Szakértői tanács: Mi a teendő, ha az Apple Touch ID nem működik?

2022 / 03 / 11 / Fizetett Hirdetés
#pr
Szakértői tanács: Mi a teendő, ha az Apple Touch ID nem működik?
Fel akarta oldani az iPhone vagy iPad készülékét, és azt tapasztalta, hogy a Touch ID nem működik? Csak úgy, a semmiből? A probléma oka lehet az érzékelő műszaki hibája, de egyszerű, triviális dolog is. Megkérdeztük a FixShop szakértőit, hogyan kezelhető a nem reagáló Touch ID, és milyen trükköket érdemes kipróbálni.

Ha úgy találja, hogy a Touch ID nem működik, győződjön meg róla, hogy az érzékelő tiszta. A FixShop.hu technikusai elmondták, hogy a zsíros ujjak az egész érzékelőt „elvakíthatják”, akadályozva a Touch ID működését. Egy csepp víz vagy izzadság is problémát jelenthet. Fogjon egy puha törlőkendőt, és alaposan tisztítsa meg az érzékelő területét. A Touch ID ezután rendszerint működni kezd.

Az is fontos, hogy tiszták legyenek az ujjai. Ha ujjai nedvesek vagy piszkosak, az érzékelő gyakran nem tudja leolvasni az ujjlenyomatot, és nem engedi feloldani a készüléket.

Touch ID probléma a telefontok miatt?

Ha a probléma a Touch ID-érzékelő tisztítása után is fennáll, próbálja meg eltávolítani a készülék tokját. Bizonyos speciálisan kialakított telefontokok esetén előfordulhat, hogy az ujját nem tudja megfelelően az érzékelőhöz illeszteni. Ennek eredményeként az érzékelő nem tudja megfelelően regisztrálni az ujjlenyomatot.

A FixShop.hu szakértői ráadásul elárulták, hogy a tok egy másik problémát is okozhat. Néha hő gyűlik fel alatta, ami zavarhatja az érzékelő működését. Ha a tokot eltávolítja, a Touch ID ismét működni kezdhet.

Az operációs rendszer frissítése

Amikor megnyitja a beállításokat, és a készülék jelzi, hogy elérhető egy frissítés, telepítse azt. A FixShop technikusai szerint egyes frissítések olyan hibákat tartalmaznak, amelyek zavarják a Touch ID-t. Ha frissíti készülékét az operációs rendszer legújabb verziójára, ezek a hibák gyakran kijavításra kerülnek, és a Touch ID minden gond nélkül működik.

A készülék újraindítása

Még mindig nem működik az Apple Touch ID? Próbálja meg újraindítani az egész készüléket, de előtte kapcsolja ki a Touch ID-t a Beállításokban.

Ezután kapcsolja be újra a készüléket, és aktiválja a Touch ID-t. Egy ilyen újraindítás gyakran segít, hogy az Apple iPhone ujjlenyomat-leolvasója újra működjön.

Még mindig nem működik a Touch ID? Próbálja meg törölni az összes feltöltött ujjlenyomatot, és konfigurálja újra a teljes Touch ID rendszert, ahogyan az új készülék vásárlásakor is tette.

Hálózati beállítások visszaállítása

Ez a trükk sok felhasználó számára ismeretlen, de a FixShop.hu technikusainak tapasztalata szerint nagyon gyakran működik. A telefon beállításaiban menjen az „Általános”, „Visszaállítás” menüpontra, majd válassza a „Hálózati beállítások visszaállítása” lehetőséget. Ezután ellenőrizze, hogy a Touch ID elkezdett-e működni.

Touch ID aktiválási hiba

Amikor megpróbálja engedélyezni a Touch ID-t a Beállításokban, a konfigurálás során hibaüzenetet kaphat, miszerint a funkció nem aktiválható. Ennek a kellemetlen üzenetnek az oka lehet egy hardver- vagy szoftverhiba, de a probléma gyakran nagyon könnyen megoldható.

Ha telefonja vagy táblagépe töltőhöz van csatlakoztatva, húzza ki azt. Ha a hiba továbbra is fennáll, próbáljon meg kijelentkezni és bejelentkezni az Apple ID-jával. Ha még mindig nem sikerül befejezni az aktiválást, próbálkozzon még egy dologgal: kapcsolja ki a készülék jelszófeloldását, és próbálja meg újra aktiválni a Touch ID-t.

Mi a teendő, ha a Touch ID továbbra sem működik?

Ha a fent említett trükkök egyike sem működik, a FixShop.hu szakértői azt javasolják, hogy próbálja meg visszaállítani az egész készüléket a gyári beállításokra. De mielőtt ezt megtenné, mindenképpen készítsen biztonsági másolatot az összes adatáról. Például az iCloud-fiókjára.

Ha egyedül nem sikerült elérnie, hogy a Touch ID „működjön”, akkor már csak egy szervizközpont felkeresésének a lehetősége marad. Látogasson el a FixShop.hu egyik szervizébe, ahol a szakemberek azonnal segíteni fognak Önnek. Nagy pótalkatrész-készletünknek köszönhetően nem kell napokat vagy heteket várnia készülékének javítására. Sok szolgáltatási művelet kivárás alapján történik. A FixShop.hu szakértői szakszerűen diagnosztizálják készülékét, megállapítják a probléma valódi okát, és megjavítják, hogy az újra úgy működjön, mintha új lenne.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Jó néhányan úgy használják a felhő alapú tárhelyeket, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan miért is hasznos számukra. A cikkben annak járunk utána, hogy mire jó a felhőszolgáltatás és milyen típusai vannak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.