Valóban hasznosak a kutyacipők?

2021 / 11 / 24 / Fizetett Hirdetés
#pr
Valóban hasznosak a kutyacipők?
Ha az utcán egy cipőt viselő kutyus jön velünk szembe, szinte biztosan lehetünk benne, hogy felelős gazdija van. Bár sokan azt gondolják, ez csak felesleges állatkínzás, a mancsok védelme érdekében szükséges lehet a kutyacipő beszerzése ebünk számára.

Egészségügyi okok

A kutyák mancsai a legérzékenyebb terület testükön. Rengeteg idegvégződés található bennük, ami miatt különösen morcosak tudnak lenni, ha hozzáérünk.

Ilyenkor nem dacból védik a tappancsokat, hanem egyszerűen kellemetlen érzés nekik, ha piszkáljuk őket. Gondoljunk erre úgy, mintha valaki az arcunkat fogdosná megkérdezés és engedély nélkül. Ugye, milyen bosszantó lenne?

A kutyák mancsai a hőleadásban is fontos szerepet játszanak, ugyanis az ebek nem tudnak izzadni. A mozgás során elégetett energiát az orrukon és a tappancsokon keresztül képesek leadni.

Ha egy kutya mancsa megsérül, begyulladt vagy érzékeny, az az egész hangulatát és fizikai állapotát is befolyásolja. Akadályozza őt a sétában, játékban, amely számukra lételemnek számít.

Elővigyázatosság

A téli fagyok során a kutyák egészsége is veszélybe kerülhet, ugyanis ilyenkor ők is nagyobb valószínűséggel betegednek meg. Különösen érdemes odafigyelni a lakásban tartott négylábúkra, akik a meleg otthonból a hideg utcára kilépve könnyen megfázhatnak.

A havas időjárásban sózott utak pedig kiszáríthatják a kutya mancsát, amely rendkívül fájdalmas lehet számukra. Ezek ellen nyújt remek megoldást a kutyacipő, amely nem csak, hogy megvédi a tappancsokat, de melegen is tartja őket.

A nagy és sűrű bundával rendelkező kutyák szőrébe könnyebben ragad bele a hó, amelyet nagyon óvatosan, először langyos vízzel vagy nagyon gyengéd hajszárítóval érdemes leolvasztani.

Ha a mancs körül találunk jeges hódarabokat, alapos körültekintéssel kell eljárni a terület érzékenysége miatt. A legjobb, ha a hóban való játékot kutyaruhában és kutyacipőben engedjük meg ebünknek!

Így érdemes választani

A megfelelő kutyacipő kiválasztásánál érdemes néhány szempontot figyelembe venni. A kölyökkutyák esetében számíthatunk arra, hogy még nőnek 1-2 éves korukig. Így több, mint valószínű, hogy egy pár cipő nem fogja örök életig kiszolgálni őket.

Fontos, hogy a cipőcskék igazodjanak a mancs méretéhez, ne akadályozzák a kutyát a mozgásban, és kényelmesek legyenek. Mi, emberek sem szívesen veszünk fel olyan lábbelit, amely szorítja a lábunkat, vagy éppen kilépünk belőle.

Ha kutyád bizalmatlan a cipővel szemben, jutalomfalatokkal, fokozatosan szoktasd őt hozzá. Először engedd, hogy megszagolja őket, majd minden pozitív interakció során jutalmazd őt dicsérettel vagy étellel. Amikor a mancsaihoz nyúlsz és feladod rá, lassan haladva biztosítsd őt arról, hogy nem akarod bántani.

A PetGear praktikus, kényelmes és minőségi kutyacipői is ruhái megóvják az ebeket az extrém hidegtől. Tekintsd meg a széles választékot, és szerezz be minden szükséges kelléket kutyád számára az idei télre!

(Szponzorált tartalom)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend

Világszerte emberek milliói vágynak ragyogóan fehér mosolyra, és természetes, hogy hatékonyabb módszereket keresünk e cél elérésére. Az otthoni fogfehérítés sokak vágya, és néhányan talán meglepődnek, ha megtudják, hogy ilyen lehetőség már több mint 16 éve van a piacon.

Hogyan lehet belőled szállítmányozási ügyintéző?
Hogyan lehet belőled szállítmányozási ügyintéző?
A logisztika a legtöbb vállalat működése szempontjából kulcsfontosságú terület. Elég megnézni néhány álláshirdetést, és láthatjuk azt, mekkora igény mutatkozik ebben a szektorban a szakemberekre.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.