Hasznos tippek a vállalati kommunikációs zaj csökkentésére

2023 / 05 / 14 / Fizetett Hirdetés
#pr
Hasznos tippek a vállalati kommunikációs zaj csökkentésére
Alapvető fontosságú a belső kommunikációs zaj mérséklése, hiszen ezáltal eredményesebben célba juttatható az üzenet. Az átlátható, egyértelmű információ pedig segíti a hatékony munkavégzést, ami hozzájárul a nagyobb mértékű elköteleződéshez és a vállalati célok eléréséhez.

Hogyan csoportosítható a kommunikációs zaj?

 

A zaj - legyen akár belső vagy külső tényező - sajnos jelentősen akadályozhatja az üzenet célba érését, valamint az eredményes feldolgozását is. Hétféle formája különböztethető meg: fizikai, fiziológiai, pszichológiai, kulturális, szemantikus, technikai és szervezeti.

 

Az első három esetében javarészt tehetetlenek vagyunk, de nem is az a cél, hogy mindegyiket kiiktassuk. Azokkal a tényezőkkel fontos foglalkozni, amelyekre valóban van ráhatásunk. A CHEQ megoldásai révén sokkal hatékonyabbá tehetjük a vállalati kommunikációt, ráadásul mindez nem igényel extra mértékű ráfordítást sem. Remekül kiaknázható például a szervezeti zaj csökkentésére, hiszen a digitális opció által ugyanúgy megoldható az információcsere, a szervezeti felépítés komplexitása ellenére is.

 

Nem okoz gondot, ha több telephelyen, különböző helyszíneken tevékenykednek a munkavállalók, mivel helytől függetlenül bármikor eljuttathatók hozzájuk a létfontosságú üzenetek. A CHEQ szoftver erőssége, hogy mérhető, irányítható, célzott üzenetküldésre ad módot, mindezt a saját alkalmazásán, valamint a Viber és a Teams rendszerén keresztül is.

A segítségével kiszűrhető a technikai zajok egy része is, például az üzenetek célzásával, időzítésével szabályozható az információk többsége. Túl sok mennyiség helyett irányítottan kiküldhetők az legfontosabb információk.

 

Zajcsökkentés praktikus tippekkel 

 

A kulturális akadályok leküzdésére kiemelten fontos figyelni, ezt a legkönnyebben úgy tehetjük meg, ha tudatosan megválogatjuk a szavainkat, megjegyzéseinket. A gondos megfogalmazással és a kényes tartalmak kizárásával jelentősen redukálható a kulturális zaj.

 

Plusz tipp, ha minden dolgozó az általa leggyakrabban használt nyelven kapja meg a szükséges információkat. A CHEQ segítségével mindez automatizálható.

 

Sokat tehetünk a szemantikus zajtípus mérséklése érdekében, ha jól ismert, mindenki számára egyértelmű szavakat, kifejezéseket alkalmazunk. Kerülni érdemes a vállalati zsargonokat, a céges rövidítéseket, melyek az új kollégáknak még értelmezhetetlenek.

 

Fontos megjelölni, hogy kihez fordulhatnak segítségért adott témában, hiszen így keresgélés helyett azonnal tudni fogják, hogy ki foglalkozik azzal a problémával.

 

A belső kommunikáció javítása

 

A tartalmak tagolása révén olvashatóbbá, átláthatóbbá válik az üzenet. A bekezdések létfontosságúak minden szöveges információhalmaz esetében.

 

Megfontolandó a közlemények, tájékoztatók színesebbé tétele infografikákkal, multimédiás tartalmakkal, így az újdonsült munkavállalóknak is egyszerűsödik a beilleszkedés. Hosszabb távon pedig növelhető a dolgozói elégedettség.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A szempillafelrakáshoz elengedhetetlen applikációs termékek
A szempillafelrakáshoz elengedhetetlen applikációs termékek
Legyen szó bármely szakmáról, a gyors és hatékony munkavégzés nagymértékben befolyásolja a sikert. Ez a szépségiparra különösen igaz, hiszen a vendég nem ér rá órákon keresztül ücsörögni vagy feküdni a szolgáltatónál. A hatékony szempillaépítést számos applikációs termék teszi lehetővé, melyeket érdemes megismerni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.