Gáz helyett villanybojler - miért jó?

2024 / 06 / 17 / Fizetett Hirdetés
#pr
Gáz helyett villanybojler - miért jó?
Sokan vannak még ma is Magyarországon, akik a használati meleg víz előállítását valamilyen gáz alapú megoldással végzik, például a gázkazánt használják átfolyós vízmelegítőként is.

Pedig számos olyan tényező akad, amik okán akár azonnal vízszerelő telefonszáma után kutathatna, és gáz helyett villanybojler kerülhessen mielőbb az otthonába.

 

Biztonság, kényelem és egyszerűség

 

Komoly fegyvertény, hogy az elektromos vízmelegítők kevésbé hajlamosak a robbanásra, és a szén-monoxid mérgezés veszélye sem fenyeget a használatukkal, mivel egyáltalán semmiféle égetésre sincs szükség a használatukhoz. A bojler-vízszerelő profi csapata pedig bármikor a rendelkezésére áll!

 

A gázüzemű vízmelegítőnél komoly infrastrukturális kritérium, hogy szellőzést igényelnek, annak érdekében, hogy a veszélyes gázok ne kerüljenek az ingatlan légterébe. Az elektromos rendszerek a szellőzési lehetőség – sokszor komoly költségeket generáló – kiépítését nem igénylik.

 

Általánosságban elmondható, hogy a villanybojlerek könnyebben és gyorsabban telepíthetőek, mint gázüzemű alternatíváik, a megfelelő csövezésre és egy elektromos kiállásra van szükségük szimpla rögzítőelem mellett.

 

A villanyhálózatok kiépítettsége sokkal magasabb, mint a gázhálózatoké, ezért az elektromos bojler sok helyen alternatíva nélkül jó megoldás lehet. Mivel nincsenek égéstermékek, így a karbantartásuk is egyszerűbb, mint a gázkazánoké, bár a vízkövet belőlük is ajánlott eltávolítani anódcserével kombinálva.

Energiahatékonyság, költségek

 

Talán ez lehetne a legfőbb érv: az elektromos vízmelegítők lehetővé teszik a megújuló energiaforrások, mint a nap-, szél- és vízenergia hasznosítását, mely csökkenti a szén-dioxid kibocsátást, ezzel növelve a fenntarthatóságot.

 

Az elektromos rendszerek semmiképpen sem okoznak szennyezést, nem bocsátanak ki szén-monoxidot vagy nitrogén-dioxidot, így az ingatlan közvetlen lakókörnyezetét egyáltalán nem szennyezik, származzon az áram bármilyen forrásból.

 

Az elektromos vízmelegítők kezdeti beszerzési és telepítési költségei jellemzően alacsonyabbak a gázzal működő rendszerekhez képest. Mivel a karbantartási költségek is alacsonyan tarthatóak, ezért az üzemeltetésük is gazdaságosabb.

 

Átfolyós vagy tartályos?

 

A gázüzemű rendszerek jellemzően átfolyós vízmelegítést biztosítanak, az elektromos rendszereknél fennáll ez a lehetőség is a klasszikusabbnak számító bojler mellett.

 

Az átfolyó rendszerek mellett szól, hogy csak akkor használnak energiát, amikor valaki ténylegesen vizet használ, magyarán amikor megnyitják a csapot, kisebb helyigénnyel, korlátlan meleg víz használatot tesznek lehetővé. Viszont magasabbak a telepítési költségük, illetve vannak áramlási korlátok is, több csappal egyszerre egy készülék nehezebben boldogul.

 

Ezzel szemben a bojler olcsóbban telepíthető, és az egyidejű használatot is lehetővé teszi több nyitott csap esetén is, tehát egy háztartásba egy bojler elegendő lehet. A méretezésre viszont érdemes odafigyelni, hiszen az egyszerre felhasználható meleg víz mennyisége korlátozott.

(Szponzorált tartalom)


Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Ha megkérdeznénk az embereket arról, hogy hol, milyen körülmények között dolgoznak, akkor valószínűleg nagyon változatos válaszokat kapnánk. Sokan például azt mondanák, hogy szinte egész nap – legalább 8-10 vagy akár 12 órán keresztül is – állómunkát végeznek.
Mitől lesz a nappali igazán hangulatos?
Mitől lesz a nappali igazán hangulatos?
A lakberendezés egyre népszerűbb dekorációs kelléke a vászonposzter, ami egy művészi reprodukció. A nyomtatása azonban nem papír alapú hordozófelületet igényel, hanem művészi festővásznat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.