Kezdjük az alapoktól!
A kávé története a kávécserjétől indul, amely egy örökzöld növény. Ezen belül is a Rubiaceae család és a Coffea nemzetség tagjaként tartják számon. A Caffé Perté exkluzív, tanúsított gazdaságoktól szerzi be alapanyagait, hogy mindannyian megtapasztalhassuk a tökéletes ízélmény és a krémes textúra áldásos hatásait. Ezek az ültetvények trópusi erdőkben növekednek, ahol az ásványi sókban gazdag talaj táplálja őket.
A laikus szemek könnyen összetéveszthetik a kávét a jázminnal, mivel a cserje megjelenése erősen hajaz erre a növényre. Magasságát tekintve akár az 5-8 métert is elérheti. A gyümölcs eredendően zöld színű, melyet ha felnyitunk, két kávébab szemmel találkozhatunk. Ezeket úgy szárítják meg, hogy első lépésként az érést követően eltávolítják a gyümölcshúst.
Azt mindenképp érdemes megjegyezni, hogy a kávék két legfőbb típusa az Arabica és a Robusta. Előbbi alacsonyabb koffeintartalommal bír, és viszonylag édeskés aromájáról lehet felismerni. Ezzel szemben az utóbbi egy ellenállóbb növény, amely zordabb körülmények között is hamar megterem. Ez több koffeint tartalmaz, kesernyés-fás ízéről pedig azonnal megjegyezhetjük. A két változat kombinációjából születik a csoda, mely kifogástalan ízegyensúlyhoz vezet.
Az igazi olasz életérzés
Ha a kávék fellegvára kerül szóba, akkor elsők között juthat eszünkbe Olaszország. Ez nem véletlen, hiszen Itália valódi nagyhatalom ezen a téren. A korszerű és kimagasló technológiai adottságok mellett a családi hagyományok, az autentikus receptek és az el nem múló szenvedély adják meg a főzet lelkét.
Bizonyára sokan hallottunk már olyan sikersztorikról, mint a Roncadi család története, akik a 90-es években hozták be Magyarországra a nagybetűs olasz kávékultúrát.
A saját pörkölőüzem egy olyan ismérv, amely kétségtelenül magas minőségre és komoly szakértelemre utal.
A hetente végzett friss pörkölés olyan aromákat szabadít fel, amelyek révén egyedülálló kivitelben készíthetünk italokat akár az otthonunk kényelmében is. Nem feltétlenül kell ahhoz kávéházakba járni, hogy átérezhessük az ottani hangulatot és az ízek harmóniáját!
Baristaként az otthonunkban
A kávérajongók szinte naphosszat tudnának vitázni azon, hogy az eredeti kotyogós, a french press, a kapszulás verzió vagy éppen a nagyobb teljesítményű, komplex kávégépek a leghatékonyabbak-e kávéfőzés terén. Nem muszáj a legújabb készülékeket beszerezni! Az számít leginkább, hogy milyen készítménnyel dolgozunk.
Ettől függetlenül bátran nézelődhetünk a sokszínű és praktikus kiegészítők kínálatában is, hiszen bármikor jól jöhet egy daráló, tejhabosító vagy egy különleges csészeszett. Ha odafigyelünk a részletekre, még kellemesebbé varázsolhatjuk a kávézással töltött perceket.
(Szponzorált tartalom)