Tudj meg többet a napelemes rendszerekről!

2022 / 05 / 15 / Fizetett Hirdetés
#pr
Tudj meg többet a napelemes rendszerekről!
Napjaink az egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata a napelemes piac, ennek oka pedig - többek között - az óriási támogatottságban keresendő, amely a megújuló energiák minél nagyobb mértékű felhasználásából áll.

Hogyan működik a rendszer?

A Napelemespályázatoknál elérhető napelemes rendszerek működése alapvetően könnyen megérthető laikus szemszögből megközelítve is. Hiszen arról van szó, hogy a nap fényét gyakorlatilag villamos energiává alakítjuk, amelynek köszönhetően ezzel tudjuk működtetni háztartási készülékeinket, valamint olyan eszközeinket is, mint a lámpák, amelyek a világításért felelnek, de többek között a fűtőberendezések többségének alkalmazása sem képzelhető el áram nélkül.

Mit érdemes tudni magáról a napelemről?

Nem meglepő, ha elsőként magát a napelemet emeljük ki azok közül az alkotóelemek közül, amelyek nélkülözhetetlenek a szisztéma működéséhez. Az ezekben található úgynevezett félvezető, ami legtöbbször kristályos szilícium, képes arra, hogy a fény hatására villamos energiát hozzon létre. A paneleket többféleképpen oszthatjuk csoportokra, leggyakrabban a kristályos és a vékony réteg napelemekre szokták ezeket felosztani.

A kristályos panelekben szilíciumkristályok találhatóak, mégpedig vékony csíkokra hasítva, tulajdonképpen ezek alkotják a cellákat, amit már sokszor hallhatunk emlegetni, ha éppen napelemes rendszer telepítése előtt állunk.

A cellák összeköttetésben állnak egymással, miközben gyakorlatilag egy lemezre rögzítik őket, míg a tetejére ellenálló, edzett üveg kerül, és végül mindezt egy alumíniumból készült keret fogja egybe.

Érdemes tudni, hogy a gyakran emlegetett monokristályos és polikristályos panelek egyformák abban, hogy nagyjából ugyanígy épülnek fel. Ami a különbséget adja köztük, az annak a kristálynak a szerkezete, amely bennük található.

A vékony rétegnek nevezett napelem újabb technológiának számít, a legkedvezőbb áron ehhez juthatunk hozzá. Lássuk, hogyan képzelhetjük el ezt a típust! Általában üvegre vagy acéllemezre kerül a félvezető, de mindössze pár mikronos vastagságban.

Éppen innen született meg az elnevezése is, azaz ezért nevezzük vékony réteg napelemnek ezeket a paneleket. Azt gondolnánk, hogy ennek semmi értelme? Pedig nem így van! Hiszen ezek a napelemek lehetnek például hajlíthatóak, sőt, akár átlátszóak is. Ezek a tulajdonságok pedig érthető módon kiterjesztik a lehetséges alkalmazás területeit.

Teljesítmény alapján melyik panelt érdemes választani?

A vásárlók számára jelenleg elérhető panelek közül a legjobb teljesítőképességgel a monokristályos napelemek rendelkeznek, ez 14-18% körül alakul, míg a polikristályos 12-15%-os teljesítményt mondhat magáénak. Ezekkel szemben az újabb vékony réteg napelem alacsonyabb, 5-8%-os kapacitással rendelkezik.

Ezek alapján érdemes elkezdeni gondolkodni a lehetőségeink, valamint az igényeink mentén, a szakszerű ajánlathoz pedig érdemes a Napelemespályázatok segítségét kérni.

(Szponzorált tartalom)


1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Hajhullás elleni sampon: Hatékony megoldás a dúsabb hajért
Hajhullás elleni sampon: Hatékony megoldás a dúsabb hajért
A hajhullás elleni sampon a mai kor egyik legkeresettebb hajápolási termékei közé tartozik. Ez nem meglepő, tekintettel arra, hogy a hajhullás számos embert érint világszerte. Egy jó minőségű sampon nemcsak hogy csökkentheti a hajhullást, de hozzájárulhat a haj sűrűségének és egészségének javításához is.
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság

A fenntarthatóság napjainkban már kulcsfontosságú tényezőnek számít az ingatlanok tervezése és kivitelezése során. Az egyre növekvő környezeti kihívások számos innovatív megoldás megszületését ösztönözték. Ezek közül az egyik legizgalmasabb a mobilházak elterjedése.

HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.