Tippek az ülőgarnitúra kiválasztásához

2021 / 08 / 15 / Fizetett Hirdetés
#pr
Tippek az ülőgarnitúra kiválasztásához
Az ülőgarnitúra megvásárlása előtt mérlegelnünk kell. Érdemes számba venni néhány tényezőt, amelyek segíthetnek a választásban. Hiszen fontos, hogy kényelmesen használható helyiséget kapjunk, mely esztétikus is.

Kanapé, ülőgarnitúra: mit és milyet? 

Felmerülhet a kérdés, hogy egy komplett ülőgarnitúrára van-e szükségünk, esetleg elég egy U-alakú kanapé, esetleg egy sarokkanapé? Egyenes kanapé puffal?

A döntéshez előre el kell döntenünk a helyiség elrendezését. Melyik bútor hol lesz, és pontosan hogyan szeretnénk berendezni a szobát? Az L-alakú kanapé és az U-alakú változat térelválasztásra is alkalmasak, hiszen száraik automatikusan kihatnak a tér elrendezésére.

Persze a több elemből álló garnitúrákat is kombinálhatjuk úgy, hogy térelválasztóként is funkcionálhassanak. A garnitúrák általában 3-2-1-es összetételű, azaz két kanapéból és egy fotelből álló szettek. Garnitúrát létrehozhatunk úgy is, hogy mi válogatjuk össze az elemeket.

Méret és elrendezés

A döntéshez arra is szükség van, hogy tisztában legyünk a pontos méretekkel. Mekkora helyet szánunk a nappaliban az ülőbútoroknak, hol szeretnénk őket elhelyezni, és ott mennyi hely van? A szélesség és a hosszúság, valamint az ülőfelületek mélysége is számít, amikor az új kanapét vagy bútorszettet keressük.

Az U-alakú kanapék és a 3-2-1-es ülőgarnitúrák foglalják a legtöbb helyet. Akárhogy döntünk, azt figyelembe kell venni, hogy az egyes bútorcsoportok között legalább 50 cm-nyi közlekedő folyosónak kell lennie ahhoz, hogy komfortos és használható teret kapjunk.

Extra funkciók: szükségesek?

Mielőtt végleg döntenénk a stílusos és divatos ülőgarnitúra felől, gondoljuk gyorsan végig azokat az extra funkciókat, amelyek tényleg hozzátennének a mindennapjainkhoz. Az extra funkciók tekintetében érdemes mérlegelni, ugyanis sokszor felárasak, és nem feltétlenül használjuk ki őket. A MyBútor ülőgarnitúráit is érdemes megnézni.

Szükségünk van fejtámlára, puffra? Esetleg ágyneműtartós vagy ágyazható ülőgarnitúrára? A puff sok esetben tényleg nagyon hasznos lehet, hiszen nem csak lábtartó vagy plusz ülőhely lehet, hanem a kanapét is alakítgathatjuk vele, sőt, sokszor tárolós puffról van szó, az extra pakolóhely pedig mindig jól jön.

Hasonló a helyzet az ágyazható ülőgarnitúrával is, hiszen egy plusz vendégszobát kaphatunk általa. Nagyon hasznos lehet kisebb lakások esetében, de szinte nincs olyan helyzet, amikor nem érné meg.

A kanapé, garnitúra anyaga

A kanapék, ülőgarnitúrák, fotelek készülhetnek bőrből, de a textilbőr és a bársony is népszerű. Kifejezetten kedvelt huzat azonban a szövet. Mivel nagyon ellenálló, nehezen kopik, sok színben kapható és könnyen tisztítható.

Persze ne feledkezzünk meg a bőr eleganciájáról és a mostanában olyan divatos, glamour hangulatú bársony kanapékról sem. Néhány nappali ugyanis kifejezetten ezekért a luxusanyagokért kiált.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Jó néhányan úgy használják a felhő alapú tárhelyeket, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan miért is hasznos számukra. A cikkben annak járunk utána, hogy mire jó a felhőszolgáltatás és milyen típusai vannak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.