Fejlődés útján a lyukfúró

2022 / 01 / 20 / Fizetett Hirdetés
#pr
Fejlődés útján a lyukfúró
A költséghatékony és gyors lyukfúrás komoly feltétel a burkoló szakmában. Ahogy halad előre a technológia és egyre keményebb csempelapok jelennek meg a piacon, úgy kell ehhez alkalmazkodnia a lyukfúróknak is, hogy gond nélkül elvégezhetők legyenek a kívánt feladatok. A kínálat nagyon széles körű e tekintetben, így minden szakember igény szerint válogathat a termékek közül. Sajnos azonban nem mindegy, hogy honnan történik meg a vásárlás, hiszen mindig a minőséget kell előtérbe helyezni.

Egyedi fejlesztésű lyukfúró eszközök

Néhány évtizeddel ezelőtt még a burkolatok jelentős részét a fagyálló mázas kerámia csempék tették ki. Ezek domináltak a fürdőkben és a konyhákban egyaránt. Manapság már sokkal inkább elmozdult az irány a jóval vastagabb és sokkal keményebb természetes anyagok felé, amilyenek a gránit és márvány komponensek.

A gyors megmunkálás érdekében elengedhetetlen volt a magas hatékonyságot kínáló gyémánt lyukfúró szerszámok megszületése. A magas színvonalú, szintetikus, ipari gyémántszemcséket tartalmazó szegmensek lézerhegesztéssel vagy vákuumforrasztással kerülnek fel az alaptestre. Számos méretben kaphatók, mivel a gyártók minden igényt igyekeznek kielégíteni.

Vizes és száraz lyukfúró típusok

A lyukfúró alkalmazása során érdemes odafigyelni olyan részletekre, mint például, hogy mekkora sebességen használjuk őket. A leginkább ideális ebből a szempontból a fordulatszám szabályozós sarokcsiszoló.

A fúrás során jelentős mennyiségű hő keletkezik, ami túllépve egy adott szintet, a szegmensek kiüvegesedését és tönkremenetelét okozhatja. A fokozott hűtés éppen ezért kapjon kiemelt figyelmet! A vizes lyukfúró, amilyen pl. a TLS MAGNUM, csakis állandó hűtés mellett használható, viszont ilyen körülmények között még az igazán kemény és vastag lapokkal is könnyedén megbirkózik.

Néhány esetben a már felhelyezett lapokat kell megdolgozni. Amikor ilyen jellegű megoldásra van szükség, a száraz lyukfúró kaphat teret, mint például a TLS VIPER. Azt azonban sose hagyjuk figyelmen kívül, hogy még az ilyen típusú körkivágók esetében is a hűtéssel (fej rendszeres vízbe mártogatásával vagy a hűtőgyanta bevetésével) jóval magasabb élettartam érhető el, állandó és stabil teljesítmény mellett. A technológia tehát adott, Önnek csak választania kell.

(Szponzorált tartalom)


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Miért fontos a klímák rendszeres karbantartása?
Miért fontos a klímák rendszeres karbantartása?
Akár otthoni, akár irodaházak vagy különféle szolgáltató egységek (éttermek, szórakozóhelyek, boltok stb.) klímaberendezéseiről van szó, az éves karbantartás kiemelten fontos. Egészségügyi problémákat is okozhat, de a működés hatékonyságát is ronthatja, ha nincs rendszeresen tisztítva egy készülék.  
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.