Fejlődés útján a lyukfúró

2022 / 01 / 20 / Fizetett Hirdetés
#pr
Fejlődés útján a lyukfúró
A költséghatékony és gyors lyukfúrás komoly feltétel a burkoló szakmában. Ahogy halad előre a technológia és egyre keményebb csempelapok jelennek meg a piacon, úgy kell ehhez alkalmazkodnia a lyukfúróknak is, hogy gond nélkül elvégezhetők legyenek a kívánt feladatok. A kínálat nagyon széles körű e tekintetben, így minden szakember igény szerint válogathat a termékek közül. Sajnos azonban nem mindegy, hogy honnan történik meg a vásárlás, hiszen mindig a minőséget kell előtérbe helyezni.

Egyedi fejlesztésű lyukfúró eszközök

Néhány évtizeddel ezelőtt még a burkolatok jelentős részét a fagyálló mázas kerámia csempék tették ki. Ezek domináltak a fürdőkben és a konyhákban egyaránt. Manapság már sokkal inkább elmozdult az irány a jóval vastagabb és sokkal keményebb természetes anyagok felé, amilyenek a gránit és márvány komponensek.

A gyors megmunkálás érdekében elengedhetetlen volt a magas hatékonyságot kínáló gyémánt lyukfúró szerszámok megszületése. A magas színvonalú, szintetikus, ipari gyémántszemcséket tartalmazó szegmensek lézerhegesztéssel vagy vákuumforrasztással kerülnek fel az alaptestre. Számos méretben kaphatók, mivel a gyártók minden igényt igyekeznek kielégíteni.

Vizes és száraz lyukfúró típusok

A lyukfúró alkalmazása során érdemes odafigyelni olyan részletekre, mint például, hogy mekkora sebességen használjuk őket. A leginkább ideális ebből a szempontból a fordulatszám szabályozós sarokcsiszoló.

A fúrás során jelentős mennyiségű hő keletkezik, ami túllépve egy adott szintet, a szegmensek kiüvegesedését és tönkremenetelét okozhatja. A fokozott hűtés éppen ezért kapjon kiemelt figyelmet! A vizes lyukfúró, amilyen pl. a TLS MAGNUM, csakis állandó hűtés mellett használható, viszont ilyen körülmények között még az igazán kemény és vastag lapokkal is könnyedén megbirkózik.

Néhány esetben a már felhelyezett lapokat kell megdolgozni. Amikor ilyen jellegű megoldásra van szükség, a száraz lyukfúró kaphat teret, mint például a TLS VIPER. Azt azonban sose hagyjuk figyelmen kívül, hogy még az ilyen típusú körkivágók esetében is a hűtéssel (fej rendszeres vízbe mártogatásával vagy a hűtőgyanta bevetésével) jóval magasabb élettartam érhető el, állandó és stabil teljesítmény mellett. A technológia tehát adott, Önnek csak választania kell.

(Szponzorált tartalom)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Hogyan segíthet egy marketingügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?
Hogyan segíthet egy marketingügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?

A tartalomgyártás nem csak a keresőoptimalizálás egyik legfontosabb eleme, de egy alaposan megtervezett marketingstratégia alapja is. Manapság nincs olyan vállalkozás, amely megengedhetné magának, hogy ne fordítson energiát a minőségi tartalomstratégia tervezésére.

Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend

Világszerte emberek milliói vágynak ragyogóan fehér mosolyra, és természetes, hogy hatékonyabb módszereket keresünk e cél elérésére. Az otthoni fogfehérítés sokak vágya, és néhányan talán meglepődnek, ha megtudják, hogy ilyen lehetőség már több mint 16 éve van a piacon.

HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.