Te is a nyelvvizsgával küzdesz?

2022 / 11 / 18 / Fizetett Hirdetés
#pr
Te is a nyelvvizsgával küzdesz?
A “nagy nyelvvizsgafrász” alól talán csak a nyelvtanári szakot végzők mentesülnek, mindenki mást már az utolsó évben kerülget a mumus, hiszen nyelvvizsga hiányában a diplomát sem veheti át az a hallgató, aki nem tud számot adni a nyelvtudásáról.

Az elmúlt évek többféle törekvés szemtanúi voltak, így volt, aki Diplomamentő programban vehetett részt, volt, akinek a pandémia miatt törölték el ez irányú kötelezettségét. Mégis a legtöbb tanulót a teljesen normál ügymenet érinti, ezért most ennek járunk utána!

Készülj jó előre!

Ha tudod, hogy mihamarabb szeretnél jelentkezni a Zyntern.com friss diplomásoknak szóló álláshirdetéseire, akkor nem engedheted meg magadnak azt a luxust, hogy éveket veszíts a nyelvvizsga hiánya miatt.

Persze lehet vitát nyitni arról, hogy kell-e nyelvvizsga, ha igen, milyen szintű és típusú, de a nyelvtudással kapcsolatban muszáj két dolgot leszögezni. Az egyik, hogy a nyelvtudással nem csupán egy nyelvvel gazdagodsz, hanem nyitottabb és empatikusabb is leszel.

A másik pedig, hogy a globalizáció miatt a határok gyakorlatilag megszűntek, így bármikor kerülhetsz olyan helyzetbe a munkahelyeden, hogy idegen nyelven kell megszólalnod, és akkor még a friss kutatások és szakmai anyagok nyelvét meg sem említettük.

Ugyanakkor nem muszáj a nehezebb utat választani, így fontos, hogy járj annak utána, milyen típusú és szintű nyelvvizsga meglétét írja elő a saját intézményed. Ha tudod, mi a cél, könnyebben megtalálod az eszközt hozzá!

Tanulás nélkül nincs eredmény!

Ha tudod, hogy általános vagy szakmai nyelvvizsgát várnak el, akkor máris indulhat a felkészülés. Fontos tudni, hogy a kettő között igazán sok eltérés nincs – leszámítva a szakkifejezéseket, így akkor sem kell megrettenni, ha szakmai nyelvvizsgát várnak el.

Végül pedig néhány tipp, hogy minél sikeresebb legyen a nyelvtanulási projekted!

  • Ha előrelátó vagy, akkor Erasmus programmal vagy más egyéb külföldi programmal a célországban tanulhatod a nyelvet.
  • Bevetheted a modern kor vívmányait is, a különféle appokat. A Duolingo a nyelvtanban, a Memrise és a Quizlet a szókincsben támogat, míg a HelloTalk vagy a Tandem az anyanyelvi chatpartnerek megtalálásában nyújt segítséget.
  • Érdemes ezeken kívül minél többet olvasni, nézni és hallgatni az adott idegen nyelven, hiszen minél több fronton támadod az agyadat, annál hatékonyabban rögzülnek az idegen nyelv elemei.

Természetesen a véghajrában a nyelvvizsgára felkészítő könyvekre is érdemes sort keríteni, hiszen a segítségükkel minden típusfeladatot alaposan begyakorolhatsz.

Próbáld megtalálni a saját motivációdat!

Ha nem csupán külső kényszer eredményeképp vágsz bele a nyelvtanulásba, hanem találsz magadnak saját belső okokat is, hogy miért lesz jó neked a nyelvtudás, akkor sokkal könnyebben fog menni az egész.

Nyelvet tanulni jó, és hidd el, minél több nyelven beszélsz, annál jobban kitárul előtted a világ.

(Szponzorált tartalom)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend

Világszerte emberek milliói vágynak ragyogóan fehér mosolyra, és természetes, hogy hatékonyabb módszereket keresünk e cél elérésére. Az otthoni fogfehérítés sokak vágya, és néhányan talán meglepődnek, ha megtudják, hogy ilyen lehetőség már több mint 16 éve van a piacon.

Hogyan lehet belőled szállítmányozási ügyintéző?
Hogyan lehet belőled szállítmányozási ügyintéző?
A logisztika a legtöbb vállalat működése szempontjából kulcsfontosságú terület. Elég megnézni néhány álláshirdetést, és láthatjuk azt, mekkora igény mutatkozik ebben a szektorban a szakemberekre.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.