Tanulás és játék – élmények magyar hagyományokkal

2021 / 08 / 15 / Fizetett Hirdetés
#pr
Tanulás és játék – élmények magyar hagyományokkal
Ki ne szeretett volna gyerekként társasjátékozni, kártyázni a vakáció alatt! Élveztük mindannyian, és emlékek százai jutnak eszünkbe. Akkor még nem is sejtettük, hogy ez tanulás és játék egyben. Adjuk meg ezt az élményt mi is a gyermekeinknek!

Ismerkedés gyermekként a magyar hagyományokkal, történelemmel

A magyar történelmet ismernünk, a hagyományokat őriznünk kell! Minél fiatalabb korban kezdjük a gyermek ismereteit bővíteni, annál értékesebb lesz számára később a tudás, könnyebb az iskolai tanulás.

Számtalan olyan lehetőség létezik - korosztálytól függetlenül -, amely a tanulás és játék élményét adja. A legkisebbeknél a mesék, mondókák, dalok mind közelebb hozzák a magyar emlékeket, és a rajzolás, a színezés javítják a finommotoros készségeket. Iskoláskorba érkezve kiszélesedik a tudás- és élményszerzés közös tárháza.

Játékok és közös élmények magyar hagyományokkal

Ha szeretnénk, hogy gyermekünk játszva tanuljon már kicsi korától kezdve, érdemes szétnézni a Hagyományőrző Bolt piacterén a játékok között, ahol megtalálhatóak társasjátékok, kártya- és kirakós játékok, de kifestők is a magyar történelemhez, hagyományokhoz tartozó ismeretanyagra épülve.

Népi mondókákat hallgathatnak a kisebbek nagymama felolvasásában, míg a hozzá tartozó kirakóst rakosgatják; nagyszerű közös élmény. A kicsit nagyobbacskák számára a kifestő és egyben történelemkönyv szuper ajándékötlet is, mellyel kiélik a kreativitásukat, miközben gyarapítják a történelmi tudásukat.

Ugye mindenki szeretné, hogy gyermeke, unokája megismerje és egyszer majd ő is továbbadja Süsü, a sárkány vagy Kukori és Kotkoda meséit? Igazi magyar mesék szárnyán, mesehősökkel kalandozhatunk például egy kártyajáték során, megtornáztatva az agytekervényeket.

A kirakós játékot vagy a társasjátékot minden gyerek imádja, ilyenkor minőségi időt tölthet együtt gyerek és szülő, összeülhet az egész család egy vidám, élményekkel teli estére. Egy ilyen összejövetel pedig a mai rohanó világban kifejezetten értékes. Eszünkbe juttatja a múltat, számtalan régi hagyományt, szokást, melyet a legjobb alkalom továbbadni az ifjabb generációnak.

Társasjátékok – tanuld játszva a magyar történelmet!

Boldog a szülő, ha könnyen, gyorsan tanul a gyermek! Tény, hogy sokkal intenzívebben emlékeznek olyan dolgokra, amikhez saját élményt tudnak társítani, így egy olyan családi program, mint a társasjáték kitűnő alkalom játszva megismerni a magyar történelmet.

Egy-egy társasjáték a tanulás mellett a gyermek egyéb képességeit is fejleszti, ha korosztályának megfelelő. A már kisiskolás, írni-olvasni tudó gyermek a feladatok megoldásával a logikáját, a kézügyességét, a beszédkészségét és a beleélő képességét fejleszti. Fejlődik mindazonáltal az alkotókészsége is.

Miért ne választanánk a játszva tanulást, az élményt a magyar hagyományokkal, történetekkel?

(Szponzorált tartalom)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság

A fenntarthatóság napjainkban már kulcsfontosságú tényezőnek számít az ingatlanok tervezése és kivitelezése során. Az egyre növekvő környezeti kihívások számos innovatív megoldás megszületését ösztönözték. Ezek közül az egyik legizgalmasabb a mobilházak elterjedése.

Hogyan segíthet egy marketing ügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?
Hogyan segíthet egy marketing ügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?

A tartalomgyártás nem csak a keresőoptimalizálás egyik legfontosabb eleme, de egy alaposan megtervezett marketingstratégia alapja is. Manapság nincs olyan vállalkozás, amely megengedhetné magának, hogy ne fordítson energiát a minőségi tartalomstratégia tervezésére.

HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.