Tartsa kertjét rendezetten egy hatékony szegélyvágó segítségével!

2021 / 02 / 20 / Fizetett Hirdetés
#pr
Tartsa kertjét rendezetten egy hatékony szegélyvágó segítségével!
Amennyiben kertrendezésről van szó, akkor az első dolog, amely az emberek eszébe jut, az a fűnyíró. Azonban ennél sokkal többre van szüksége ahhoz, hogy kertje gondozott, precízen megtisztított és a szegélyek is alaposan kezelve legyenek.

Ekkor jön képbe a kifejezetten hasznos szegélynyíró, amelynek segítségével megtisztíthatja a szegélymenti területeket, kiszedheti a bokrok tövében, a sziklakertben vagy egyéb nehezen elérhető területeken maradt fűszálakat. Így a fűnyírót és a szegélynyírót nem érdemes egymás nélkül használni, hiszen kiegészíthetik a másik gépezet munkáját.

Milyen az ideális szegélyvágó?

A szegélyvágó kifejezetten hasznos lehet sziklás, kavicsos területek estebében, fal és járda menti részeken és virágágyások mentén egyaránt. Azonban nem szabad szem elől tévesztenie azt a tényt, hogy a szegélyvágó működése egy nagy fordulatszámon forgó damilszálon alapszik, így csupán a zsenge füvet képes levágni, vastagabb és fás szárak már kifognak rajta. Abban az esetben, ha eltalál egy nagyobb követ, vagy valamilyen kemény tárgyhoz ér, akkor a damilszál könnyen elszakadhat.

Jó hír, hogy ettől függetlenül nem keletkezik sérülés a gépben, a damilszálat gyorsan és viszonylag olcsón lehet cserélni.

A szegélyvágó nem tévesztendő össze a fűkaszával, inkább annak kistestvéreként tartható számon. Ugyan van némi hasonlóság a megjelenésük között, azonban több a különbözőség. A szegélynyíró gép kisebb teljesítményről - 150 W-ról indul, azonban megvásárolható 1000 W-os típus is. 1 mm-es vágószállal rendelkezik, amely 20 cm-es munkaszélességgel rendelkezik. A magasabb teljesítmény vastagabb vágószálat és nagyobb munkaszélességet takar, így a felhasználási területei is egyre jobban kiszélesednek.

A szegélyvágó előnyös felépítése

Nem elegendő csupán a teljesítményről dönteni, számos fontos tényező létezik, amely befolyásolhatja a választását. Ilyen az eszköz súlya, a kényelmes kézben tarthatósága és a pótmarkolat kialakítása is.

Felépítésére való tekintettel a meghajtómotor, a damilorsó legtöbb esetben a tartórúd végén található, ennek köszönhetően a súly nagyobb része oda tevődik. Így a nagyobb teljesítményű gépek esetében sokkal nehezebb megtartani a szegélynyírót, ezért szükség van a kényelmesen elérhető pótmarkolatra.

Azonban létezik egy másik megoldás is, amely szintén kényelmesebb lehet. Ekkor a motor a markolathoz közel helyezkedik el - úgy, ahogyan a fűkasza esetében -, és az alul lévő damilorsó acél bowdennel kerül meghajtásra. Ezen típus esetében a hevederes kialakításnak köszönhetően könnyen vállra akasztható a gép, így sokkal könnyebb annak használata.

Praktikusságát tükrözheti az a kialakítás is, amelynek köszönhetően a motor elforgathatóvá válik, hisz így a virágágyások széle is könnyen egyenesre vágható.

(Szponzorált tartalom)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Hogyan válasszunk otthonunkba kényelmes ágyakat és kanapékat?
Hogyan válasszunk otthonunkba kényelmes ágyakat és kanapékat?
Otthonainkat igyekszünk nemcsak esztétikusan, stílusosan, hanem a lehető legkomfortosabban berendezni, különös tekintettel a család közös találkozási pontját alkotó és a vendégek fogadására szolgáló nappalira, valamint az intimitás helyszínére, a hálószobára.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.