Sikerkeresés vagy kudarckerülés? Melyik a fő motivációd?

2021 / 07 / 15 / Fizetett Hirdetés
#pr
Sikerkeresés vagy kudarckerülés? Melyik a fő motivációd?
A mai önmegvalósító világban minden frontról ömlenek ránk a szlogenek: “Érd el álmaidat! Valósítsd meg önmagad Légy sikeres a szakmádban! Merd vállalni önmagad!”

Színes-szagos motivációs idézetek zúdulnak ránk a közösségi médiából, ahol millió sikeres ember éppen most ér fel karrierje csúcsára, és a csúcson megpihenve mosolygós képpel megspékelt bölcs gondolatokat szabadít ránk, hogy mi is követhessük őt oda, ahova csak kevesen jutnak el.

Igen ám, de ez a sokszor agyonfilterezett, idézetes oldalakról kiollózott pár sor épp az ellenkező hatást éri el.

Rád hogy hat: nyomaszt vagy épp felpörget? A videopszichologus.hu szakemberei erre a személyiségünket nagyban meghatározó problémakörre szeretnék felhívni az emberek figyelmét!

A gyerekkorba nyúlik vissza

Nem is sejtjük sokszor, hogy neveltetésünk, gyermekkorunk és az ott tanult minták milyen mértékben hatnak ki a mindennapjainkra.

Tegyünk egy kis időutazást! Gondolj vissza a gyerekkorodra, amennyire csak emlékezni tudsz rá!

Úgy érzed, a szüleid túlságosan féltettek mindentől? Nem hagyták, hogy magad találd meg a megoldást? Nem engedték, hogy próbálkozz, még ha te szerettél is volna? Inkább megoldottak helyetted mindent? Ha valami nem sikerült, akkor még ők is rátettek egy lapáttal a rosszul megválasztott szavakkal?

Ha fentiekre szinte kivétel nélkül igennel tudsz válaszolni, akkor bizony megágyaztak a kudarckerülő mentalitásnak.

Hogy mi az? Amikor félsz a versenyhelyzetektől. Amikor egy újabb megmérettetés előtt, legyen az bármilyen kicsi is, félsz a megszégyenüléstől. Amikor jobban szereted a rutinfeladatokat, mert ott már biztos terepen vagy. Amikor az első kudarc után hajlamos vagy feladni, megfutamodni, vagy megváltoztatni a döntésed.

Ha a fentiek számodra nem ismerősek, és gyerekkorodban hagytak neked teret a szüleid, hogy kipróbáld magad, csendesen támogatva segítettek, hogy minél önállóbban elérhesd a célod, és ha valami sikerült, akkor megdicsértek, ha nem, akkor is biztattak, akkor bizony te sikerorientált vagy!

Milyen? Olyan, akit éltetnek a versenyhelyzetek, szereti az új kihívásokat, az akadályok nem elrettentenek, hanem feltüzelnek, és tántoríthatatlanul véghez viszed, amit megálmodtál.

Tudunk rajta változtatni?

Biztosan magadra ismertél a kettő közül valamelyik típusban. A jó hír, hogy mivel ez tanult viselkedésminta, ezért újra is tudod írni magadnak a mintát.

Fontos tudni, hogy egyik sem rossz, csupán egyszerűbb az élet úgy, hogy inkább a sikerre számítasz, mint a kudarcra. Gördülékenyebben tudod intézni a dolgaid, ha nem a kudarcot vonzod be, hanem a sikert.

Ha szeretnéd, hogy életed pozitívabb fordulatot vegyen, és ehhez nem találod a megfelelő utat, akkor a videopszichologus.hu szakemberei kiválóan tudnak ebben neked segíteni!

Mit tegyek most?

Ha azt érzed, hogy sokszor saját magad vagy a sikerednek az akadálya, ha minden új helyzet gyötrelmet okoz, akkor érdemes szakember segítségét kérni.

Nézd végig a pszichológusok profiljait, válaszd ki azt, aki a legszimpatikusabb neked, és kezdjétek el a közös munkát, hogy a nyomasztó érzést a siker okozta öröm váltsa fel az életedben!

(Szponzorált tartalom)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend

Világszerte emberek milliói vágynak ragyogóan fehér mosolyra, és természetes, hogy hatékonyabb módszereket keresünk e cél elérésére. Az otthoni fogfehérítés sokak vágya, és néhányan talán meglepődnek, ha megtudják, hogy ilyen lehetőség már több mint 16 éve van a piacon.

Hogyan lehet belőled szállítmányozási ügyintéző?
Hogyan lehet belőled szállítmányozási ügyintéző?
A logisztika a legtöbb vállalat működése szempontjából kulcsfontosságú terület. Elég megnézni néhány álláshirdetést, és láthatjuk azt, mekkora igény mutatkozik ebben a szektorban a szakemberekre.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.