Ezzel a trükkel hatékonyan tudod növelni weboldalad teljesítményét

2024 / 06 / 27 / Fizetett Hirdetés
#pr
Ezzel a trükkel hatékonyan tudod növelni weboldalad teljesítményét
Az, hogy egy weboldalon milyen sebességgel töltődnek be az egyes aloldalak, sok esetben kulcsfontosságú. Egyrészt a felhasználók sem hajlandóak manapság hosszú másodperceket várni, másrészt a keresőalgoritmusok is bevették az értékelési szempontjaik közé a webhelyek gyorsaságát.  

Ha a Sybelltől bérelsz szervert, akkor az egyik legfontosabb teendőt ki is pipálhatod, hiszen ők olyan korszerű megoldásokkal dolgoznak, ami garanciát jelent a gyorsaságra. Sok múlik azonban azon is, hogy te magad miként építed fel a honlapod, és milyen megoldásokat használsz.

 

Használj gyorsítótárat!

 

Annak érdekében, hogy a weboldalad valóban gyors legyen, célszerű gyorsítótárat használni. A Remote Dictionary Server (rövidítve: Redis) tökéletes választás WordPress oldalakhoz. Hasonló bővítmény, mint a Memcached, sőt még többet is tud annál.

 

Egy memóriában tárolt tartós adatbázisról van szó, amelyet adatstruktúra szerverként is szokás emlegetni. Más megoldásoktól abban különbözik a Redis, hogy tárolni és kezelni is képes a magas szintű adattípusokat. Fontos hangsúlyozni még, hogy a Redis más pluginokkal ellentétben szerveroldali gyorsítótár. Használata ugyanakkor rendkívül egyszerű, és más relációs adatbázisokhoz képest sokkal jobban teljesít.

 

Mit kell tudni a Redis használata kapcsán?

 

A Redis telepítését megelőzően célszerű telepíteni egy olyan gyorsítótár kiegészítőt, mint amilyen például a Breeze. Ez hatékonyan fogja optimalizálni a weboldalad. Ennek a bővítménynek elsősorban az a szerepe, hogy fokozza a honlapod teljesítményét.

Ezt követően telepíthető is a Redis, amely egy más gyorsítótárazási rendszer. Ennek az a fő funkciója, hogy a WordPress adminisztrációval kapcsolatos lekérdezéseket, átmeneteket, továbbá más adatszerkezeteket eltárolja.

 

Nem kell feltétlenül minden egyes weboldalhoz használni a Redis objektum gyorsítótárat, ám egy bizonyos méret és forgalom fölött már indokolt lehet. Különösen a nagyobb forgalmat lebonyolító honlapoknál kardinális a megléte, ahol kiemelkedő fontossággal bír a gyors adatlekérdezés és a nagy teljesítmény.

 

Tudnivalók a Redis telepítéséről

 

Amennyiben a Breeze vagy más hasonló gyorsítótár már működik az oldaladon, akkor a következőket kell tenned. Keresd fel a bővítmények szekciót a WordPress adminisztrációs felületén! Ezt követően válaszd az új hozzáadása opciót, majd keress rá arra, hogy Redis Object Cache!

 

Ha megtaláltad, akkor installáld! Amennyiben véget ért a telepítés folyamata, akkor ne felejtsd el aktiválni. A bővítményben ezt követően válaszd az Enable Object Cache opciót! A Sybell tárhelyein beavatkozás nélkül képes a bővítmény arra, hogy megtalálja a szükséges beállításokat.

 

Mi történik ezután?

 

Miután beállítottad a gyorsítótárat, a Redis memóriájában lesz tárolva a WordPress webhelyadatainak egy része. A még jobb eredmény eléréséhez jó ötlet tesztelni a weboldalt, és elvégezni a Redis cache bővítmény finomhangolását.

(Szponzorált tartalom)


Mire figyeljünk, ha etikettcímkéket rendelünk?
Mire figyeljünk, ha etikettcímkéket rendelünk?
Az elmúlt évek technológiai fejlődésének köszönhetően olyan megoldások váltak számunkra elérhetővé, amelyek annak idején nem léteztek. Ezek közé tartozik többek között az etikettcímke készítése is.
Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Ha megkérdeznénk az embereket arról, hogy hol, milyen körülmények között dolgoznak, akkor valószínűleg nagyon változatos válaszokat kapnánk. Sokan például azt mondanák, hogy szinte egész nap – legalább 8-10 vagy akár 12 órán keresztül is – állómunkát végeznek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.