Sokszínű klímamegoldások minden évszakra

2021 / 07 / 15 / Fizetett Hirdetés
#pr
Sokszínű klímamegoldások minden évszakra
Otthonunkban az ideális hőmérséklet biztosítása minden évszakban figyelmet igényel. A legtöbb új építésű lakásban és házban már alapfelszereltségnek számít a klímarendszer.

A nyári napok forrósága szinte elviselhetetlen a légkondik nélkül. Azonban nem csak melegben, hanem a hideg téli napokon is hasznát vehetjük a klímánknak. Sőt, ha nem került beépítésre légkondicionáló, egyszerűen pótolhatjuk a későbbiekben is. A mobil klímák ugyanis gyorsan, építési munkálatok nélkül üzembe helyezhetőek. Ha betartunk néhány egyszerű szabályt, egész évben élvezhetjük a kellemesen hűs vagy épp meleg levegőt.

A klímaberendezések működési elve

A beépített klímarendszerek kültéri és beltéri egységekből állnak. A készülékek a külső levegőt szívják be és juttatják a belső terekbe. Ahhoz, hogy a levegő lehűljön, egy hőcserélő felületen kell keresztüláramlania. Ennek az az eredménye, hogy a levegőben lévő víz lecsapódik, melyet ki kell juttatni a berendezésből.

Fűtés esetén a levegőt a klímaberendezés felmelegíti, így biztosít meleget beltérben. A klímák üzemeltetése energiaigényes, azonban akár napelemet vagy egyéb megújuló energiaforrást is használhatunk a működtetésükhöz.

Nem csak hűthetünk, fűthetünk is

Rövid távon a régebbi klímatípusok is alkalmasak voltak a levegő felmelegítésére. Azonban, mivel alapvetően nem erre lettek tervezve, nem ajánlatos sokáig fűtésre használni ezeket a készülékeket.

A korszerűbb, kifejezetten fűtésre is alkalmas modellek azonban már képesek helyettesíteni más fűtési módszereket. Ezeket a készülékeket akár egész télen használhatjuk arra, hogy felmelegítsük otthonunkat. Egyszerű és gyors megoldás, nincs szükségünk hozzá gázra, fára, egyéb tüzelőanyagra.

Nem fenyeget a szén-monoxid-mérgezés veszélye, és nem keletkezik kellemetlen szagú füst sem. Azonban valóban ügyeljünk arra, hogy a készülék alkalmas legyen a hosszú távú fűtésre.

Gyorsan és egyszerűen telepíthető a mobil klíma

Sokakat elrettenthet a klíma beszerelésétől a fúrás-vésés, amivel ez a művelet együtt jár. Számukra jelentenek kompakt megoldást az Airfresh webáruház mobil klímái. Ezen készülékek működéséhez csupán egy konnektorra van szükség.

A kondenzvizet sem kell kivezetnünk, hiszen beépített tartály gondoskodik a gyűjtéséről. Akár több helyiségben is használhatjuk, nagyon könnyen mozgathatóak. Ha el szeretnénk kerülni a felfordulással járó munkálatokat, válasszunk mobil kílmát.

Így előzhetjük meg a klímaallergiát

Amikor klímaberendezést használunk, állítsuk be úgy a lamellákat, hogy a hideg levegő ne érjen minket közvetlenül. Ez a beépített és mobil klíma esetében is igaz.

Fordítsunk továbbá gondot a rendszeres karbantartásra. Évente legalább egyszer alaposan tisztítsuk meg a klíma szűrőit az esetleges szennyeződésektől. Ha így teszünk, elkerülhetjük a klímaallergia különböző tüneteit, s nincs más dolgunk, mint élvezni a hűs levegőt.

(Szponzorált tartalom)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Síeléssel kapcsolatos tanácsok kezdőknek és újrakezdőknek
Síeléssel kapcsolatos tanácsok kezdőknek és újrakezdőknek
Amikor leesik az első hó, akkor a legtöbb sportrajongó a hegyek felé veszi az irányt, hogy a hóval fedett lankákon csússzanak alá. Ha kezdők vagyunk vagy egy éven keresztül a szekrényben pihent a sífelszerelésünk, akkor van pár tanács, melyet érdemes megfogadnunk, hogy biztosan élvezetes legyen a siklás minden pillanata.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.