Társasjátékok gyerekeknek: mivel érdemes őket meglepni?

2021 / 09 / 06 / Fizetett Hirdetés
#pr
Társasjátékok gyerekeknek: mivel érdemes őket meglepni?
Nem kell szülőnek lenni hozzá, elég, ha egy kis időt töltünk gyerkőcökkel vagy van gyerekes ismerősünk, akikkel gyakrabban beszélünk, hogy tudjuk, gyerek és gyerek között óriási különbségek vannak. Még azonos korú gyerekek esetén is: különösen jól kijön ez szeptember elején, amikor sokan kezdik a bölcsődét, óvodát, iskolát, középiskolát először életükben és az is nyilvánvalóvá válik az első hetekben, ki mennyit fejlődött a nyári szünet alatt.

Milyen társasjátékokat érdemes vásárolni a kisebbeknek?

Nem mindig egyszerű társast választani a fiatalabb generáció számára, de azért vannak olyan weboldalak (mint például a www.gemklub.hu), amelyek jócskán meg tudják könnyíteni a keresést.

Az egyik nagy könnyítés az, ha a legjobb társasok közül válogatunk. Az interneten mind magyarul, mind angolul rengeteg TOP listát találunk, legyen szó az idei mozifilmekről, rock zenékről, ’60-es évekbeli filmekről vagy a legjobb társasokról. Szerintünk érdemes egy hazai weboldalon keresgélni, a már említett Gémklub csapat évente változó TOP 50-es társasjáték listája nagyban megkönnyítheti az életünket.

Mit nem szabad figyelmen kívül hagyni?

Nagyon fontos, hogy az életkor stimmeljen: egy 14 éves nagyon magára fogja venni, ha olyan játékot kap, amely 6-tól 12 éves korig ajánlott. De lehet, hogy egy olyan 8 évesnek, aki soha életében nem társasozott, pont a 6 éves kortól ajánlott játék lesz a legjobb belépő játék.

Ezenkívül nagyon fontos, hogy hány ember tud játszani az adott játékkal: egy egyke gyereknek akár egy egyszemélyes játék is nagy öröm lehet, míg ha a szülők is játszanának, érdemes egy életkor szerint örökzöld játékot választani, így a gyerekek együtt játszhatnak a szülőkkel és senki nem fogja túlságosan unni magát.

Egyes játékokat kizárólag ketten lehet játszani, amely kiváló lehet egy fiatal felnőtt párnak, de egy testvérpárnak is. Azonban vannak olyan játékok is, amelyet csak 4 főtől lehet igazán élvezni, egyes partijátékokhoz pedig legalább 5-6 emberre van szükség.

Fontos az is, hogy milyen típusú a társasjáték versengés szempontjából: a kooperatív társasok esetén külső ellenséggel szemben kell kiállniuk a játékosoknak, a komparatív játékok során van lehetőség versengeni, de nem ezen van a fő hangsúly, míg a konfrontatív játékok lényege az ellenfelek életének megnehezítése.

Milyen életkortól lehet elkezdeni társasokat vásárolni a kicsiknek?

Míg egy 32 és 35 éves között az életkor különbség nem olyan számottevő, egy 3 és 6 éves között sokszor ég és föld a különbség. De ez nem minden, két 4 éves is egészen más szinten lehet. Általában 4 éves kortól ajánlják az első társasokat, míg 6 éves kortól már bonyolultabb játékokat is meg lehet próbálni, amelyeknél nagyobb az esélye, hogy a szülők is élvezni fogják ezeket, legalább egy kicsit.

(Szponzorált tartalom)

(Fotó: https://pixabay.com/hu/photos/monop%c3%b3lium-j%c3%a1t%c3%a9k-t%c3%a1bla-1973471/)


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Miért fontos a klímák rendszeres karbantartása?
Miért fontos a klímák rendszeres karbantartása?
Akár otthoni, akár irodaházak vagy különféle szolgáltató egységek (éttermek, szórakozóhelyek, boltok stb.) klímaberendezéseiről van szó, az éves karbantartás kiemelten fontos. Egészségügyi problémákat is okozhat, de a működés hatékonyságát is ronthatja, ha nincs rendszeresen tisztítva egy készülék.  
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.