Extra erős, harctéri védelem a mobilodnak

2021 / 03 / 06 / Fizetett Hirdetés
#pr
Extra erős, harctéri védelem a mobilodnak

Ha ezt a cikket olvasod, akkor valószínűleg elgondolkoztál már azon, hogy hogyan tudnál komolyabb védelmet biztosítani a telefonodnak, mint egy egyszerű szilikon tok. Az is elképzelhető, hogy már csúszott ki a kezedből a készülék, ami ugyan mindössze egy pillanat alatt történik meg, mégis akár évekre visszamenőleg tűnhetnek el a hatására örökre emlékek, fotók, videók, üzenetek. Persze, ha szinkronizálva van a készülék, akkor ez nem fordulhat elő, de ettől függetlenül mégis remegő kézzel, félig lehunyt szemmel, összeszorított fogakkal, reménykedve hajolsz le a pórul járt telefonért, és szentül megfogadod, hogy ha megúszta, (még most az egyszer utoljára…) akkor végre veszel rá olyan védőborítást, amilyet megérdemel. Lássuk most, hogy ha éppen itt tartasz, akkor merre indulj.

Páncéltípusok

Lelkes rajongóként a középkori harcosok védelmi rendszereiből indulok ki. Nézzük sorra, hogy mire is lesz szüksége a harcosunknak, hogy túléljen a csatamezőn.

A pajzs, avagy fólia és üveg

Egyetlen irányból, szemből, a képernyő felől védi a mobiltelefonunkat. Vastagság és anyag függvényében különböző mértékig védelmezi a legsérülékenyebb részt. A jó minőség, akár a csatatéren, itt is életet menthet. Fontos tulajdonsága, hogy nem befolyásolja a működést, azaz azt érezzük, hogy nem érezzük, mintha ott sem lenne, mindamellett kemény, kopásálló réteget képez a képernyőn az esetleges karcolódások ellen. Igényeinknek megfelelően lehet fényes vagy akár matt (hogy ne magunkat lássuk a képernyőn bizonyos fényviszonyok közt). Fontos még, hogy ne vonzza az ujjlenyomatokat és egyéb nemkívánatos anyagokat, mint például a por.

Láncing

Szintén hatékony védelmet nyújthat - bár nem a teljes testet fedi, a láncing, aminek a mobilos megfelelője bizony a keret. Ezeknél a védőeszközöknél rendkívül fontos a precizitás, hogy a készüléken elhelyezkedő gombok, nyílások működését ne akadályozzák. Ha esetleg a csata hevében a lehető leggyengébb pontjára esne harcosunk, mégpedig valamelyik sarkára (ez már Akhilleuszon is kifogott), akkor a tervezőmérnököknek hála, jó esélyünk van rá, hogy nem sérül majd a mobilunk. Emellett anyagából fakadóan jelentősen tompíthatja az esés energiáját.

Bőr vértezet

Senkit ne tévesszen meg sem a finom tapintás, sem a szépség! Léteznek a telefont részben fedő, illetve kinyitható és teljes védelmet nyújtó verziói. Sok esetben a bőr tokok további funkciókkal is rendelkeznek, azaz a plasztikkártyák tárolására is alkalmasak. Könnyű, és strapabíró anyag, míves eleganciával ötvözve, ugyanakkor ezeknek a tokoknak is van kerete, ami őrangyalként szorosan körbeveszi a telefonunkat. A minőségi alapanyag itt is kiemelt fontosságú, hogy készülékünk sérülésmentesen térhessen vissza hozzánk még akkor is, ha váratlan merényletet kísérelne meg ellene a gravitáció. Talán ennek a védőtoknak van a legkellemesebb tapintása, és a hétköznapokon túlmenően külsejükkel megbízhatóságot, komolyságot sugároznak a jelentősebb udvari, vagy üzleti rendezvényeken.

A nehézlovasság, avagy az ütésálló tokok

A telefonvédelem nehézlovassága a robosztus, kifejezetten szélsőségekre tervezett, ütésálló tokok. Ezek a védőfelszerelések már a legkülönfélébb high-tech anyagokból készülnek (ha ezeket ismerték volna az egykori lovagok, jóval könnyebben tudtak volna mozogni). Ezeknek a tokoknak némelyike bizony katonai előírásoknak megfelelő tulajdonságokkal bír, és igen, a teljes testpáncélzatra is van opció (előlapos tokok). Amennyiben telefonunk a mi jóváhagyásunk ellenére lenne olyan bátor, hogy megrohamozza a padlót, ebben a páncélzatban van a lehető legjobb helyen. A hozzáértő fejlesztők számos praktikus megoldást álmodtak meg a hatékonyabb védelem érdekében (több réteg, ütésálló mag, védőpárnák stb.), amelyek segítségével, már szinte maga a telefon is komolyabb zúzófegyverré válik. Ha gyakran vezetünk hadjáratokat a természetbe, vagy munkánkból fakadóan előfordulhatnak váratlan helyzetek, ilyen vértezetben biztonságban tudhatjuk a mobiltelefonunkat.

 

Bárhogy is döntünk, mindenképp győződjünk meg arról, hogy a kiválasztott védelmi eszköz kiváló minőségű legyen és persze kompatibilis a készülékünk típusával. A leghatékonyabb védelem elérése érdekében akár kombinálhatjuk is őket. A keretek vagy sima hátlapi védőtokok mellé mindenképpen javasolt egy képernyővédő fólia vagy üveg. Ne feledjük azonban, hogy telefonunk hiába okos, esni sajnos általában nem tud, ezért tegyünk meg minden tőlünk telhetőt a védelmében. Egy lötyögő, silány minőségű tokkal nem lehet háborút, de még csatát sem nyerni, tehát kiemelten szem előtt kell tartanunk a minőséget, hiszen a telefonunkat is eszerint választottunk.

 (Szponzorált tartalom)


Egy sokoldalúan használható korszerű és pénztárcabarát szigetelés
Egy sokoldalúan használható korszerű és pénztárcabarát szigetelés
A hőszigetelésnek kiemelt jelentősége van napjainkban az energiahatékonyság és a környezetvédelem kapcsán, de az energiaárak drasztikus emelkedése miatt is előtérbe került.
Hibák, amelyeket érdemes elkerülni az online sportfogadás során
Hibák, amelyeket érdemes elkerülni az online sportfogadás során
A mai cikkünkben megismertetünk azokkal a leggyakoribb sportfogadási hibákkal, amelyeket mindenképpen tudnod kell, mielőtt belevágsz az online sportfogadásba.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.