Sokat nyom a latba a jó hőszigetelés

2022 / 05 / 11 / Fizetett Hirdetés
#pr
Sokat nyom a latba a jó hőszigetelés
Rengeteget lehet hallani a megfelelő hőszigetelés fontosságáról napjainkban. A minőségi hőszigetelés nemcsak azért lényeges, mert ezzel növelhető az otthonunk és általában véve az épületek komfortja. Sokkal több előnye van, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk. Ezért az sem mindegy, hogy milyen anyagot választunk a hőszigetelő rendszer kialakítása során.

Milyen az ideális hőszigetelés?

Elsősorban a szakszerű kivitelezés határozza meg a rendszer minőségét, függetlenül attól, hogy ehhez milyen anyagot választunk. Hiába a drága szigetelőanyag, hogyha a kialakítás nem megfelelő módon történik, ezért érdemes szakemberre bízni a dolgot, amennyiben nem vagyunk jártasok a témában.

Télen, nyáron optimális hőmérsékletet teremthetünk a megfelelő hőszigeteléssel, ez pedig jelentősen csökkenti az energiafelhasználást az épület fűtését és hűtését illetően. Így pedig egyértelműen egy megtérülő befektetésnek számít a csökkenő rezsiköltségek miatt. Az egyenletes hőmérséklet jó hatással van a komfortérzetünkre.

Miből készülhet hőszigetelés?

Új ház építése vagy egy régi épület felújítása során egyaránt alkalmazható a polisztirol vagy kőzetgyapot szigetelés. Ez máris egy eldöntendő kérés, hogy melyikre essen a választás.

Árak tekintetében a polisztirol lapok állnak nyerésre, ezért nem meglepő, hogy hőszigetelés tekintetében ez az egyik legnépszerűbb választás. A Masterplast, a Gutta, az Austortherm vagy az Ravatherm, illetve a grafitos polisztirol lapok még jobb megoldást nyújthatnak, mivel ugyanazt a szigetelési értéket vékonyabb anyaggal is el lehet érni. A grafit homlokzati hőszigetelést általában akkor érdemes választani, hogyha a szigetelés vastagsága nem haladhat meg egy adott értéket, pl. telekhatár esetén.

A kőzetgyapot drágább, viszont ennek az anyagnak a hangszigetelő tulajdonságai is kimagaslóak, ami forgalmas helyen épült családi házak esetében kiemelten fontos tulajdonság. Ráadásul remek páraáteresztő képességgel rendelkezik, amivel elkerülhető a penészedés. Természetes alapanyagokból készül és nem ég.  Ezen a téren a Rockwool kőzetgyapot hőszigetelés verhetetlennek számít.

(Szponzorált tartalom)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Milyen anyagot válassz elegáns darabok készítéséhez?
Milyen anyagot válassz elegáns darabok készítéséhez?
Ki ne szeretné a csinos blúzokat, pláne mivel kiváló hétköznapi viseletek, ugyanakkor a jeles alkalmakkor is remek választások, ha az elegáns megjelenés a célunk. De vajon tudjuk-e, hogy milyen anyagokat érdemes beszerezni, ha magunk szeretnénk stílusos blúzokat készíteni?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.