Shungit - a fekete, orosz csodakő

2024 / 06 / 27 / Fizetett Hirdetés
#pr
Shungit - a fekete, orosz csodakő
A világ egyik legkülönlegesebb és legrejtélyesebb ásványa mélyen az orosz Karélia régióban, Shunga faluban található. Ez a titokzatos ásvány, a shungit, már évszázadok óta lenyűgözi az embereket. Vajon miért van ekkora felhajtás körülötte? Lássuk!

Mi az a shungit?

A shungit egy több mint 2 milliárd éves ásvány, amely főként szénből áll. Fekete kő, amely állítólag a periódusos rendszer összes elemét tartalmazza, bár ezt még nem sikerült teljesen bizonyítani. Ezt az ásványt különleges fullerének teszik egyedivé, amelyek képesek lehetnek semlegesíteni a káros sugárzásokat és ezzel megelőzni a sejtjeink idő előtti öregedését.

A shungit hatása nemcsak a sejtkárosodástól védhet minket, hanem kevésbé valószínű, hogy szenvedünk a környezetünkben található szennyező anyagoktól. A körömszalonokban használt formaldehidtől az irodai elektromágneses sugárzásig láthatatlanul vesznek körbe minket.

De a rejtőzködés nem megoldás. Egy átlagos otthon alattomos méreganyagokat tartalmazhat penész, tisztítószerek és légfrissítő illatosítók kipárolgásaiban keresztül is.

Orosz történelmi háttér:

Első Péter cár  köthető a 18. században. A Nagy Északi Háború alatt (1700-1721) előírta katonáinak, hogy a sungit kövekkel tisztított vizet fogyasszanak. Azt hitték, hogy a fekete kőnek gyógyító és fertőtlenítő tulajdonságai vannak, amelyek megóvják a katonákat a betegségektől.

Az első nagyobb kitermelések az 1990-es években kezdődtek meg a Zazhoginsky bányában. Bár a shungitot korábban is használták és ismerték, ipari méretekben csak ekkor kezdték el exportálni, miután a modern technológiák lehetővé tették a nagyobb mennyiségű kitermelést​

Elektroszmog elleni védelem a modern világban

A modern technológia korában a kő új jelentést kapott. Az elektroszmog, a sugárzás, amelyet az elektronikai eszközök bocsátanak ki, mindenhol jelen van. A shungit kövek és ékszerek viselése állítólag segít védeni az embert az elektromágneses sugárzás káros hatásaitól. Bár a tudományos bizonyítékok vegyesek, sokan úgy vélik, hogy a shungit valóban képes csökkenteni az EMF-ek által okozott oxidatív stresszt.

Hová érdemes tenni annak, aki kipróbálná?

Közvetlenül az elektronikai eszközök mellé: közvetlenül a számítógépek, Wi-Fi routerek, mobiltelefonok, tévék és más elektromos készülékek tetejére, vagy közelébe. Egyes felhasználók a mobilkészülék tokjára ragasztják. A cél az, hogy csökkentsék az ezen eszközök által kibocsátott elektromágneses sugárzást​.

A shungit egyik legismertebb alkalmazása mégis a víztisztítás. 

A kő vizet tisztító tulajdonságait már a 18. században is ismerték, és ma is sokan készítenek shungit vizet otthon. Ehhez csak néhány tiszta kő és víz szükséges. A köveket alaposan meg kell tisztítani, majd 24 órán át vízben áztatni. Az így készült víz állítólag méregtelenít, erősíti az immunrendszert és javítja az emésztést. Azonban figyelembe kell venni, hogy a víz kioldhat nehézfémeket, ha nem megfelelően készítik el​. Vannak, akik a vízcsöveket vezetik át egy kristályzúzalékkal teli tartályon, így nem áll fenn közvetlen érintkezés.

Sokan hiszik, hogy a shungit kristályok segítenek kiegyensúlyozni az energiamezőt, csökkenteni a stresszt és javítani az alvásminőséget. Meditáció során a shungit segíthet földelni és elérni a belső békét.

Shungit piramisok - a koncentrált energia

A piramisok különleges formájuknak köszönhetően még hatékonyabbak lehetnek, mint az amorf kövek. A piramis geometrikus alakja felerősíti az energiáit. Nem kell Oroszországba utaznia érte, hiszen hazánkban is be lehet szerezni. Shungit termékek online is rendelhetők

Bár a misztikum és csodálat sok esetben túlzottnak tűnhet, kétségtelen, hogy ez az ősi kő különleges helyet foglal el az ásványok világában.

Akár az elektromágneses sugárzás elleni védelemre, akár a víztisztításra, akár spirituális célokra használjuk, a shungit a maga zordan fekete egyszerűségében mindig is lenyűgöző marad.

(Szponzorált tartalom)


Mire figyeljünk, ha etikettcímkéket rendelünk?
Mire figyeljünk, ha etikettcímkéket rendelünk?
Az elmúlt évek technológiai fejlődésének köszönhetően olyan megoldások váltak számunkra elérhetővé, amelyek annak idején nem léteztek. Ezek közé tartozik többek között az etikettcímke készítése is.
Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Ha megkérdeznénk az embereket arról, hogy hol, milyen körülmények között dolgoznak, akkor valószínűleg nagyon változatos válaszokat kapnánk. Sokan például azt mondanák, hogy szinte egész nap – legalább 8-10 vagy akár 12 órán keresztül is – állómunkát végeznek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.