Folttakaró festék különleges helyzetekre

2024 / 05 / 22 / Fizetett Hirdetés
#pr
Folttakaró festék különleges helyzetekre
Bizonyos esetekben egy sima beltéri falfestékkel nem tudjuk elérni azt az eredményt, amit a helyzet megkövetelne. Makacs szennyeződések esetén a falon, dohányfüsttől vagy a kandalló füstjétől elszíneződött festék fedéséhez a folttakaró festékek nyújtanak tökéletes megoldást.

A Piktorfesték beltéri falfesték színei között biztosan megtaláljuk az otthonunk helyiségeihez illő árnyalatot. A folttakaró festék alapból fehér színű, azonban színezés által bármilyen árnyalat előállítható.

 

Mikor hívjuk segítségül a folttakaró festéket?

 

Sajnos vannak bizonyos szennyeződések, amiket ha sima beltéri falfestékkel próbálunk elfedni, nem biztos, hogy sikerrel járunk. Jellemzően a konyhában lévő foltok, a kifröccsenő zsír és egyéb ételszármazékok okozhatnak problémát. Ha frissen festve úgy is hat, mintha teljes egészében elfedné az oda nem illő részeket az újonnan felvitt réteg, idővel minden bizonnyal átüt rajta a folt.

 

A másik leggyakoribb probléma, ha egy lakásban rendszeresen dohányoztak. A nikotin idővel kellemetlen, sárgás színűre festi a falakat, amitől nagyon nehéz megszabadulni. Lemosni sem egyszerű feladat a felületről, és a hagyományos festékek sem takarják el 100%-ban.

 

Hasznos tippek a folttakaró festék használatához

 

A folttakaró festékek olyan speciális technológiával készültek, hogy segítségükkel a legmakacsabb szennyeződéseket is könnyedén elfedhetjük. Használatuk során hasonlóan kell eljárni, mint a hagyományos festékek esetében. Mielőtt nekilátunk a folyamatnak, gondoskodjunk róla, hogy a felület por- és zsírmentes. Makacs, zsíros folt esetén használjunk szappanos, nedves rongyot a tisztításhoz, de győződjünk meg róla, hogy mikor nekilátunk a festék felvitelének, a felület már teljesen száraz.

 

Közvetlenül a festék felkenése előtt keverjük azt fel, hogy a tetején képződött bőrréteg eltűnjön. Hengerrel és ecsettel egyaránt hatékonyan felvihető a falra. Az első réteg felfestése után várjunk nagyjából 16 órát, amíg teljesen megszárad, majd kenjük át még egyszer egy második réteggel, a tökéletes eredmény érdekében.

Hibák, amiket ne kövessünk el

 

Frissen vakolt, nedves falfelületre semmiképp ne vigyük fel a festéket, mert az eredmény nem lesz esztétikus. Ez a speciális festéktípus csak minimális mértékben, maximum 5%-ig hígítható. E fölötti hígítási arány esetén csökken a termék hatékonysága. Egy liter folttakaró festék nagyjából 6-8 négyzetméter felületre elegendő, és figyeljünk oda arra is, hogy két réteg szükséges. Válasszunk megfelelő festék színezőanyagot, hogy azt az árnyalatot kapjuk, amelyiket elképzeltük otthonunkba.

 

Ha megmarad festék, és semmire nem tudjuk felhasználni, ne felejtsük el, hogy veszélyes “hulladékról” van szó, így azt semmiképp ne dobjuk a normál kukába. Legjobb, ha keresünk valakit, aki hasznosítani tudja a megmaradt terméket, ha pedig nem találunk ilyet, akkor az erre kijelölt helyeken adjuk le azt.

(Szponzorált tartalom)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Mit kell tudni az erdei dajkanövényekről?
Mit kell tudni az erdei dajkanövényekről?
A fiatal növényeknek sokszor nem egyszerű elérnie a kifejlett állapotot. Növekedésüket segíthetjük kevésbé igényes növényekkel. Ezek támogatást nyújthatnak a termeszteni kívánt növénynek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.