Technikai tippek, hogy hogyan fogyj futással

2024 / 06 / 24 / Fizetett Hirdetés
#pr
Technikai tippek, hogy hogyan fogyj futással
Vannak, akik azt vallják, hogy csak futással lehet hatékonyan fogyni. Mások pedig pont az ellenkezőjét javasolják: ne így kezdjük a fogyókúrát. Tény, hogy ezzel a sporttal kalóriát égetünk el, tehát biztos a súlyvesztés.

Ugyanakkor a fokozatosságot szem előtt kell tartani. Ha eddig még soha nem futottunk, és cél a fogyás, akkor inkább kezdjünk intenzívebb gyaloglással, majd növeljük a tempót és a távokat!

 

Persze ehhez megfelelő ruházat is szükséges. Egy jó futócipő segít abban, hogy ne sérülj le, és könnyebben megtedd a vállalt kilométereket. Ha pedig a futásról is szeretnél hasznos infókhoz jutni, akkor nézz körül a Cipőteszt oldalán! A blogbejegyzések számos olyan tippet adnak, amelyeket a futásodba beépítve hatékonyabb eredményekre számíthatsz. De részletes kereső is segíti, hogy megtaláld az ideális lábbelit.

Minden kezdet nehéz

 

Vegyük azt az esetet, hogy fogyási célzattal kezdünk el futni. Ilyenkor egy erőteljesebb gyaloglással indítsunk, amibe bele-belefutunk. Például betervezhetünk minden reggel egy 15 perces sétát, amit 5 perces futós szakaszok követnek 4 alkalommal, és 10 perces gyaloglás zár. Így ez most nagyon egyszerűnek tűnik, de gyakorlatban bizony komoly erőfeszítést jelenthet annak, aki még soha nem futott.

 

Miután rutinosak lettünk, növelhetjük 1-1 perccel a futások időtartamát, majd végül már 25 perces egybefüggő menetté válik.

 

Kulcskérdés az intenzitás

 

Amikor fogyásra szánjuk rá magunkat, nem árt tisztában lenni azzal, hogy mikor és hogyan tudjuk a legtöbb kalóriát elégetni. Ez akkor a leghatékonyabb, amikor a pulzusunk maximumának 60-70%-ánál dolgozunk. Ebben a pulzustartományban az állóképességünk is jobban növekszik. Vagyis egyre gyorsabban fogunk majd sétálni és futni anélkül, hogy tovább növekedne a pulzusszámunk.

 

Ha jól haladunk, és már az edzettség magasabb fokára is eljutottunk, intervall edzésekkel is színesíthetjük a mindennapos távokat. Ilyenkor egy-egy intenzívebb szakaszt követ egy pihentetőbb.

 

Hatékonyságnövelés lépésszámmal

 

Ha magasabb lépésszámmal futunk úgy, hogy közben a sebesség és az intenzitás nem növekszik, akkor a kalóriák elégetése is hatékonyabb lesz. Nem nehéz ezt megvalósítani, íme néhány tipp hozzá!

 

  • Kezdjük el a mozgást, és dolgozzunk a zsírbontó pulzuszónában. Ezután számoljuk meg, hogy mennyit lépünk.
  • Próbáljuk meg fokozatosan 10%-kal növelni a lépésszámot, de csak egyenként. A metronom alkalmazás letöltése segíthet ebben.
  • Ilyenkor lényeges, hogy a tempó és az intenzitás ne emelkedjen. Vagyis próbáljunk meg

kisebbeket lépni!

 

Az említett technikákkal eredményesebbé teheted a fogyást. Fontos azonban, hogy a megfelelő folyadék- és sópótlásról, a bemelegítésről és a levezetésről se feledkezz meg! Ha végeztél az edzéssel, fogyassz egy kis gyorsan felszívódó szénhidrátot, például narancslevet az izmok regenerálódásához! És persze a megfelelő futócipő is lényeges hozzá, ebben pedig a Cipőteszt weboldala lehet a segítségedre.

(Szponzorált tartalom)


Mire figyeljünk, ha etikettcímkéket rendelünk?
Mire figyeljünk, ha etikettcímkéket rendelünk?
Az elmúlt évek technológiai fejlődésének köszönhetően olyan megoldások váltak számunkra elérhetővé, amelyek annak idején nem léteztek. Ezek közé tartozik többek között az etikettcímke készítése is.
Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Ha megkérdeznénk az embereket arról, hogy hol, milyen körülmények között dolgoznak, akkor valószínűleg nagyon változatos válaszokat kapnánk. Sokan például azt mondanák, hogy szinte egész nap – legalább 8-10 vagy akár 12 órán keresztül is – állómunkát végeznek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.