Sikerkeresés vagy kudarckerülés? Melyik a fő motivációd?

2021 / 07 / 15 / Fizetett Hirdetés
#pr
Sikerkeresés vagy kudarckerülés? Melyik a fő motivációd?
A mai önmegvalósító világban minden frontról ömlenek ránk a szlogenek: “Érd el álmaidat! Valósítsd meg önmagad Légy sikeres a szakmádban! Merd vállalni önmagad!”

Színes-szagos motivációs idézetek zúdulnak ránk a közösségi médiából, ahol millió sikeres ember éppen most ér fel karrierje csúcsára, és a csúcson megpihenve mosolygós képpel megspékelt bölcs gondolatokat szabadít ránk, hogy mi is követhessük őt oda, ahova csak kevesen jutnak el.

Igen ám, de ez a sokszor agyonfilterezett, idézetes oldalakról kiollózott pár sor épp az ellenkező hatást éri el.

Rád hogy hat: nyomaszt vagy épp felpörget? A videopszichologus.hu szakemberei erre a személyiségünket nagyban meghatározó problémakörre szeretnék felhívni az emberek figyelmét!

A gyerekkorba nyúlik vissza

Nem is sejtjük sokszor, hogy neveltetésünk, gyermekkorunk és az ott tanult minták milyen mértékben hatnak ki a mindennapjainkra.

Tegyünk egy kis időutazást! Gondolj vissza a gyerekkorodra, amennyire csak emlékezni tudsz rá!

Úgy érzed, a szüleid túlságosan féltettek mindentől? Nem hagyták, hogy magad találd meg a megoldást? Nem engedték, hogy próbálkozz, még ha te szerettél is volna? Inkább megoldottak helyetted mindent? Ha valami nem sikerült, akkor még ők is rátettek egy lapáttal a rosszul megválasztott szavakkal?

Ha fentiekre szinte kivétel nélkül igennel tudsz válaszolni, akkor bizony megágyaztak a kudarckerülő mentalitásnak.

Hogy mi az? Amikor félsz a versenyhelyzetektől. Amikor egy újabb megmérettetés előtt, legyen az bármilyen kicsi is, félsz a megszégyenüléstől. Amikor jobban szereted a rutinfeladatokat, mert ott már biztos terepen vagy. Amikor az első kudarc után hajlamos vagy feladni, megfutamodni, vagy megváltoztatni a döntésed.

Ha a fentiek számodra nem ismerősek, és gyerekkorodban hagytak neked teret a szüleid, hogy kipróbáld magad, csendesen támogatva segítettek, hogy minél önállóbban elérhesd a célod, és ha valami sikerült, akkor megdicsértek, ha nem, akkor is biztattak, akkor bizony te sikerorientált vagy!

Milyen? Olyan, akit éltetnek a versenyhelyzetek, szereti az új kihívásokat, az akadályok nem elrettentenek, hanem feltüzelnek, és tántoríthatatlanul véghez viszed, amit megálmodtál.

Tudunk rajta változtatni?

Biztosan magadra ismertél a kettő közül valamelyik típusban. A jó hír, hogy mivel ez tanult viselkedésminta, ezért újra is tudod írni magadnak a mintát.

Fontos tudni, hogy egyik sem rossz, csupán egyszerűbb az élet úgy, hogy inkább a sikerre számítasz, mint a kudarcra. Gördülékenyebben tudod intézni a dolgaid, ha nem a kudarcot vonzod be, hanem a sikert.

Ha szeretnéd, hogy életed pozitívabb fordulatot vegyen, és ehhez nem találod a megfelelő utat, akkor a videopszichologus.hu szakemberei kiválóan tudnak ebben neked segíteni!

Mit tegyek most?

Ha azt érzed, hogy sokszor saját magad vagy a sikerednek az akadálya, ha minden új helyzet gyötrelmet okoz, akkor érdemes szakember segítségét kérni.

Nézd végig a pszichológusok profiljait, válaszd ki azt, aki a legszimpatikusabb neked, és kezdjétek el a közös munkát, hogy a nyomasztó érzést a siker okozta öröm váltsa fel az életedben!

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Jó néhányan úgy használják a felhő alapú tárhelyeket, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan miért is hasznos számukra. A cikkben annak járunk utána, hogy mire jó a felhőszolgáltatás és milyen típusai vannak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.