Szárítógépekkel nem csak időt takaríthatunk meg

2024 / 06 / 19 / Fizetett Hirdetés
#pr
Szárítógépekkel nem csak időt takaríthatunk meg
Egy szárítógép kétségtelenül leegyszerűsíti a mindennapokat. A mai rohanó világban sokan döntenek úgy, hogy ezzel a háztartási géppel egészítik ki az otthonukat. Ezzel lerövidíthető a mosásra fordított idő, és a megfelelő modell használatával még puhábbak lehetnek a mosott ruháink.

Van, aki attól tart, hogy egy szárítógép megnövelheti a háztartás energiaköltségét. A modern gépek azonban már képesek kifejezetten energiahatékonyan működni. A Márkabolt.hu szárítógép kínálatában a legújabb modellek közül válogathatunk. A hőszivattyús szárítógépek működési alapelvük nyomán lényegesen kevesebb villamos energiát használnak el szárítás közben, mint a kondenzációs rendszerrel működő társaik.

 

Mi a különbség a hőszivattyús és a kondenzációs szárítógépek között?

 

A kondenzációs szárítógépek a működésük közben keletkező párás levegőt lehűtik, így a víz lecsapódik. Ezt a vizet aztán kivezethetjük, vagy a gép egy kondenztartályba gyűjti össze, amelyet a program végeztével ki kell öntenünk. Ezek a gépek viszonylag csendesen működnek, és a vételi áruk is alacsonyabb. Azonban az energiafogyasztásuk magasabb, így hosszú távon mind a pénztárcánkra, mind a környezetre negatív hatással lehetnek.

 

A hőszivattyús szárítógépek vételi ára ezzel szemben magasabb, de hosszú távon ez biztosan megtérül, ugyanis sokkal kisebb az áramfogyasztásuk. Működésük során a melegítőegység felmelegíti a levegőt, majd a párátlanító egység ezt a levegőt lehűtve vonja ki a nedvességet a levegőből. Ez a folyamat kevesebb energiaveszteséggel jár, így lehetséges, hogy sokkal kisebb fogyasztás mellett képesek ezek az eszközök ugyanannyi ruha megszárítására. Hátrányuk, hogy valamivel nagyobb zajjal jár a működésük, de hosszú távon mindezzel együtt is jó befektetés egy ilyen gép használata.

 

Kis lakásban élőknek vagy azoknak, akik nem mosnak nagy tételben, praktikus lehet egy kombinált, 2in1 mosó- és szárítógép. Mossa és vízmentesíti a ruhákat, így nincs szükség két nagy méretű háztartási gép elhelyezésére. Hátránya, hogy kisebb a benne szárítható mennyiség, mint a mosási kapacitása. Így csak két részletben tudjuk a kimosott ruhákat szárazzá tenni benne.

Több mint időspórolás

 

A szárítógépet használva nem kell a teregetésre és a ruhaszárításra időt fordítanunk. Azonban a pozitívumok nem merülnek ki ennyiben. Tavasszal és nyáron nem kell az időjárás-előrejelzést figyelnünk, attól félve, hogy megáznak a ruháink. A hidegebb hónapokban pedig nem kerülgetjük a szobában a cseppet sem esztétikus ruhaszárító állványt.

 

A magas páratartalom az egészségünkre is rossz hatással tud lenni, így a hagyományos módszert elkerülve ezt is kiküszöbölhetjük. A gépben szárított ruhák puhábbak, könnyebben vasalhatók lesznek, sőt, akár teljesen feleslegessé is válhat a mosást követő vasalás.

 

A szárítógép tehát mindenképp hasznos berendezés egy háztartásban

 

Ha tehát fontos számunkra az egészségünk, vagy értékes időt szeretnénk megtakarítani, egy szárítógép mindenképp hasznunkra válhat. Az új, energiatakarékos kivitelezéseknek köszönhetően ez már sokak számára elérhető megoldás.

(Szponzorált tartalom)


Mire figyeljünk, ha etikettcímkéket rendelünk?
Mire figyeljünk, ha etikettcímkéket rendelünk?
Az elmúlt évek technológiai fejlődésének köszönhetően olyan megoldások váltak számunkra elérhetővé, amelyek annak idején nem léteztek. Ezek közé tartozik többek között az etikettcímke készítése is.
Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Ha megkérdeznénk az embereket arról, hogy hol, milyen körülmények között dolgoznak, akkor valószínűleg nagyon változatos válaszokat kapnánk. Sokan például azt mondanák, hogy szinte egész nap – legalább 8-10 vagy akár 12 órán keresztül is – állómunkát végeznek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.