Tippek az eredményes álláskereséshez

2023 / 02 / 21 / Fizetett Hirdetés
#pr
Tippek az eredményes álláskereséshez
A pandémiás lezárások, a kulturális változások és a technológiai fejlődés mind-mind arra kényszerítették a vállalkozásokat, hogy újragondolják, hogyan toborozzák, alkalmazzák és tartsák meg az ideális jelölteket.

Az álláskeresési környezet pedig 2023-ban is további fejlesztéseken megy majd keresztül, amelyhez az álláskeresőknek muszáj lesz alkalmazkodniuk. Annak érdekében, hogy ezt könnyebbé tegyük, cikkünkben hoztunk néhány tippet, amelyek segítenek megérteni, milyen módon érdemes nekivágni az idei évben történő álláskeresésnek.

Jelentkezzünk az álláskereső oldalakon!

Az általános álláskereső platformok mellett érdemes olyan tematikus weboldalakat is felkeresni, mint amilyen például a Salgótarjánállás.hu, ahol finomíthatjuk a keresésünket konkrét kulcsszavak szerint.

De a portál https://salgotarjanallas.hu/vallalatok aloldalán az oldalon szereplő több száz vállalkozás ábécésorrendben is fel van sorolva, amelyek feladott hirdetéseit úgy láthatjuk, ha rákattintunk az egyes vállalkozások neveire.

Amennyiben pedig nincsen késztetésünk arra, hogy minden egyes vállalatot egyesével átvizsgáljunk, akkor lehetőségünk van arra is, hogy a keresőben az adott állás, megye vagy város alapján keressünk.

Készüljünk fel a további videóinterjúkra!

A telefonos szűrés egy alapvető dolog a toborzóknál, de manapság már nagyon sok munkaadó a felvételi folyamat során inkább a videós álláspályázat funkció használatát választja, amely egyébként a Salgótarjánállás.hu portálon is elérhető. Ennek a lényege, hogy az alkalmazott egy előre felvett rövid videóban válaszol a munkaadó előre meghatározott kérdéseire, és ezt az önéletrajzával együtt elküldi.

Ez a funkció leginkább azoknak a munkavállalóknak jelent segítséget, akik nem nagyon boldogulnak a személyes interjúk során, mivel izgulós típusok. Ezt a videót azonban otthon, nyugodt környezetben vehetik fel, és a kérdésekre is a saját tempójukban válaszolhatnak, ami elősegíti a feloldódásukat.

Továbbá rálátást nyernek arra, hogy a cégek mit is várnak el egy interjú során, és, ha esetleg most nem sikerülne a dolog, akkor legközelebb már sokkal ügyesebbek lesznek.

Optimalizáljuk az önéletrajzunkat!

A munkaadók nagy mennyiségű álláspályázatot kaphatnak, ezért különböző szoftverprogramokat használnak az önéletrajzok és a jelentkezések speciális kulcsszavak és kritériumok szerinti szűrésére, amelyek megfelelnek a követelményeknek. Ezért is tanácsos a CV-nket az álláshirdetésben szereplő szavak felhasználásával optimalizálni.

Kérjünk ajánlásokat!

Nem számít, hol tartunk a karrierünkben, biztosan kiépítettünk már pozitív kapcsolatot legalább az egyik munkaadónkkal, aki hajlandó nekünk később is ajánlást adni, ami még hitelesebben mutatja meg, milyen jó munkaerők is vagyunk.

A tökéletes állás megtalálása elhivatottságot igényel. Tehát ne hagyjuk, hogy a kudarcok eltántorítsanak! Ha szeretnénk valamit elérni, akkor próbáljunk meg pozitívak maradni, és nem feladni az első nehézségnél.

(Szponzorált tartalom)


Hatékony támogatóink: a gyűrűskönyv és az iratrendező
Hatékony támogatóink: a gyűrűskönyv és az iratrendező
A digitalizáció térnyerése ellenére a papírnak továbbra is kiemelt szerepe van az adminisztratív feladatok és a mindennapi munkafolyamatok során. A rendszerezett és átgondolt iratkezelés időt és energiát takarít meg, amiben kiemelkedő szerepet játszanak a gyűrűskönyvek és az iratrendezők.
Soha ne mondj nemet egy női karórára!
Soha ne mondj nemet egy női karórára!
Nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy minden hölgynek rendelkeznie kell egy időtálló és szép karórával. Ez a kiegészítő nem hiányozhat a repertoárból, hiszen feldobja a megjelenésünket, kifinomultabbá tesz és több magabiztosságot sugározhatunk általa.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.