, bármikor le lehet váltani egy rosszul működő rendszert. Ilyen esetben nem igazán kell attól tartani, hogy különösebb extra kellemetlenségek adódnának: a legtöbb adat átvitele ma már nem okoz nagy nehézséget.

 

Nagyon sok webáruház tulajdonosnak - vagy webshop indítást tervezőnek - megkönnyebbülés lehet, hogy nem muszáj borzasztóan bonyolult ERP rendszereket használnia ahhoz, hogy kézben lehessen tartani a vállalat működését. Egyetlen rendszerben is lehet kezelni mindent, totálisan gördülékeny módon!

Shopsoft ERP és webáruház  

(Szponzorál tartalom)


Egy sokoldalúan használható korszerű és pénztárcabarát szigetelés
Egy sokoldalúan használható korszerű és pénztárcabarát szigetelés
A hőszigetelésnek kiemelt jelentősége van napjainkban az energiahatékonyság és a környezetvédelem kapcsán, de az energiaárak drasztikus emelkedése miatt is előtérbe került.
Hibák, amelyeket érdemes elkerülni az online sportfogadás során
Hibák, amelyeket érdemes elkerülni az online sportfogadás során
A mai cikkünkben megismertetünk azokkal a leggyakoribb sportfogadási hibákkal, amelyeket mindenképpen tudnod kell, mielőtt belevágsz az online sportfogadásba.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.