Tartsa kertjét rendezetten egy hatékony szegélyvágó segítségével!

2021 / 02 / 20 / Fizetett Hirdetés
#pr
Tartsa kertjét rendezetten egy hatékony szegélyvágó segítségével!
Amennyiben kertrendezésről van szó, akkor az első dolog, amely az emberek eszébe jut, az a fűnyíró. Azonban ennél sokkal többre van szüksége ahhoz, hogy kertje gondozott, precízen megtisztított és a szegélyek is alaposan kezelve legyenek.

Ekkor jön képbe a kifejezetten hasznos szegélynyíró, amelynek segítségével megtisztíthatja a szegélymenti területeket, kiszedheti a bokrok tövében, a sziklakertben vagy egyéb nehezen elérhető területeken maradt fűszálakat. Így a fűnyírót és a szegélynyírót nem érdemes egymás nélkül használni, hiszen kiegészíthetik a másik gépezet munkáját.

Milyen az ideális szegélyvágó?

A szegélyvágó kifejezetten hasznos lehet sziklás, kavicsos területek estebében, fal és járda menti részeken és virágágyások mentén egyaránt. Azonban nem szabad szem elől tévesztenie azt a tényt, hogy a szegélyvágó működése egy nagy fordulatszámon forgó damilszálon alapszik, így csupán a zsenge füvet képes levágni, vastagabb és fás szárak már kifognak rajta. Abban az esetben, ha eltalál egy nagyobb követ, vagy valamilyen kemény tárgyhoz ér, akkor a damilszál könnyen elszakadhat.

Jó hír, hogy ettől függetlenül nem keletkezik sérülés a gépben, a damilszálat gyorsan és viszonylag olcsón lehet cserélni.

A szegélyvágó nem tévesztendő össze a fűkaszával, inkább annak kistestvéreként tartható számon. Ugyan van némi hasonlóság a megjelenésük között, azonban több a különbözőség. A szegélynyíró gép kisebb teljesítményről - 150 W-ról indul, azonban megvásárolható 1000 W-os típus is. 1 mm-es vágószállal rendelkezik, amely 20 cm-es munkaszélességgel rendelkezik. A magasabb teljesítmény vastagabb vágószálat és nagyobb munkaszélességet takar, így a felhasználási területei is egyre jobban kiszélesednek.

A szegélyvágó előnyös felépítése

Nem elegendő csupán a teljesítményről dönteni, számos fontos tényező létezik, amely befolyásolhatja a választását. Ilyen az eszköz súlya, a kényelmes kézben tarthatósága és a pótmarkolat kialakítása is.

Felépítésére való tekintettel a meghajtómotor, a damilorsó legtöbb esetben a tartórúd végén található, ennek köszönhetően a súly nagyobb része oda tevődik. Így a nagyobb teljesítményű gépek esetében sokkal nehezebb megtartani a szegélynyírót, ezért szükség van a kényelmesen elérhető pótmarkolatra.

Azonban létezik egy másik megoldás is, amely szintén kényelmesebb lehet. Ekkor a motor a markolathoz közel helyezkedik el - úgy, ahogyan a fűkasza esetében -, és az alul lévő damilorsó acél bowdennel kerül meghajtásra. Ezen típus esetében a hevederes kialakításnak köszönhetően könnyen vállra akasztható a gép, így sokkal könnyebb annak használata.

Praktikusságát tükrözheti az a kialakítás is, amelynek köszönhetően a motor elforgathatóvá válik, hisz így a virágágyások széle is könnyen egyenesre vágható.

(Szponzorált tartalom)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend

Világszerte emberek milliói vágynak ragyogóan fehér mosolyra, és természetes, hogy hatékonyabb módszereket keresünk e cél elérésére. Az otthoni fogfehérítés sokak vágya, és néhányan talán meglepődnek, ha megtudják, hogy ilyen lehetőség már több mint 16 éve van a piacon.

Hogyan lehet belőled szállítmányozási ügyintéző?
Hogyan lehet belőled szállítmányozási ügyintéző?
A logisztika a legtöbb vállalat működése szempontjából kulcsfontosságú terület. Elég megnézni néhány álláshirdetést, és láthatjuk azt, mekkora igény mutatkozik ebben a szektorban a szakemberekre.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.