Szerszámok melyek elengedhetetlenek a ház körüli munkákhoz

2022 / 12 / 19 / Fizetett Hirdetés
#pr
Szerszámok melyek elengedhetetlenek a ház körüli munkákhoz

Ha rendelkezünk kerttel, akkor bizonyára tudjuk, hogy egyes munkák hatékony elvégzése érdekében a megfelelő szerszámra van szükségünk. Ennek hiányában a munka elvégzési ideje nőhet, ez frusztráltabbá tehet minket és elveheti a kedvünket az amúgy kellemesen kikapcsoló kertészkedéstől.

Nem is beszélve arról, hogy a nem megfelelő eszköz használata közben kárt tehetünk bármiben, akár magunknak is okozhatunk sérüléseket. Mindezek miatt kiemelten fontos tudni, hogy mely szerszámok elengedhetetlenek a ház körüli munkához.

A veteményeskertek gondozása igazán körülményes és nagyon sok odafigyelést igényel, különösen, ha az a célunk, hogy minél nagyobb terményt takarítsunk be. Elég sok szempontot kell figyelembe vennünk a cél érdekében, de általánosan tekintve elég egységes, hogy milyen szerszámok, felszerelések szükségesek egy egészséges kert kialakításához és fenntartásához.

Öntözés

Az egyik ilyen szempont a megfelelő öntözés. A növények vízigénye változó, de egy termő palánta locsolása rendszerességet igényel. Nagyobb kertek esetében ez igazán megterhelő munka lehet, de szerencsére manapság mindenre van megoldás. A kert állandó időzített locsolását kis- vagy nagyteljesítményű, minőségi szivattyúk segítségével biztosíthatjuk. A fixen elhelyezett locsolócsövekkel akár még a természetes eső élményt is biztosíthatjuk a palántáinknak, ami sok szempontból előnyösebb, mintha a földet locsolnánk körülöttük. A mesterségesen előállított esőcseppek ugyanis lemossák a növény levelére rakódott port és nem mossák ki a gyökerek mellől a földet. Egy hálózati időzítő segítségével vezérelhetjük a szivattyút, de léteznek már wi-fi-vel szerelt egységek, is amelyekről távolról indíthatjuk be a locsolást a telefonunk segítségével.

A fotó forrása: Kryuchka Yaroslav / Shutterstock.com

Kártevők elleni védelem

A másik fontos szempont a kártevőktől való védelem. Az erre hajlamos bogarak és rovarok, ha nem teszünk ellene semmit vagy éppen túl későn próbálunk cselekedni, képesek az egész kertünket és veteményesünket egyenlővé tenni a nullával. Ezáltal egy hordozható permetező használata a megfelelő védőszerekkel kombinálva meghatározó fontosságú növényeink számára.

A fotó forrása: VH-studio / Shutterstock.com

Egy kis odafigyeléssel tehát sokat tehetünk azért, hogy a befektetett munkánk megtérüljön és a kertészkedés kikapcsolódás maradjon, ne váljon bosszúsággá.


1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Hajhullás elleni sampon: Hatékony megoldás a dúsabb hajért
Hajhullás elleni sampon: Hatékony megoldás a dúsabb hajért
A hajhullás elleni sampon a mai kor egyik legkeresettebb hajápolási termékei közé tartozik. Ez nem meglepő, tekintettel arra, hogy a hajhullás számos embert érint világszerte. Egy jó minőségű sampon nemcsak hogy csökkentheti a hajhullást, de hozzájárulhat a haj sűrűségének és egészségének javításához is.
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság

A fenntarthatóság napjainkban már kulcsfontosságú tényezőnek számít az ingatlanok tervezése és kivitelezése során. Az egyre növekvő környezeti kihívások számos innovatív megoldás megszületését ösztönözték. Ezek közül az egyik legizgalmasabb a mobilházak elterjedése.

HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.