Vajon a botox kezelés után rögtön elindulhatunk vakációzni?

2024 / 06 / 10 / Fizetett Hirdetés
#pr
Vajon a botox kezelés után rögtön elindulhatunk vakációzni?
Napjaink gyors életritmusa megkívánja, hogy bizonyos helyzetekben a leghamarabb tegyünk meg nagyobb távolságot. Az utazáshoz gyakran használjuk a repülőgépet, mely biztonságos jármű, azonban egyes helyzetekben nem javasolt.

Ilyen például a botox arckezelést követő utazás is, melynek hatékonyságát és tartósságát veszélyeztetheti, ha túl gyorsan szeretnénk a beavatkozást követően útra kelni. Az Aesthetica Orvosi Központ arcfiatalító és bőrmegújító kezelései között népszerű a botox injekciós eljárás, azonban a kezelőorvosok minden esetben tájékoztatják a pácienseket, hogy utazás, nyaralás előtt néhány nappal ne vágjanak bele a kezelésbe a saját érdekükben. Hogy miért, erre keressük a választ cikkünkben.

 

A botox kezelésről röviden

 

A technológiai újítások az orvos-esztétikai kezelésekben is megjelennek, így egyre több beavatkozásról mondhatjuk el, hogy jóval biztonságosabban elvégezhető, mint néhány évvel ezelőtt. A modern lézertechnológia az arcbőr megfiatalításának egyik legújabb vivmánya, mégis sokan választják a megszokott, bár új technikákkal végzett botox kezelést.

 

Az eljárás során befecskendezett botulinum toxin meggátolja a ráncok kialakulásáért felelős izmok mozgását, mégsem káros az egészségre. A szakszerűen és minőségi töltőanyaggal végzett eljárás bármikor elvégezhető, viszont az utazást legalább 48 óráig még kerüljük az injektálást követően. Ennek elsősorban az az oka, hogy az esetleg kialakuló mellékhatások főként ebben az időszakban fordulhatnak elő.

 

Miért várjunk az utazással?

 

Érdemes a beavatkozást követően kerülni az intenzív testmozgást néhány napig, de a napsütés és az alkoholfogyasztás is kerülendő a kezelést követő egy-két napig. Így pedig nem biztos, hogy érdemes elindulni a nyaralásra, üzleti útra rögtön a klinikáról kilépve. A botox injekció egyébként szinte kockázatmentes beavatkozásnak számít, azonban a töltőanyag extrém hatások miatt elmozdulhat.

 

Az injektálást követően előfordulhat fejfájás, fájdalom vagy duzzanat a befecskendezés helyén. Ez pedig igencsak ronthat a közérzetünkön, így a vidám pillanatok helyett előfordulhat, hogy az utazásról csak a kellemetlenség marad meg emlékeink között.

Mikor kérjünk időpontot utazás előtt?

 

Szinte valamennyi orvos-esztétikai kezelésről elmondhatjuk, hogy az utazás időpontját megelőzően néhány héttel érdemes elvégeztetni. Bár kevés mellékhatás tapasztalható ezen eljárások során, mégis előfordulhatnak komplikációk, amelyek kezelését szakemberre kell bíznunk. A botox injekciós kezelés eredménye már pár nap után megmutatkozik, véglegessé pedig kb. két hét után válik.

 

Emiatt, ha túl korán indulsz útnak a beavatkozást követően, lehet, hogy csak a nyaralás végére éri el a beavatkozás a maximális hatását. Ügyelj arra is, hogy kizárólag szakképzett, minőségi alapanyagokkal dolgozó szakember végezze el a botox injektálását, mert ellenkező esetben komplikációk léphetnek fel, vagy nem lesz tartós, szép a végeredmény.

(Szponzorált tartalom)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Folttakaró festék különleges helyzetekre
Folttakaró festék különleges helyzetekre
Bizonyos esetekben egy sima beltéri falfestékkel nem tudjuk elérni azt az eredményt, amit a helyzet megkövetelne. Makacs szennyeződések esetén a falon, dohányfüsttől vagy a kandalló füstjétől elszíneződött festék fedéséhez a folttakaró festékek nyújtanak tökéletes megoldást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.