Sokat nyom a latba a jó hőszigetelés

2022 / 05 / 11 / Fizetett Hirdetés
#pr
Sokat nyom a latba a jó hőszigetelés
Rengeteget lehet hallani a megfelelő hőszigetelés fontosságáról napjainkban. A minőségi hőszigetelés nemcsak azért lényeges, mert ezzel növelhető az otthonunk és általában véve az épületek komfortja. Sokkal több előnye van, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk. Ezért az sem mindegy, hogy milyen anyagot választunk a hőszigetelő rendszer kialakítása során.

Milyen az ideális hőszigetelés?

Elsősorban a szakszerű kivitelezés határozza meg a rendszer minőségét, függetlenül attól, hogy ehhez milyen anyagot választunk. Hiába a drága szigetelőanyag, hogyha a kialakítás nem megfelelő módon történik, ezért érdemes szakemberre bízni a dolgot, amennyiben nem vagyunk jártasok a témában.

Télen, nyáron optimális hőmérsékletet teremthetünk a megfelelő hőszigeteléssel, ez pedig jelentősen csökkenti az energiafelhasználást az épület fűtését és hűtését illetően. Így pedig egyértelműen egy megtérülő befektetésnek számít a csökkenő rezsiköltségek miatt. Az egyenletes hőmérséklet jó hatással van a komfortérzetünkre.

Miből készülhet hőszigetelés?

Új ház építése vagy egy régi épület felújítása során egyaránt alkalmazható a polisztirol vagy kőzetgyapot szigetelés. Ez máris egy eldöntendő kérés, hogy melyikre essen a választás.

Árak tekintetében a polisztirol lapok állnak nyerésre, ezért nem meglepő, hogy hőszigetelés tekintetében ez az egyik legnépszerűbb választás. A Masterplast, a Gutta, az Austortherm vagy az Ravatherm, illetve a grafitos polisztirol lapok még jobb megoldást nyújthatnak, mivel ugyanazt a szigetelési értéket vékonyabb anyaggal is el lehet érni. A grafit homlokzati hőszigetelést általában akkor érdemes választani, hogyha a szigetelés vastagsága nem haladhat meg egy adott értéket, pl. telekhatár esetén.

A kőzetgyapot drágább, viszont ennek az anyagnak a hangszigetelő tulajdonságai is kimagaslóak, ami forgalmas helyen épült családi házak esetében kiemelten fontos tulajdonság. Ráadásul remek páraáteresztő képességgel rendelkezik, amivel elkerülhető a penészedés. Természetes alapanyagokból készül és nem ég.  Ezen a téren a Rockwool kőzetgyapot hőszigetelés verhetetlennek számít.

(Szponzorált tartalom)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Saját címke tervezése könnyedén? Nem lehetetlen!
Saját címke tervezése könnyedén? Nem lehetetlen!
A címkézés rengeteg iparágat érint, gyakran találkozhatunk az alkalmazásával irodai, logisztikai vagy gyógyszeripari felhasználás esetén. Jellemzően az egyediségre törekszünk, mely megvalósítására léteznek rendkívül frappáns megoldások is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.