Szabaduljunk meg a gyomoktól

2021 / 02 / 15 / Fizetett Hirdetés
#pr
Szabaduljunk meg a gyomoktól
Ahol már évek óta nem foglalkoztak a kerttel, a korábban művelésbe vont területekkel, ott előbb-utóbb a természet ismét teret hódít, így az elszaporodott gyomok irtása nélkülözhetetlenné válik.

Az ápolatlan területeken először azok a növények kezdenek el burjánzani, amelyek egynyáriak. A háztartásunkban megtalálható egyszerűbb kézi szerszámokkal és gépekkel könnyen elbánunk velük. Viszont mi a teendő az agresszíven terjeszkedő vagy fás szárú gyomnövényekkel?

Kézzel vagy géppel?

Ha már a kertet benőtte a gaz, ki kell deríteni, milyen szintbe sorolható a kert elgazosodása? Amikor még csak fű borítja kiskertünket, meg kell néznünk, hogy gyengén vagy már erősen gazosodott-e. Ezt követi az a szint, amikor már bozótos a terület vagy náddal benőtt, ahol a bozót jelenthet lágyszárú vagy fás szárú növényeket egyaránt. A fentiek függvényében kell kiválasztani a megfelelő szerszámot vagy gépet a kertünk rendbetételéhez.

Az egyszerű kaszálás

Kevésbé elgazosodott vagy lágyszárú, füves növényekkel benőtt, kisebb területeken hozzáfoghatunk a hagyományos kaszával történő gyomirtáshoz. Kényelmes és hatékony használatához megfelelően be kell állítani ezt a szerszámot. A kaszálás csípőből végzett tevékenység, nagyon fontos a helyes testtartás. Fontos a kasza rendszeres karbantartása, a pengét időről időre újra kell élezni, a nyelet pedig lekezelni.

A leguniverzálisabb eszköz

Amikor már a fűnyíró vagy a szegélynyíró nem elég, akkor bátran válasszuk a motoros fűkaszát, amely az egyik leguniverzálisabb gépi gyomirtó eszköz. Ez a kisgép attól lesz univerzális, hogy a hozzá szerelhető kiegészítőktől függően különböző típusú gyomoktól tudunk megszabadulni. Ezek a kiegészítők lehetnek például a bozótirtó fejek, különböző vastagságú damilok vagy speciális kések, vágótárcsák. Választhatunk akkumulátorosat vagy benzineset, attól függően, mennyire vastag és sűrű az aljnövényzetünk.

A bozótvágó

Amennyiben már fás cserjékkel van dolgunk, a különböző méretű és teljesítményű bozótvágó gépek segítenek, melyek szintén léteznek akkumulátoros és benzines változatban. Nagyobb terület megtisztítása esetén célszerűbb az akkumulátoros változat használata, hiszen nem tudjuk az elektromos kábelt hosszabb távolságra kihúzni. Működése is csendesebb, mint a motorosnak. Viszont ha a teljesítmény a legfontosabb szempont, akkor a benzines mellett tegyük le a voksunkat.

Vegyszeres gyomirtás

Amikor a gyorsaság és a kényelem vezérli az embert, különböző gyomirtó szerek nyújtanak hatékony segítséget. Ebben az esetben viszont nagyon fontos a megfontolt, gondos intézkedés, a használati utasításon olvasottak pontos követése, valamint az időjárás figyelembevétele. Permetezni ugyanis még a tavasz beköszönte előtt, szélmentes időben, a virágzás indulásakor lehet, és ha a hőmérséklet nem emelkedik 10 Celsius-fok fölé.

(Szponzorált tartalom)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Hogyan élhet végre újra szemüveg nélkül?
Hogyan élhet végre újra szemüveg nélkül?
Külön iparág gondoskodik róla, hogy divatos szemüveget viselhessenek azok az emberek, akiknek az éleslátásuk nem megfelelő. Azonban a szemüvegek viselése nem éppen olyan komfortos, mint amilyen sikkes.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.