Az élelmiszerbiztonság az egyik legszigorúbban ellenőrzött terület

2021 / 12 / 17 / Fizetett Hirdetés
#pr
Az élelmiszerbiztonság az egyik legszigorúbban ellenőrzött terület
Az általános vélekedéssel szemben az élelmiszerek ellenőrzése a legszigorúbb szabályrendszerek szerint történik. Nem kerülhet bármi a boltok polcaira, hiszen szervezetek egész sora érdekelt abban, hogy az élelmiszerellátási láncok teljes egészükben biztonságosak legyenek.

Ez nem jelenti azt, hogy minden élelmiszer „egészséges”, csupán az mondható ki, hogy a szabályok betartása esetén biztonságosan fogyasztható, rövidtávú megbetegedést nem okozhat. Ugyanakkor muszáj kihangsúlyozni az „egészséges” jelző relativitását, hiszen egy-egy termékről nem jelenthető ki ilyesmi, hiszen kizárólag a biztonságos élelmiszereken alapuló változatos táplálkozás lehet egészséges. Érdemes kihangsúlyozni, hogy élelmiszer alatt kizárólag emberi fogyasztásra szánt és arra alkalmas terméket értünk. Ami nem felel meg ennek a kritériumnak, az nem nevezhető így. Természetes elvárás, hogy az elfogyasztott élelmiszer ne károsítsa, hanem támogassa egészségünket.

Fontos tudni, hogy mi magunk is tehetünk az élelmiszerbiztonság javítása érdekében, illetve tudnunk kell, hogy csak mi magunk garantálhatjuk a megfelelő élelmiszerek fogyasztását. Mindig kifogástalan minőségű alapanyagokat válasszunk, illetve kerüljük el a lejárt szavatosságú termékek fogyasztását. Érdemes tudni, hogy a nyersanyagok gondos kiválasztása, alapos tisztítása, a mosás, hámozás csökkenti a kockázatokat. Igyekezzünk minden esetben megbízható helyről vásárolni! Amennyiben a szokásostól eltérő szagú, ízű, állagú alapanyagot találunk, ne használjuk fel.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az emberi és állati szervezetben, illetve a környezetükben szabad szemmel nem látható kórokozók élnek, amelyek megbetegedést okozhatnak. Szerencsére alapos kézmosással, az alapanyagok tisztításával és mosásával, valamint a főzéshez használt edények és eszközök alapos tisztításával ez a kockázat minimálisra csökkenthető. Ne feledkezzünk meg arról, hogy az élelmiszerbiztonság nagy kockázatát hordozzák magukban a rovarok és rágcsálók. Ezeket mindenképpen tartsuk távol az élelmiszerektől és a konyhai felszerelésektől.

Fontos az is, hogy az elkészített ételeket különítsük el a nyersanyagoktól. Elsősorban a nyershúson és a belőlük csepegő lében súlyos betegségek kockázatát jelentő baktériumok lehetnek. Ezért kiemelten fontos az ilyen húsok alapos elkülönítése más élelmiszerektől, valamint a velük kapcsolatba kerülő konyhai eszközök alapos tisztítása.

Az élelmiszerbiztonság elképzelhetetlen az alapanyagok alapos átsütése és főzése nélkül. Különösen a hús-, baromfi -, tojás- és halételeket alaposan át kell sütni, főzni! A biztonságos fogyasztás érdekében a korábban készített ételeket is fel kell melegíteni olyan módon, hogy a belsejük legalább 80 fokig forrósodjon fel.

A hűtésre és fagyasztásra szánt élelmiszereket minél előbb juttassuk a kellően hideg tárolási helyre! A fagyasztott élelmiszereket pedig ne szobahőmérsékleten, hanem hűtőben olvasszuk fel!

(Szponzorált tartalom)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Hogyan segíthet egy marketingügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?
Hogyan segíthet egy marketingügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?

A tartalomgyártás nem csak a keresőoptimalizálás egyik legfontosabb eleme, de egy alaposan megtervezett marketingstratégia alapja is. Manapság nincs olyan vállalkozás, amely megengedhetné magának, hogy ne fordítson energiát a minőségi tartalomstratégia tervezésére.

Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend

Világszerte emberek milliói vágynak ragyogóan fehér mosolyra, és természetes, hogy hatékonyabb módszereket keresünk e cél elérésére. Az otthoni fogfehérítés sokak vágya, és néhányan talán meglepődnek, ha megtudják, hogy ilyen lehetőség már több mint 16 éve van a piacon.

HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.