Vásárlási útmutató a fali és mennyezeti kis ventilátorokhoz

2023 / 05 / 14 / Fizetett Hirdetés
#pr
Vásárlási útmutató a fali és mennyezeti kis ventilátorokhoz
Nagyon sok ház és lakás esetében előfordul, hogy a fürdő, a mellékhelyiség és a konyha szellőztetése nem oldható meg az ablakon keresztül, mivel a helyiségekben nincsenek felszerelve nyílászárók.

Ilyenkor nyújtanak hatalmas segítséget a Szellőző shop fali ventilátorai, amelyek igazán bőséges választékban kaphatóak. Ennek köszönhetően pedig nehéz kiválasztani azt az egy modellt, amely a legideálisabb lesz számunkra.

A döntés során természetesen nagy szerepet játszik az ár, és az, hogy mit is tud az eszköz. De mindemellett az sem elhanyagolható szempont, hogy az általunk kiszemelt ventilátor zsalus vagy visszacsapó szelepes-e.

Mi az a zsalus ventilátor?

Ezt a fajta eszköz látszólag olyan, mint a többi elszívó ventilátor, de abban különbözik tőlük, hogy amikor nem működik, akkor a beépített automatika hatására egy zsalu meggátolja a levegő kintről történő visszaáramlását az otthonodba.

Az automata zsalus ventilátornak többféle típusát is megkülönböztetjük. Ott vannak először is az időzítő áramkörös verziók, amelyek leginkább azért örvendenek nagy népszerűségnek, mert akkor is biztosítják a szellőztetést, amikor már mindenki elhagyta a helyiséget. Beállítható például, hogy harminc perccel azután kapcsoljanak le, hogy mi lenyomtuk a villanykapcsolót a szobában.

De nem feledkezhetünk meg a páraérzékelő elektronikával ellátott modellekről sem, amelyet az automatika akkor kapcsol be, ha az adott helyiségben lévő páratartalom elérte a korábban beállított értéket. Ezek a típusok főként a könnyen dohosodó és a salétromos pincékbe és alagsori helyiségekbe lehetnek ideálisak.

Mi az a visszacsapó szelepes ventilátor?

Ennél a ventilátornál a csőcsatlakozójára vagy magára a ventilátorra helyezett visszacsapó szelep gondoskodik arról, hogy a levegő csak egy irányba tudjon áramolni. Ezáltal pedig megelőzhető a huzat és a helyiség lehűlése a téli időszakban. Ezek a legtöbb esetben rugós szelepek, amelyek segítenek bezárni az alumínium lamellákat, miután a légáramlás nyomása csökken vagy megszűnik.

Végső gondolatok a döntés meghozatalához

Bár sokat jelent, hogy most már ismerjük a két típus közötti különbséget, de a vásárlás előtt fontos, hogy miután elolvastuk a termékek fontosabb műszaki paramétereit tartalmazó adatlapot, kérjük ki az általunk megbízni kívánt villanyszerelő véleményét is azzal kapcsolatban, hogy az adott fali vagy mennyezeti kis ventilátor megfelelő lesz-e számunkra vagy sem!

Vagy abban az esetben, ha nincsen még megbízott szakemberünk, akkor a kérdéseinkkel megkereshetjük akár a fentebb is említett webshop munkatársait, akik minden szakértelmüket bevetve igyekeznek majd segíteni a döntés meghozatalában.

(Szponzorált tartalom)


Egy sokoldalúan használható korszerű és pénztárcabarát szigetelés
Egy sokoldalúan használható korszerű és pénztárcabarát szigetelés
A hőszigetelésnek kiemelt jelentősége van napjainkban az energiahatékonyság és a környezetvédelem kapcsán, de az energiaárak drasztikus emelkedése miatt is előtérbe került.
Hibák, amelyeket érdemes elkerülni az online sportfogadás során
Hibák, amelyeket érdemes elkerülni az online sportfogadás során
A mai cikkünkben megismertetünk azokkal a leggyakoribb sportfogadási hibákkal, amelyeket mindenképpen tudnod kell, mielőtt belevágsz az online sportfogadásba.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.