Hasznos tippek a vállalati kommunikációs zaj csökkentésére

2023 / 05 / 14 / Fizetett Hirdetés
#pr
Hasznos tippek a vállalati kommunikációs zaj csökkentésére
Alapvető fontosságú a belső kommunikációs zaj mérséklése, hiszen ezáltal eredményesebben célba juttatható az üzenet. Az átlátható, egyértelmű információ pedig segíti a hatékony munkavégzést, ami hozzájárul a nagyobb mértékű elköteleződéshez és a vállalati célok eléréséhez.

Hogyan csoportosítható a kommunikációs zaj?

 

A zaj - legyen akár belső vagy külső tényező - sajnos jelentősen akadályozhatja az üzenet célba érését, valamint az eredményes feldolgozását is. Hétféle formája különböztethető meg: fizikai, fiziológiai, pszichológiai, kulturális, szemantikus, technikai és szervezeti.

 

Az első három esetében javarészt tehetetlenek vagyunk, de nem is az a cél, hogy mindegyiket kiiktassuk. Azokkal a tényezőkkel fontos foglalkozni, amelyekre valóban van ráhatásunk. A CHEQ megoldásai révén sokkal hatékonyabbá tehetjük a vállalati kommunikációt, ráadásul mindez nem igényel extra mértékű ráfordítást sem. Remekül kiaknázható például a szervezeti zaj csökkentésére, hiszen a digitális opció által ugyanúgy megoldható az információcsere, a szervezeti felépítés komplexitása ellenére is.

 

Nem okoz gondot, ha több telephelyen, különböző helyszíneken tevékenykednek a munkavállalók, mivel helytől függetlenül bármikor eljuttathatók hozzájuk a létfontosságú üzenetek. A CHEQ szoftver erőssége, hogy mérhető, irányítható, célzott üzenetküldésre ad módot, mindezt a saját alkalmazásán, valamint a Viber és a Teams rendszerén keresztül is.

A segítségével kiszűrhető a technikai zajok egy része is, például az üzenetek célzásával, időzítésével szabályozható az információk többsége. Túl sok mennyiség helyett irányítottan kiküldhetők az legfontosabb információk.

 

Zajcsökkentés praktikus tippekkel 

 

A kulturális akadályok leküzdésére kiemelten fontos figyelni, ezt a legkönnyebben úgy tehetjük meg, ha tudatosan megválogatjuk a szavainkat, megjegyzéseinket. A gondos megfogalmazással és a kényes tartalmak kizárásával jelentősen redukálható a kulturális zaj.

 

Plusz tipp, ha minden dolgozó az általa leggyakrabban használt nyelven kapja meg a szükséges információkat. A CHEQ segítségével mindez automatizálható.

 

Sokat tehetünk a szemantikus zajtípus mérséklése érdekében, ha jól ismert, mindenki számára egyértelmű szavakat, kifejezéseket alkalmazunk. Kerülni érdemes a vállalati zsargonokat, a céges rövidítéseket, melyek az új kollégáknak még értelmezhetetlenek.

 

Fontos megjelölni, hogy kihez fordulhatnak segítségért adott témában, hiszen így keresgélés helyett azonnal tudni fogják, hogy ki foglalkozik azzal a problémával.

 

A belső kommunikáció javítása

 

A tartalmak tagolása révén olvashatóbbá, átláthatóbbá válik az üzenet. A bekezdések létfontosságúak minden szöveges információhalmaz esetében.

 

Megfontolandó a közlemények, tájékoztatók színesebbé tétele infografikákkal, multimédiás tartalmakkal, így az újdonsült munkavállalóknak is egyszerűsödik a beilleszkedés. Hosszabb távon pedig növelhető a dolgozói elégedettség.

(Szponzorált tartalom)


Mire figyeljünk, ha etikettcímkéket rendelünk?
Mire figyeljünk, ha etikettcímkéket rendelünk?
Az elmúlt évek technológiai fejlődésének köszönhetően olyan megoldások váltak számunkra elérhetővé, amelyek annak idején nem léteztek. Ezek közé tartozik többek között az etikettcímke készítése is.
Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Ha megkérdeznénk az embereket arról, hogy hol, milyen körülmények között dolgoznak, akkor valószínűleg nagyon változatos válaszokat kapnánk. Sokan például azt mondanák, hogy szinte egész nap – legalább 8-10 vagy akár 12 órán keresztül is – állómunkát végeznek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.