4 tipp, hogyan tegyük otthonunkat környezetbarátabbá

2021 / 08 / 21 / Fizetett Hirdetés
#pr
4 tipp, hogyan tegyük otthonunkat környezetbarátabbá
Napjainkban a környezetvédelem témája egyre inkább előtérbe kerül, hiszen a saját bőrünkön is érezzük már, hogy hová vezetett az emberiség felelőtlen magatartása. Szerencsére egyénileg is sokat tehetünk bolygónk védelme érdekében, például azzal, hogy otthonunkat igyekszünk minél “zöldebbé” tenni.

Nyissunk a megújuló energiaforrások felé!

Ma már egyre több épületen látni napelemeket és napkollektorokat, családi házaknál is. A nap energiájának hasznosítása nem csak a rezsiköltségek szempontjából kedvező, hanem a környezetet is kíméljük vele.

A napkollektor a napból érkező fényt hőenergiává alakítja, ami fűtésre és vízmelegítésre is használható. A napelem pedig ugyancsak a napfényt “gyűjti”, viszont elektromos áramot állít elő belőle. Ha mindkettőt használjuk, a háztartásunk lényegesen kevesebb fosszilis energiát fogyaszt, ezáltal kevésbé terheljük a Földet.

Ezeknek a berendezéseknek a telepítése ugyan egy nagyobb, egyszeri beruházást igényel, viszont hosszú távon bőven megtérül a befektetett összeg.

Használjunk alacsony energiafogyasztású háztartási gépeket!

Tűzhelyre, hűtőszekrényre, mosógépre, mikrohullámú sütőre és egyéb hasonló berendezésekre minden otthonban szükség van, de közel sem mindegy, hogy ezek mennyi energiát fogyasztanak. A régi, “áramzabáló” gépeket minél hamarabb cseréljük le “A” energiaosztályú készülékekre. A váltásnak nem csak a környezetünk, hanem a pénztárcánk is örül majd, hiszen a villanyszámla is látványosan kevesebb lesz.

Természetesen az sem mindegy, hogy mennyire tudatosan használjuk őket: szép időben például ne kapcsoljuk be a szárítógépet, hanem teregessünk a kertben vagy az erkélyen, illetve a mosogatógépet se indítsuk el 2 tányér és 3 kanál miatt. Ezekkel ugyanis rengeteg energiát pazarlunk.

Válasszunk gondozásmentes kerítést!

Amikor újrafestjük a fakerítést, akkor vajon gondolunk-e arra, hogy ezek a festékek mennyire károsak a környezetre? A maradék akár a lefolyóban, akár a szemetesben végzi, mindenképp a Föld jár rosszul vele. No és az megfordult már a fejünkben, hogy a szép új lécekért élő fákat kellett kivágni, amik oxigént adtak?

Ha ennek ellenére nem akarunk lemondani a természetes szépségű fakerítésről, akkor cseréljük le az elemeket gondozásmentes Nívó kerítésre. Az acél és alumínium lécek tartós, élethű, fahatású festékréteggel vannak ellátva, nem igényelnek karbantartást, így nincs szükség újrafestésre, és igazi fákat sem kell kivágni hozzájuk. Ráadásul hosszú évekig nem szükséges őket cserélni, így kevesebb hulladékkal terheljük a környezetet.

Ne vásároljunk palackozott vizet!

A palackozott ásványvízzel rengeteg műanyag hulladék keletkezik, ráadásul a vízben káros mikroműanyagok is lehetnek. Fogyasszunk inkább csapvizet, amihez használjunk vízszűrő berendezést, így mindig rendelkezésre áll a tiszta, finom víz. Főzéshez és iváshoz is ideális.

(Szponzorált tartalom)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság

A fenntarthatóság napjainkban már kulcsfontosságú tényezőnek számít az ingatlanok tervezése és kivitelezése során. Az egyre növekvő környezeti kihívások számos innovatív megoldás megszületését ösztönözték. Ezek közül az egyik legizgalmasabb a mobilházak elterjedése.

Hogyan segíthet egy marketingügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?
Hogyan segíthet egy marketingügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?

A tartalomgyártás nem csak a keresőoptimalizálás egyik legfontosabb eleme, de egy alaposan megtervezett marketingstratégia alapja is. Manapság nincs olyan vállalkozás, amely megengedhetné magának, hogy ne fordítson energiát a minőségi tartalomstratégia tervezésére.

HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.