Van-e természetes ellenszere a magas vérnyomásnak?

2024 / 04 / 25 / Fizetett Hirdetés
#pr
Van-e természetes ellenszere a magas vérnyomásnak?
A keringési betegségek hazánkban a leggyakoribb megbetegedések listájának az élén állnak, és az életkor növekedésével egyre inkább leszünk benne mi magunk is a veszélyeztetett kategóriában. Mit tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük ezt az állapotot, vagy javítsunk a betegségen?

Vessük be a természet erejét!

 

A magas vérnyomás ellen házilag úgy is védekezhetünk, hogy olyan anyagokat veszünk bele az étrendünkbe, amelyek kedvező hatást gyakorolnak erre a problémára. Ilyen például a fokhagyma kivonata is, illetve a zöld teában megtalálható L-theanin, amely segít abban, hogy a stresszt kiváltó szituációkat képesek legyünk jobban kezelni.

 

Szintén eredményes a szőlőmag kivonata, valamint az a japán natto nevezetű ételben található nattokináz enzim, aminek egyébként vérhígító hatása is van.

 

Mindezt nem olyan egyszerű egyszerre alkalmazni, és nem is hasznosul a szervezetben olyan jól, mint egy kifejezetten ebből a célból megalkotott termék, az USA medical Blood Pressure Ultra táplálékkiegészítője, amely mindegyiket magában foglalja, sok más hasznos alkotóelemmel együtt.

A technológia fejlődésének köszönhetően az így a szervezetbe juttatott hatóanyagok sokkal eredményesebben fognak segíteni, mintha simán az étkezésünkhöz adnánk az új elemeket.

 

Az életmódunk megváltoztatása is rengeteg segíthet

 

A vérnyomás növekedésével párhuzamosan gyakran megfigyelhető a testsúly emelkedése is, éppen emiatt ennek csökkentése az egyik legjobb lehetőségünk arra nézve, hogy javítsunk a helyzeten. Mivel ehhez ideális esetben az is hozzákapcsolódik, hogy rendszeres testedzésre adjuk a fejünket, ezért mindjárt duplán is jót tehetünk az egészséges vérkeringésért.

 

A stressz felett is gyakorolhatunk némi kontrollt

 

Szintén hasznos eszköz a kezünkben az, hogy odafigyelünk arra, naponta mennyi stressz ér bennünket. Márpedig az, hogy milyen mértékben vagyunk feszültek, a vérnyomásunkra is kihat.

 

Az egyik opció az, amivel élhetünk, hogy nem hagyjuk tervezetlenül csak úgy folyni a napunkat, ehelyett kereteket szabunk, napirendet tartunk, és csak annyit tervezünk bele 24 órába, amennyit valóban el is lehet végezni.

 

Egyes esetekben konkrétan ki is kerülhetjük a stresszes élethelyzeteket, például egyáltalán nem muszáj a legnagyobb dugóban az autóban araszolnunk, miközben agybajt kapunk, ehelyett szálljunk buszra és olvassunk, hallgassunk zenét, vagy akár képezzük magunkat. Mindjárt nem fogjuk úgy érezni, hogy órákat veszítünk az életünkből minden egyes nap, teljesen feleslegesen.

 

A pihenés nem luxus! Mindennap szükségünk van arra, hogy legyen lehetőségünk kicsit elcsendesedni. Mindegy, hogy ez egy séta, egy hobbi vagy akár hasznos tevékenység, mint a főzés. A lényeg, hogy közben nem a feszültséget növelő tényezőkön van a hangsúly.

 

Habár valóban sokat tehetünk annak érdekében, hogy megőrizzük az egészségünket, illetve boldog, teljes és egészséges életet élhessünk, de a kialakult vérnyomás-betegséget akkor is vegyünk komolyan, és konzultáljunk mindig kezelőorvosunkkal!

(Szponzorlált tartalom)


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Miért fontos a klímák rendszeres karbantartása?
Miért fontos a klímák rendszeres karbantartása?
Akár otthoni, akár irodaházak vagy különféle szolgáltató egységek (éttermek, szórakozóhelyek, boltok stb.) klímaberendezéseiről van szó, az éves karbantartás kiemelten fontos. Egészségügyi problémákat is okozhat, de a működés hatékonyságát is ronthatja, ha nincs rendszeresen tisztítva egy készülék.  
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.