Valóban hasznosak a kutyacipők?

2021 / 11 / 24 / Fizetett Hirdetés
#pr
Valóban hasznosak a kutyacipők?
Ha az utcán egy cipőt viselő kutyus jön velünk szembe, szinte biztosan lehetünk benne, hogy felelős gazdija van. Bár sokan azt gondolják, ez csak felesleges állatkínzás, a mancsok védelme érdekében szükséges lehet a kutyacipő beszerzése ebünk számára.

Egészségügyi okok

A kutyák mancsai a legérzékenyebb terület testükön. Rengeteg idegvégződés található bennük, ami miatt különösen morcosak tudnak lenni, ha hozzáérünk.

Ilyenkor nem dacból védik a tappancsokat, hanem egyszerűen kellemetlen érzés nekik, ha piszkáljuk őket. Gondoljunk erre úgy, mintha valaki az arcunkat fogdosná megkérdezés és engedély nélkül. Ugye, milyen bosszantó lenne?

A kutyák mancsai a hőleadásban is fontos szerepet játszanak, ugyanis az ebek nem tudnak izzadni. A mozgás során elégetett energiát az orrukon és a tappancsokon keresztül képesek leadni.

Ha egy kutya mancsa megsérül, begyulladt vagy érzékeny, az az egész hangulatát és fizikai állapotát is befolyásolja. Akadályozza őt a sétában, játékban, amely számukra lételemnek számít.

Elővigyázatosság

A téli fagyok során a kutyák egészsége is veszélybe kerülhet, ugyanis ilyenkor ők is nagyobb valószínűséggel betegednek meg. Különösen érdemes odafigyelni a lakásban tartott négylábúkra, akik a meleg otthonból a hideg utcára kilépve könnyen megfázhatnak.

A havas időjárásban sózott utak pedig kiszáríthatják a kutya mancsát, amely rendkívül fájdalmas lehet számukra. Ezek ellen nyújt remek megoldást a kutyacipő, amely nem csak, hogy megvédi a tappancsokat, de melegen is tartja őket.

A nagy és sűrű bundával rendelkező kutyák szőrébe könnyebben ragad bele a hó, amelyet nagyon óvatosan, először langyos vízzel vagy nagyon gyengéd hajszárítóval érdemes leolvasztani.

Ha a mancs körül találunk jeges hódarabokat, alapos körültekintéssel kell eljárni a terület érzékenysége miatt. A legjobb, ha a hóban való játékot kutyaruhában és kutyacipőben engedjük meg ebünknek!

Így érdemes választani

A megfelelő kutyacipő kiválasztásánál érdemes néhány szempontot figyelembe venni. A kölyökkutyák esetében számíthatunk arra, hogy még nőnek 1-2 éves korukig. Így több, mint valószínű, hogy egy pár cipő nem fogja örök életig kiszolgálni őket.

Fontos, hogy a cipőcskék igazodjanak a mancs méretéhez, ne akadályozzák a kutyát a mozgásban, és kényelmesek legyenek. Mi, emberek sem szívesen veszünk fel olyan lábbelit, amely szorítja a lábunkat, vagy éppen kilépünk belőle.

Ha kutyád bizalmatlan a cipővel szemben, jutalomfalatokkal, fokozatosan szoktasd őt hozzá. Először engedd, hogy megszagolja őket, majd minden pozitív interakció során jutalmazd őt dicsérettel vagy étellel. Amikor a mancsaihoz nyúlsz és feladod rá, lassan haladva biztosítsd őt arról, hogy nem akarod bántani.

A PetGear praktikus, kényelmes és minőségi kutyacipői is ruhái megóvják az ebeket az extrém hidegtől. Tekintsd meg a széles választékot, és szerezz be minden szükséges kelléket kutyád számára az idei télre!

(Szponzorált tartalom)


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Miért fontos a klímák rendszeres karbantartása?
Miért fontos a klímák rendszeres karbantartása?
Akár otthoni, akár irodaházak vagy különféle szolgáltató egységek (éttermek, szórakozóhelyek, boltok stb.) klímaberendezéseiről van szó, az éves karbantartás kiemelten fontos. Egészségügyi problémákat is okozhat, de a működés hatékonyságát is ronthatja, ha nincs rendszeresen tisztítva egy készülék.  
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.