Te is a nyelvvizsgával küzdesz?

2022 / 11 / 18 / Fizetett Hirdetés
#pr
Te is a nyelvvizsgával küzdesz?
A “nagy nyelvvizsgafrász” alól talán csak a nyelvtanári szakot végzők mentesülnek, mindenki mást már az utolsó évben kerülget a mumus, hiszen nyelvvizsga hiányában a diplomát sem veheti át az a hallgató, aki nem tud számot adni a nyelvtudásáról.

Az elmúlt évek többféle törekvés szemtanúi voltak, így volt, aki Diplomamentő programban vehetett részt, volt, akinek a pandémia miatt törölték el ez irányú kötelezettségét. Mégis a legtöbb tanulót a teljesen normál ügymenet érinti, ezért most ennek járunk utána!

Készülj jó előre!

Ha tudod, hogy mihamarabb szeretnél jelentkezni a Zyntern.com friss diplomásoknak szóló álláshirdetéseire, akkor nem engedheted meg magadnak azt a luxust, hogy éveket veszíts a nyelvvizsga hiánya miatt.

Persze lehet vitát nyitni arról, hogy kell-e nyelvvizsga, ha igen, milyen szintű és típusú, de a nyelvtudással kapcsolatban muszáj két dolgot leszögezni. Az egyik, hogy a nyelvtudással nem csupán egy nyelvvel gazdagodsz, hanem nyitottabb és empatikusabb is leszel.

A másik pedig, hogy a globalizáció miatt a határok gyakorlatilag megszűntek, így bármikor kerülhetsz olyan helyzetbe a munkahelyeden, hogy idegen nyelven kell megszólalnod, és akkor még a friss kutatások és szakmai anyagok nyelvét meg sem említettük.

Ugyanakkor nem muszáj a nehezebb utat választani, így fontos, hogy járj annak utána, milyen típusú és szintű nyelvvizsga meglétét írja elő a saját intézményed. Ha tudod, mi a cél, könnyebben megtalálod az eszközt hozzá!

Tanulás nélkül nincs eredmény!

Ha tudod, hogy általános vagy szakmai nyelvvizsgát várnak el, akkor máris indulhat a felkészülés. Fontos tudni, hogy a kettő között igazán sok eltérés nincs – leszámítva a szakkifejezéseket, így akkor sem kell megrettenni, ha szakmai nyelvvizsgát várnak el.

Végül pedig néhány tipp, hogy minél sikeresebb legyen a nyelvtanulási projekted!

  • Ha előrelátó vagy, akkor Erasmus programmal vagy más egyéb külföldi programmal a célországban tanulhatod a nyelvet.
  • Bevetheted a modern kor vívmányait is, a különféle appokat. A Duolingo a nyelvtanban, a Memrise és a Quizlet a szókincsben támogat, míg a HelloTalk vagy a Tandem az anyanyelvi chatpartnerek megtalálásában nyújt segítséget.
  • Érdemes ezeken kívül minél többet olvasni, nézni és hallgatni az adott idegen nyelven, hiszen minél több fronton támadod az agyadat, annál hatékonyabban rögzülnek az idegen nyelv elemei.

Természetesen a véghajrában a nyelvvizsgára felkészítő könyvekre is érdemes sort keríteni, hiszen a segítségükkel minden típusfeladatot alaposan begyakorolhatsz.

Próbáld megtalálni a saját motivációdat!

Ha nem csupán külső kényszer eredményeképp vágsz bele a nyelvtanulásba, hanem találsz magadnak saját belső okokat is, hogy miért lesz jó neked a nyelvtudás, akkor sokkal könnyebben fog menni az egész.

Nyelvet tanulni jó, és hidd el, minél több nyelven beszélsz, annál jobban kitárul előtted a világ.

(Szponzorált tartalom)


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Miért fontos a klímák rendszeres karbantartása?
Miért fontos a klímák rendszeres karbantartása?
Akár otthoni, akár irodaházak vagy különféle szolgáltató egységek (éttermek, szórakozóhelyek, boltok stb.) klímaberendezéseiről van szó, az éves karbantartás kiemelten fontos. Egészségügyi problémákat is okozhat, de a működés hatékonyságát is ronthatja, ha nincs rendszeresen tisztítva egy készülék.  
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.