Erre ügyelj, ha állványt keresel építkezéshez, felújításhoz

2022 / 02 / 16 / Fizetett Hirdetés
#pr
Erre ügyelj, ha állványt keresel építkezéshez, felújításhoz
Már egy családi ház is lehet olyan magas, hogy a homlokzat festéséhez, szigeteléséhez vagy vakolásához egy létra kevésnek bizonyul. Egy ipari létesítményről vagy irodaházról már nem is beszélve.

Ilyenkor jönnek képbe az állványok, amik egyrészt megkönnyítik, másrészt fel is gyorsítják a munkálatokat. Nem mindegy azonban, hogy milyen állványt választasz az építkezéshez, felújításhoz. Cikkünkből a legfontosabb döntési szempontokat ismerheted meg.

 

Az állvány terhelhetősége

 

A legfontosabb szempont természetesen az, hogy mekkora az állvány teherbírása. Ha csak egy ember dolgozik majd az állványon, akkor egy alacsonyabb terhelhetőségű típus is jó lehet, több embernél azonban nem árt, ha az állvány legalább kétszáz kilót elbír.

 

Bővítési lehetőség

Az állvány magassága is lényeges, itt ugyanakkor rugalmasak a lehetőségeink. A legtöbb állvány ugyanis szabadon bővíthető, további magasítások hozzáadásával. A JOSZERSZAM.com állványai között mind az alapmodelleket, mind a magasításokat megtalálod.

Biztonság

A magasban végzett munka önmagában is veszélyes lehet, nem hiányzik tehát, hogy még az állvány miatt is aggódni kelljen. Érdemes olyan típus mellett dönteni, ami TÜV/GS-minősítéssel is rendelkezik.

A világszerte használt TÜV/GS-minősítés azt jelenti, hogy az adott állvány megfelel a német termékbiztonsági törvényben meghatározott minőségi és biztonsági követelményeknek. A boltokban és webshopokban jellemzően feltüntetik, ha egy állvány rendelkezik TÜV/GS-minősítéssel.

A biztonság nemcsak a stabilitásra vonatkozik. Az is kulcstényező, hogy a fokok és a munkalap ne csússzon. Érdemes tehát olyan állvány mellett dönteni, ahol ezek az elemek bordázottak, így minimálisra csökken a csúszásveszély.

Az állvány összeszerelése

Mivel az állvány csak egy segédeszköz a munka elvégzéséhez, nem szerencsés, ha az összeállításával elmegy egy fél munkanap. Erre nyújtanak megoldást a korszerű állványok, melyek egymásba tolható keretrendszerelemekből állnak.

Mindez azt jelenti a gyakorlatban, hogy ezek az állványok szerszám nélkül is összeszerelhetők és bővíthetők.

Kifejezetten praktikusak azok az állványok, amelyek alacsony állványmagassággal és behúzható alaptartókkal rendelkeznek. Az ilyen modelleket ugyanis könnyedén ide-oda tologathatjuk, és akár beltéren is használhatjuk. Nem kell tehát folyamatosan szét- és összeszerelni az állványt, ami rengeteg időt spórol munka közben.

Az állvány márkája

Ahogy minden munkaeszköz esetében, úgy az állványoknál is érdemes a jól ismert, neves gyártók termékeit választani. Ilyen lehet például a Németországban működő KRAUSE, ami napjainkban az egyik legkeresettebb állványgyártónak számít.

Az 1900-ban alapított vállalat nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, a kifogástalan minőségre és persze a folyamatos fejlődésre. A KRAUSE állványok több mint százhúsz éve szolgálják a lakosságot és az ipart, nem igazán lőhetsz tehát mellé az ő állványaikkal.

(Szponzorált tartalom)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság

A fenntarthatóság napjainkban már kulcsfontosságú tényezőnek számít az ingatlanok tervezése és kivitelezése során. Az egyre növekvő környezeti kihívások számos innovatív megoldás megszületését ösztönözték. Ezek közül az egyik legizgalmasabb a mobilházak elterjedése.

Hogyan segíthet egy marketingügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?
Hogyan segíthet egy marketingügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?

A tartalomgyártás nem csak a keresőoptimalizálás egyik legfontosabb eleme, de egy alaposan megtervezett marketingstratégia alapja is. Manapság nincs olyan vállalkozás, amely megengedhetné magának, hogy ne fordítson energiát a minőségi tartalomstratégia tervezésére.

HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.