Védd meg a kutyádat minőségi étrenddel a diszpláziától!

2022 / 12 / 13 / Fizetett Hirdetés
#pr
Védd meg a kutyádat minőségi étrenddel a diszpláziától!
A csípőízületi diszplázia két olyan szó, amely megrémíti a nagytestű kutyatulajdonosokat, de az igazság az, hogy ez a kutyusok életminőségét drasztikusan megnehezítő fájdalmas állapot bármilyen méretű vagy fajtájú ebnél előfordulhat.

Lényegében arról van szó, hogy az ízületeket alkotó csontvégek és az azokat borító porcok pontatlanul, nem megfelelően illeszkednek egymáshoz. A legfőbb okozója a genetika, de az olyan tényezők, mint a növekedés túlzott üteme, a testmozgás, a nem megfelelő testsúly és a kiegyensúlyozatlan táplálkozás felerősíthetik ezt a hajlamot.

 

Nyers kutyaeledel a megelőzésére

 

A növekvő kölyökkutyák esetében kiemelt jelentőséggel bír az étrend szabályozása. Sajnos a kereskedelmi forgalomba hozott állateledelek többsége magas szénhidráttartalmú, kiegyensúlyozatlan tápanyagprofilokat tartalmaz, és megkérdőjelezhető összetevőkből készül.

Éppen ezért manapság sok kutyatulajdonos fordul a BARFSHOP.hu kiváló minőségű barf menüihez és a kutyáknak való izületvédelmi termékeihez. Ezek ugyanis jóval több könnyen felhasználható és beépülő állati eredetű fehérjét tartalmaznak, amelyek segítenek az egészséges testsúly megőrzésében. De emellett még megfelelő mennyiségű zsírhoz, ásványi anyaghoz és rosthoz is hozzájutattják a kedvencedet.

Kockázatos a túlzott fehérjebevitel?

A fehérjének minden kutya étrendjében benne kell lennie, mivel aminosavakat tartalmaz, amelyek elengedhetetlenek a táplálkozáshoz. A kölyökkutyáknak ugyan nagyobb mennyiségre van belőlük szüksége a megfelelő fejlődéséhez, a nagyobb testű kölyköknél azonban óvatosnak kell lenni. Ha a testük ugyanis hirtelen nő meg, az óriási nyomást gyakorol a növekvő gerincükre és az ízületeikre.

Nehéz tehát megállapítani, hogy mekkora az a fehérjemennyiség, amelyet a kutyádnak el kell fogyasztania. Minden a fajtájától, az életmódjától és a méretétől függ. Továbbá azzal sem árt tisztában lenned, hogy nem mindig a fehérje mennyisége számít, hanem a minősége és az emészthetősége is. A tápláléknak egyaránt kell állati és növényi eredetű fehérjéket is tartalmaznia.

Javasoljuk tehát, hogy barf étrendben változtasd meg a zöldségek és a rostok arányát 20-ról 40%-ra, és a friss hús egy részét helyettesítsd porcos részekkel! Ezzel az adagolással továbbra is biztosítható a kiváló étrend, de kisebb a valószínűsége annak, hogy hirtelen növekedést okoz a kutyusodnál.

Mi a helyzet a túlzott kalciumbevitellel?

Amíg a kutyusod nem éri el a 4 hónapos életkort, addig semmiképpen nem szabad neki az étrendjén kívüli káliumtartalmú csonterősítőt adnod! Ebben az időszakban alakul ki ugyanis az a tulajdonsága, hogy szabályozni tudja a kalcium felszívódását. Ha tehát teljes és kiegyensúlyozott étrendet biztosítasz számára, akkor nincs szükség a pótlásra.

Étrend-kiegészítők

Végezetül, ha a kutyusodat már konkrét tünetek gyötrik, akkor érdemes lehet kipróbálni a BARFSHOP.hu ízületvédő csomagját, amelyben kollagén, zöldkagylópor és ezek felszívódását elősegítő csipkebogyópor található.

(Szponzorált tartalom)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
RFID vs. vonalkód – melyik a praktikusabb választás az árukészlet azonosítására?
RFID vs. vonalkód – melyik a praktikusabb választás az árukészlet azonosítására?

Az árukészlet-kezelés optimalizálása kritikus fontosságú minden vállalat számára, legyen az kisvállalkozás vagy multinacionális cég. A termékek azonosítása és nyomon követése elengedhetetlen ahhoz, hogy biztosítsuk a hatékony és gyors üzemelést. A dinamikusan változó környezetben azonban gyakran felmerül a kérdés: melyik az ideális módszer az áruk azonosítására? Maradjunk a hagyományos vonalkódoknál, esetleg próbáljunk ki valami egyéb megoldást?

Fűtésvezérlő rendszerek az energiahatékonyság jegyében
Fűtésvezérlő rendszerek az energiahatékonyság jegyében
Egy fűtésvezérlő rendszer hatékonysága abban rejlik, hogy nagy kontrollt lehet vele elérni. Ebben a cikkünkben összehasonlítjuk a hagyományos termosztáttal, és megnézzük, mivel kell számolnunk egy ilyen fűtéskorszerűsítés kapcsán.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.