Széfnyitás szakszerűen – avagy mit tegyünk, ha nem nyílik?

2022 / 05 / 16 / Fizetett Hirdetés
#pr
Széfnyitás szakszerűen – avagy mit tegyünk, ha nem nyílik?
A különféle páncélszekrények nem csupán a pénzintézetek, de a magánemberek otthonaiban is ugyanúgy jelen vannak. Nagy segítséget jelentenek értékeink megóvásában, ahogyan a szakszerű fegyvertartás elengedhetetlen kellékeit is képezik. Segítségükkel elzárhatjuk tulajdonunk az illetéktelen kezektől, így azok nem férhetnek hozzá egykönnyen. Előfordulhat azonban, hogy visszanyal a fagyi, és a meghibásodott széfünk előttünk is zárva marad – ami valljuk be, elég sok kellemetlenség forrása lehet. Mi a teendő ilyenkor tehát?

Gyakori hibák, amelyeket jobb messziről elkerülni

A különféle széfekben jellemzően nem a legértéktelenebb dolgainkat szokás tárolni. Legyen szó ékszerről, készpénzről vagy fontos értékpapírokról, néha elég sürgősen szükségünk lehet ezekre. Ilyenkor természetesen rendkívül bosszantó lehet, ha a széf beragad, mi pedig többszöri próbálkozás után sem vagyunk képesek kinyitni azt. A leggyakoribb hibát ilyenkor az jelenti, hogy nem tudjuk, mikor kell feladni… Sokan megpróbálják erőszakosan kinyitni a páncélszekrény ajtaját, ami egyenes út az akár elég komoly sérülésekhez. Jobb, ha észben tartjuk, hogy az egész konstrukciót annak szellemében alkották meg, hogy ne lehessen erővel kinyitni az illetéktelen kezeknek. Tehát ha ilyenkor elkezdünk csapkodni, rugdosni és közben hangosan szentségelni, akkor csak saját magunkban teszünk majd kárt. Azonban még veszélyesebb, ha esetleg különféle szerszámokat is bevetünk a procedúra alkalmával. A feszítővas, a flex és fúrógép itt nem igazán fognak működni – ellenben akár veszélyes sérüléseket is elszenvedhetünk tőlük, ahogyan a körülöttünk tartózkodók testi épségét is kockáztatjuk. Amennyiben valamilyen digitális zárrendszerrel rendelkezik a széfünk, úgy pedig még tovább fokozhatjuk a fennálló problémát.

A másik legnagyobb hiba pedig, amit ilyenkor elkövethetünk, ha nem megfelelő segítséghez fordulunk a problémánkkal. Sokan ilyenkor bölcsen belátják, hogy saját maguk képtelenek lesznek kinyitni a páncélszekrényt. Azonban ez a felismerés olykor még vadabb ötletek táptalajául szolgálhat. A géplakatos ismerősünk áthívása, esetleg a széf elszállítása a műhelyébe szintén nem célravezető. Egyrészt valószínűleg nem is fogja kinyitni azt, másrészről pedig ugyanolyan veszélynek teszi ki magát és a kollégáit, ha a hozzá nem értő kezek munkához látnak… Amennyiben valamilyen csoda és speciális nehézipari felszerelés segítségével mégis sikerre vinné a projektet, valószínűleg keresztet vethetünk majd a méregdrága széfünkre és annak tartalmára is. Tehát jobb, ha ezt is elfelejtjük!

Mi a megoldás ilyenkor?

A legjobb, ha ilyen esetekben specialistához fordulunk, ez alatt pedig nem a helyi lakatos ismerősünkre kell gondolni. Forduljunk olyan széfszakértőhöz, aki ismeri a páncélszekrény nyitás fortélyait, és hivatás szinten űzi azokat. Egy ilyen szakember sok esetben már a helyszínen képes orvosolni a problémát. Így tehát időt és pénzt spórolhatunk meg, ha egyből a megfelelő megoldást választjuk, ellenkező esetben eléggé ráfizethetünk a dologra.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Kalibrálás útmutató a precíz, biztonságos munkavégzéshez
Kalibrálás útmutató a precíz, biztonságos munkavégzéshez
Az eszközök kalibrálása az egyik legfontosabb lépés a pontos mérések biztosítása érdekében. Ezért is fontos a megfelelő szakember felkutatása hozzá, hiszen a kalibrálás egyben a hatékony munkavégzés záloga is. Óriási könnyebbség, ha egy gyártó rögtön kalibrált eszközöket kínál, de akár külön kalibrációs szolgáltatást is vállal az eszközök mellé.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.