Szelektálás a konyhaszekrényekben is

2023 / 04 / 16 / Fizetett Hirdetés
#pr
Szelektálás a konyhaszekrényekben is
A tavasz közeledte egyben a nagytakarítások ideje is. Vannak, akik több napot egyhuzamban rászánnak, mások inkább hetente végeznek egy kisebb-nagyobb szelektálást és takarítást a lakás minden szegletében. Kinek, mennyi ideje van rá. Ami viszont biztos, és ezt az év bármely időszakában megtehetjük, hogy mindig selejtezünk.

A konyha mint a lakás középpontja

A konyha és annak szekrényei talán a leggyakrabban használt helyek, főleg. ha a család valamelyik tagja szeret sütni-főzni. Nekik különösen fontos, hogy a kezük ügyében legyenek a különféle konyhai gépek, kellékek, és ha keresnek valamit, ne egy kupis konyhaszekrényben kelljen kotorászni. A Gemini-Duo webáruház konyhafelszerelés kínálatában sok mindent megtalálhatsz, amely esetleg még hiányzik a konyhaszekrényedből.

A családoknál általában a konyha és az étkező vagy az amerikai konyhás nappali azok a helyiségek, ahol a család apraja-nagyja összegyűlik, és ott végzik a tevékenységeik nagy részét, a társas életet. Ezért ezekben a helyiségekben gyakorta van rendetlenség, főleg egy többgyermekes családban, így rengeteg kacat összegyűlhet.

Célszerű időről időre, tavasszal pedig egy nagyobb nagytakarítást tartani, ami során összerendezzük a széthullott elemeket, azaz a konyhaszekrény egyes polcait, a nappali egyes fiókjait, és átnézzük, mi az, amire már egyáltalán nincs szükségünk.

A rendszerezés kulcsfontosságú

Ha nagy a katyvasz a  konyhaszekrényben, akkor a legjobb, ha egyből kipakolsz mindent az asztalra és ott állsz neki az egész rendrakásnak. Először is tedd külön azokat a holmikat, amelyekre biztosan szükséged van még. Ha van valami és még sosem használtad, akkor annak számodra való hasznosságán érdemes elgondolkodnod.

Ezt követően a megtartandó tárgyak csoportját is válaszd ketté. Az egyikbe mehetnek azok, amelyeket napi szinten használsz, pl. evőeszközök, poharak, bögrék, kedvenc lábosaid, serpenyőid. A másik csoport, amit ritkán használsz, pl. késélező, tortaforma, tojásvágó. Ezeket a ritkábban használt tárgyakat tedd olyan polcra, amely magasabban van, vagy pedig hátrébb.

Szabaduljunk meg a feleslegtől!

A harmadik stócba kerülhetnek azok a holmik, amelyeket egyáltalán nem is használsz. Ezt is továbbbonthatod azokra, amelyeket el tudsz adni, pl. egy soha nem használt konyhai kisgép. Lehetnek olyan tárgyaid, amiket el szeretnél ajándékozni, barátoknak, családtagoknak, ilyen lehet egy érdekes (nem csorba) bögre. És végül vannak bizony azok a tárgyak, amikre nem vár más, csak a kidobás. Ha műanyag, üveg vagy fém, akkor mehet a szelektívbe, ellenkező esetben a kommunális gyűjtőbe.

Ne felejtsük el, hogy ha van olyan konyhafelszerelés, amit nem szeretünk, rossz érzés már az is, ha ránézünk, attól is váljunk meg! Még akkor is, ha ajándékba kaptuk. Az elengedés művészetét sok helyen tanítják, mindenkire ráfér a tanulása.

Aki fiókban tartja evőeszközeit, egy idő után már káoszban érezheti magát. Ha kicsi a fiók, megoldás lehet bögrékben, csuporban tartani bizonyos evőeszközöket, fakanalakat, ráadásul még jól is fog kinézni!

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Mikor szükséges a cégérték meghatározása, és hogyan kerüljük el az ezzel járó problémákat?
Mikor szükséges a cégérték meghatározása, és hogyan kerüljük el az ezzel járó problémákat?
A cégérték meghatározása kulcsfontosságú lépés minden vállalkozás életében, hiszen ennek alapján formálódnak a stratégiák, befektetések és pénzügyi döntések. Az érték meghatározása komplex folyamat, amely számos területet érint. Ebben a cikkben részletezzük, milyen esetekben válhat szükségessé a cég értékének meghatározása, milyen veszélyekkel járhat a helytelenül meghatározott cégérték, és hogyan lehet ezeket elkerülni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.